Arròs a la cassola amb pop.

Ahir a casa vam decidir fer arròs, tant a la meva filla com al meu marit els encanta, així que toca revisar la nevera i el congelador per veure que tenim en estoc, tinc cloïsses congelades, potes de pop ja bullides, gambes congelades i uns calamars frescos preciosos que vaig tallar a rodanxes i els vaig congelar.  Així que farem un arròs a la cassola amb pop.

Normalment seria al inrevés, primer penso amb la recepta que vull fer i després vaig a comprar els productes que necessito, ara amb les noves circumstàncies de confinament , primer miro que tenim al rebost i després els adequo a la recepta.

L’arròs es un producte que ja era cultivat 5.500 anys abans de la nostra era (Neolític), segons he llegit pot ser originari de Tailàndia o del sud d l’Índia. També era conegut a la Xina, així com a Grecia o Persia.

Si hi ha un producte amb el que podem fer multitud de receptes i es menjar a tot el mon, és sense dubte l’arròs. A Itàlia, amb els seus risottos, amb mantega i formatge, a Turquia amb el seu arròs pilaf, a Portugal l’arròs amb pop i bacallà, a Croacia amb un genial arròs negre, Xina es famosa per el seu arròs fregit, a Mallorca trobem l’arròs brut o el arròs de matances i com no a Valencia, trobarem la paella, la paella negra, a Catalunya el nostre magnific arròs a la cassola, saborós i caldós, fet amb carn o peix, arròs Parellada o simplement un arròs blanc bullit……….

Be anem cap a la nostra recepta, que  es sencilla de fer i que si us agrada el pop us agradará sense dubte……..

Ingredients.

  • 400 g d’arròs bomba.
  • 3 potes de pop cuites.
  • 2 calamars.
  • 4 tomàquets madurs o 5 cullerades de tomàquet triturat natural.
  • 2 cebes trinxades.
  • 4 grills d’alls.
  • 1/2 pebrot vermell tallat a trossets.
  • 1 cullerada de pebre vermell.
  • un raig de brandy.
  • 1 litre de brou de peix.
  • oli d’oliva.
  • sal.

Temps d’elaboració.

90 minuts per fer el sofregit i 20 minuts per acabar la recepta.

Elaboració.

  1. Començarem la nostra recepta com sempre preparant tots els ingredients, tallem dos grills d’all a rodanxes, la ceba la trinxem ben petit, ratllem els tomàquets madurs, i el pebrot el tallem a quadrets petis.
  2. Pelem les gambes i li traurem la closca i el cap, reservem les gambes netes. Tallem els calamars i les potes de pop a rodanxes.
  3. En un morter aixafem els dos alls restants i el julivert, posem una mica de sal i un rajolí d’oli. Reservem.
  4. Ara comencem amb el sofregit, aquest és un pas bàsic per la recepta, posem oli en una cassola de ferro i quan està calent posem els caps de les gambes, les sofregim i les aixafem amb una forquilla perquè deixin anar el seu suc. Una vegada que veiem que ja estan daurades i han deixat anar el suc, més o menys 5 minuts, les retirem amb una escumadora.
  5. Al mateix oli posem els 2 alls que tenim tallats a rodanxes, afegim la ceba i el pebrot, salpebrem i deixem fer a foc baix amb la cassola tapada, vigilant que no es cremi. Ho fem poc a poc durant 1 hora mes o menys. Si veieu que es va quedant sense liquid podeu afegir mig got d’aigua.
  6. Quan veiem que la ceba está ben transparent, ho reguem amb la copeta de brandy, deixem evaporar una mica l’alcohol. Afegim el tomàquet ratllat (jo com no tenia tomàquets madurs, he fet servir tomàquet triturat natural de bona qualitat ) i la cullerada de pebre vermell dolç, ho barregem bé i deixem fer fins que la salsa agafi una textura de melmelada. Ens ha de quedar una pasta lliure de líquid, gairebé caramel·litzada amb un color fosc.
  7. Ara afegim a la cassola els calamars que tenim reservats, deixem 5 minuts i ja podem afegir l’arròs, ho barregem amb el sofregit i deixem uns minuts per aconseguir que el gra d’arròs agafi  bé el sabor del sofregit i es torri una mica.
  8. Ara tirem el brou que tindrem calent, afegim la picada que tenim reservada, deixem bullir uns 10 minuts, tastem, salpebrem si fos necessari  i posem a la cassola el pop, les gambes i les cloïsses, deixem bullir 8 minuts més i apaguem el foc.
  9. Jo he deixat una pota de pop sencera per adornar la paella.

Quant a alcaliudelacuina

Tinc que confessar que m'agrada cuinar. I sobre tot fer-lo per la família i els amics. Es la manera que tinc per dir, us estimo.
Aquesta entrada ha esta publicada en Arrossos, Peix i Marisc. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Arròs a la cassola amb pop.

  1. Ricard ha dit:

    Ja saps que soc un enamorat de l’arròs, en totes les seves presentciona culinàries, find i tot un bon arròs blanc. I Tu fas uns arrossos………

    Salut!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.