Idees per un menú de cap d’any.

P1130673

Ja esta aquí!!!! se’ns acaba l’any 2014, la veritat es que per molta gent ja era hora, avia’m si el 2015 es mes favorable, be per acomiadar-lo tal com mana la tradició res millor que fer-ho amb la família o amics i com no amb un bon àpat, cava, torrons i el raïm, que ens posarem a la boca amb el ritme de les 12 campanades abraçades, petons, bons desitjos i ja estarem al 2015………….

Segons la tradició catalana, en aquest dia surt l’home dels nassos, que té tants nassos com dies té l’any. Nomes el podem veure el darrer dia de l’any, el personatge mitològic té, com tots els humans, un sol nas, i per tant, pot ser qualsevol persona. S’explica de tal forma als nens que s’imaginen un personatge estrafolari amb 365 nassos a la cara, sense pensar que el 31 de desembre a l’any li queda només un dia per acabar.

Al barri de Gracia, al igual que en moltes poblacions o barris catalans, existeix un cap gros en aquest cas  inspirat en un gracienc del segle XIX, Francesc Derch, l’últim alcalde de la Vila que va participar en la Revolta de les Quintes i del que es diu que “tenia molts nassos”.

Bé, ara us poso algunes idees per celebrar aquesta nit, si sou molt comensals, trobo mes pràctic fer un sopar a base de entrants freds que es puguin deixar preparats o be algun plat ja sigui al forn o be tipus rostit que no requereixi massa la nostra atenció en el últim moment, d’aquesta manera podem rebre al convidats i gaudi de la seva companyia.

Per començar un aperitiu.

Podem començar oferint als nostres convidats un còctel per fer boca, acompanyat amb unes patates, unes olives o allò que mes us agradi. Podeu preparar un còctel de cava amb suc de taronja, un negroni o be el que podeu llegir aquí, un Pisco Sour, es senzill, original,  molt facil de fer i per el meu gust molt bo.

P1130269

Ara continuem amb els entrans……….

Crema de llamàntol:

El podem servir en gots petits com entrant o be com primer plat, el podem deixar preparat i escalfar en el últim moment (clicar aquí per la recepta).

P1130662

Tataki de tonyina:

Es senzill de fer i servit amb uns palets i una mica de wasabi agrada i es divertit ( clicar aquí per veure la recepta).

P1090795

Timbal d’albergínia amb humus:

Aquest plat el podeu servir com un primer si voleu, us permet deixar-lo preparat amb antelació i es original ( clicar aquí per veure la recepta).

P1090090

Còctel de gambes i meló:

Un clàssic però una aposta segura (clicar aquí per veure la recepta).

P1120296

Espardenya amb escalivada i anxoves:

Presentat en unes safates i tallat el pa a trossos, resulta un entrat genial (clicar aquí per veure la recepta).

P1110533

Carpaccio de bacallà:

Es un plat senzill de fer i molt bo (clicar aquí per veure la recepta).

P1090134

Llagostins al whisky:

Això sempre agrada i ho podeu deixar preparat amb antelació (clicar aquí per veure la recepta).

Sushi:

Be si voleu fer una taula amb aires oriental i original, podeu preparar un bon sortit de sushi i guardar-lo a la nevera fins l’hora de servir, aixo si, no pot preparar-se amb moltes hores d’antelació (per veure la recepta clicar aquí).

P1130774

Si feu una taula amb uns quants plats variats ja teniu el sopar, no faria falta un segon, jo aquest any ho faré així, podeu preparar abans un còctel, després neules, torrons, polvorons un bon cava i per últim el raïm i a ballar.

Us desitjo a tots una magnifica festa d’acomiadament d’any i una entrada al 2015 d’allò mes bona.

Bon any i molta sort…………

 

Advertisements

Quant a alcaliudelacuina

Tinc que confessar que m'agrada cuinar. I sobre tot fer-lo per la família i els amics. Es la manera que tinc per dir, us estimo.
Aquesta entrada ha esta publicada en Aperitius i entrants, Consells de cuina, Noticies i Suggeriments., Tradicions. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 respostes a Idees per un menú de cap d’any.

  1. Pilar C. ha dit:

    Unes propostes molt bones, totes tenen molt bonabona pinta! Aprofito per desitjar-te molt bon any 2015, que sigui ple de coses bones, petons!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s