Sushi.

P1130774

Ja fa un temps vaig fer una entrada de sushi, però vaig aportar poques fotos, així que aprofitant que per Reis vaig preparar unes safates com aperitius, us poso algunes fotos mes.

Vaig preparar uns Makis(arròs, peix, verdures i envoltat amb alga Nori, uns Nigiri(unes mandonguilles fetes amb la ma coberta amb vieires, i uns Uramakis(fets com els Makis però amb l’alga per dintre i coberts per fora amb llavors de sèsam torrat). Hem queda pendent de tornar a fer una Uramakis amb llagostí amb tempura, que van quedar espectaculars, però que amb tot el sarau de gent i feina hem vaig oblidar de fer fotos, així que queda pendent fer-los un dia d’aquest i fer una entrada.

El sushi és un plat d’origen japonès, descrita per primera vegada al any 718, a base d’arròs condimentat amb vinagre d’arròs, pastat amb forma d’una petita mandonguilla i recobert de peix, marisc, verdures o ou.

P1130779

Preparació del arròs(surten unes 44 peces).

Aquet pas es la base del plat, així que hem de ser curosos amb el temps i en la forma de bullir l’arròs.

  • 500 gr d’arròs per sushi.
  • 500 gr d’aigua depurada.
  • Un bon llom de salmó, net i sense espines.
  • Un llom de tonyina.
  • 12 gambes amb closca.
  • 3 alvocats.
  • 1 pot de ous de salmó.
  • 3 medallons de vieires sense closques i congelades.
  • Wasabi.
  • gengibre amb conserva.
  • Salsa de soja.

Per fer la salsa awasezu (salsa que farem servir per condimentar l’arròs)

  • 10 gr de sal.
  • 60 gr. de sucre.
  • 80 ml de vinagre d’arròs.
  1. Posem l’arròs en un colador, el anem rentant sota la aixeta d’aigua remenem l’arròs amb les mans(veureu que l’aigua quedarà de color blanc) i canviem l’aigua fins que surti clara, així eliminem l’excés de midó. El deixem uns 10 minuts al mateix colador dintre de un bol amb aigua.

P1130761

  1. Passats els 10 minuts, escorreguem l’arròs amb el colador i deixem reposar uns 10 minuts mes.

P1130765

  1. Col·loquem l’arròs en una cassola amb aigua, la mateixa quantitat d’aigua que d’arròs. Posem la cassola al foc quan comença a bullir deixem 2 minuts i baixem el foc, amb la cassola tapada amb una tapa de vidre, per poder anar controlant l’arròs. Deixem 12  minuts a foc suau.
  2. Passats els 12 minuts retirem la cassola del foc i deixem reposar uns 10 minuts.

P11307681. Posem l’arròs ja cuit en una safata de fusta millor si no esta envernissada. Regueu-lo amb l’awasezu (es la barreja del vinagre d’arròs, el sucre i la sal ) i remeneu-ho tot junt amb una espàtula de fusta fent suaus moviments horitzontals per tal que els grans se separin. Aquest procés s’ha de fer quan l’arròs s’acabi de coure i encara sigui calent, perquè quedi brillant i ben amanit. Deixem refredar tapant la safata amb un drap de fil humit.

Makis de salmó, tonyina i vieires.(clicar aquí per veure la recepta)

P1130771

Nigiri de vieires.

  1. Jo he fet servir vieires congelades, compro nomes la carn sense closques.
  2. Descongelem les vieires i les tallem a lamines primes i reservem.
  3. Ens mullem les mans i agafem un petita porció d’arròs li donem forma de croqueta, posem una mica de wasabi per sobre del arròs, una mica de ous de salmó i cobrim amb una lamina de vieires(si les lamines fossin petites posem dos).

P1130777

P1130775

P1130776

Anuncis

Quant a alcaliudelacuina

Tinc que confessar que m'agrada cuinar. I sobre tot fer-lo per la família i els amics. Es la manera que tinc per dir, us estimo.
Aquesta entrada ha esta publicada en Aperitius i entrants. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 respostes a Sushi.

  1. Retroenllaç: Rolls amb llagostins amb tempura. | Al Caliu de la Cuina

  2. Retroenllaç: Idees per menú de cap d’any. | Al Caliu de la Cuina

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s