Crema de Cranc blau.

Avui os faig una recepta de cullera, que ja fa uns any te lloc fix a taula per les dades de nadal. Es tracta de una crema que cada any faig amb nècores però que aquest any he fet amb crancs blaus.  Es una crema a un intens sabor a marisc i amb una textura suau.

Acompanyat el plat de crema, una brotxeta de gambes i per donar un toc fresc, una mica de cibulet.

El cranc blau (Callinectes sapidus), que és autòcton de l’Atlàntic Occidental, des de Nova Escòcia, Maine i el nord de Massachusetts fins a l’argentina, incloses les Bermudes i les Antilles, a dia de avui es tota una invasió que ataca les cloïsses i escopinyes, al Delta de l’Ebre, pot arribar a menjar 575 cloïsses al dia en un banc marisquer sense cap protecció—, així com d’anèl·lids, peixos, plantes i gairebé de qualsevol altre element que pugui trobar.

Es va detectar al Delta per primera vegada el 2012, tot i que ja es trobava per Itàlia, Turquia o Grècia.

Segons la cofradia de pescadors s’arriben a pescar uns 1000 quilos diaris, res estrany si pensem que en cada posta, les femelles ponen entre dos i vuit milions d’ous, i que viuen en aigua dolça i salada, sense problema.

Ingredients.

  • 4 Crancs Blaus.
  •  1 ceba grossa.
  • 2 porros.
  • 3 grans d’alls.
  • 1 pastanaga.
  • 2 tomàquets madurs.
  • 50 g de patates Kennebec.
  • 1 litre de brou de peix ( fet amb espines, un grapat de morralla i mig cap de rap)
  • Un bon raig de brandi.
  • sal i pebre.
  • 1 cullereta de curri.
  • 1 cullereta de pebre vermell dolç.
  • 50 g de crema de llet per cuinar.

Temps d’elaboració.

45 minuts.

Elaboració.

  1. Primer de tot fem un brou de peix amb morralla de peix, 1 bon cap de rap i espines. (jo ja el tenia fet i congelat així que aquest pas me’l he estalviat).
  2. Posem oli i una mica de mantega en una cassola i sofregim les verdures que ja tenim picades, la ceba, els alls, les pastanagues i el porro. Quan veiem que la ceba ja esta una mica transparent afegim a la cassola, la patata “cascada” millor que tallada a trossos, els dos tomàquets ben picats, donem unes voltes i posem els crancs tallats per la meitat perquè deixen anar millor els seu sabor, deixem fer una mica i quan veiem que els crancs ja tenen un bonic color vermell,  tirem el raig de brandi. Deixem evaporar l’alcohol i posem a la cassola el brou, salpebrem, afegim la cullereta de curri i la de pebre vermell, remenem i deixem bullir a foc mig suau uns 25 minuts.
  3. Una vegada passats el 25 minuts traiem les pinces dels crancs ja que son molt dures, les trenquem amb una ma del morter i traiem la carn. Afegim la carn de les potes a la cassola que tenim la crema.
  4. Ara triturem la crema amb la batedora  i colem pressionant be el colador per deixar una crema ben suau i fina.
  5. Mentre tant, posem les gambes en una brotxeta de fusta, tirem una mica d’oli en una planxa, salpebrem les gambes i les daurem una mica. Retirem les brotxetes i reservem.
  6. Ara provem la crema i rectificant de sal si fos necessari, afegim la nata , batem perquè tot quedi ben emulsionat i ja tenim una crema llesta per portar a taula.
  7. Una vegada als plat tirem per sobre una mica de cibulet ben tallat, unes gotes d’oli i posem una brotxeta de gambes en un lateral del plat, cap a taula i a menjar.

 

Quant a alcaliudelacuina

Tinc que confessar que m'agrada cuinar. I sobre tot fer-lo per la família i els amics. Es la manera que tinc per dir, us estimo.
Aquesta entrada ha esta publicada en Sopes i cremes. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

4 respostes a Crema de Cranc blau.

  1. Carme Garcia Lafuente ha dit:

    La veritat és que deu quedar boníssima!

  2. Sama ha dit:

    12 tomàquets madurs.?… No son mols tomàquets?

  3. Retroenllaç: Crema de Cranc blau. | Celler-Adocse

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.