Pollastre rostit a la catalana.

Avui us vull fer un plat tradicional, “Pollastre rostit” que es fa a totes les cases catalanes amb petites diferencies: hi ha que posa les cebetes senceres, altres posan la ceba trinxada, hi ha que posan una mica de tomàquet, amb una branqueta de canyella o no, amb vi ranci o amb brandi…..

Però mai pot falta el sofregit, la picada de pa fregit, fruit secs, alls i julivert. Tampoc pot faltar, el cap de alls sencer, una fulla de llorer i una branca de farigola, etc. Pero el punt essencial per fer un bon rostit, esta  en fer-ho en cassola, de fang o ferro, posar molt amor, molta paciència i deixar que tots els ingredients es vagin caramel·litzant deixant anar un suc meravellós que et convida a sucar pa, que es la essència d’aquest plat català per excel·lència.

El pollastre es basic per aquest plat, de pollastres hi han de moltes classes però crec important comprar un animal de bona qualitat, fresc i criat amb productes naturals.

Jo tot el que es aviram la compro al mercat de Terrassa, concretament a la parada del Jaume ” L’aviramque apart de tindre una bona qualitat, te la capacitat i la paciència de orientar-te en la compra i sempre amb bon ull…….Com he comentat altres vegades, crec sincerament que es important compra productes de qualitat, fresquos i de proximitat. El mercat o les botigues de barri son el lloc ideal per fer-ho. Hem de pensar que mengem cada dia i al final la nostre salut en ho agrairà.

Per aquest plat  el Jaume, m’ha recomanat un pollastre de pagès criat a Hostalric, alimentat en un 90 % amb productes vegetals, dels quals un 65% son cereals, sense greixos ni farines animals. Son un pollastres de uns 2 quilos de carn ferma i una pell grogosa, brillant i molt poc greix.

Una mica d’historia.

Antigament i fins fa uns any en que ja no es criavan pollastres si no que es fabriquen, fer un apat de pollastre rostit era tot una festa. Tal com ens explica Jaume Fabregas era un plat que només es podia degustar a les grans festes o com a culminació de les feines del camp, com el segar i el batre.  Tradicionalment l’aviram era propi de clergues i de gent rica, o bé d’ocasions especials. Mossèn Cinto rememora un d’aquests banquets de Festa Major:

Al dinar surt lo millor anyell de la ramada i el més tendre pollastre del galliner”. Justament, una característica única de la cuina catalana és que sovint, en aquest rostit, s’hi combinaven diverses menes de carns (pollastre, conill, ànec, be o xai ¿braó, cuixa, etc.¿, botifarres, etc.) i fins embotits, un fet insòlit dins la cuina europea. Jacint Verdaguer és contemporani de Felip Cirera, conegut popularment a Vic per “en Felip de Palàcio”, que era autor d’un receptari i el cuiner del bisbe de Vic a l’època que va viure el poeta. Ell ens explica aquests rostits amb canyella, llorer, cansalada, etc., a base de pollastre o cuixa o palpís de xai.

De fet a la edat mitjana fin mitjans del segle XX els pagesos criavan gallines per els ous, pero no tothom criava pollastres i si es criaven era per vendrels i es guardavan un per poder matar-lo per mentjar-lo per la fesa major o be per nadal. Eran dies que es reunian les families i amics al voltant de la taula.

Ja al segle XVIII es troben receptes del rostit con el “Rostit a la catalana” que detalla com fer aquest plat: “Posa lo aviram que sia al foch ab un bon pedàs de cancelada, aigua que arribi a mitx aviram, o cuxas de moltó”. Fa reduir el líquid i després hi afegeix “”una xicra de vi blanch”, alls i i espècies fa daurar la carn. Aquesta com s´escau en el rostit a la catalana, queda daurada i cruixent per fora i tova per dins.

Ingredients per 6 persones.

  • 1 Pollastre de pagés de uns 2 quilos.
  • 3 cebes grans de Figueres.
  • 6 cebetes petites.
  • 10-12 prunes.
  • 1 cap de alls sense.
  • 1 got petit de brandi.
  • 1 got petit de vi ranci.
  • 2 fulles de llorer.
  • 1 branca de romani i farigola.
  • 2 tomàquets petits ben madurs.
  • 1 canonet de canyella.
  • 1 got de brou de carn.

Per la picada:

  • 6 dents d’alls.
  • 3 llesquetes de pa fregit.
  • 5 o 6 avellanes.
  • 6-8 pinyons.
  • Julivert.

Temps d’elaboració.

1 hore 1/2 .

Elaboració.

  1. Per començar, salpebrem el pollastre, prèviament tallat a octaus ( o sigui cada quart els tallen en dos), i el fregim en una cassola de fang o de ferro, amb una mica de llard i oli. Ha de quedar ben daurat.
  2. Mentrestant posem en un bol les prunes amb brandi i les deixem uns 15 minuts.
  3. Quan estigui el pollastre daurat, afegim a la cassola les cebes de Figueres trinxades, el cap d’alls sencer, els dos tomàquets, la canyella  i deixem coure durant uns 30 minuts a foc lent i amb la cassola sense tapar i s’ha de anar caramel·litzant.
  4. Passats aquest 30 minuts, afegim a la cassola les cebetes senceres, el vi ranci, el brandi que teníem macerant les prunes, les branques de farigola, llorer i romaní. Afegim el got de brou de carn i deixem fer xup-xup durant 40 minuts mes a foc baix, amb la cassola tapada.
  5. Afegim la picada que farem trinxant en un morter, els dents d’alls, el julivert, el pa fregit i el fruits secs ho barregem i ho aboquem a la cassola del pollastre. Hem de tenir en compte que la picada ha de espesseixi una mica la salseta del pollastre.
  6. Posem les prunes, els pinyons i deixem coure durant 15 minuts més.
  7. I ja per acabar, servim el pollastre amb les prunes, unes cebetes i amb una mica del suc del rostit…….

Raco del vi……

  • Per el maridatge amb aquest plat tant festiu, jo recomanaria un cabernet sauvignon del Penedès especiat amb un temps d’envelliment d’ampolla. Amb aquest cas  un “Jean Leon Cabernet Sauvignon Reserva 2004″, es un vi negra de D.O Penedes de Bodegues Jean Leon, fet amb les varietat Cabernet Sauvignon en un 85% i un 15% de Sauvignon Franc.
  • Servir a 18º acompanya perfectament amb plats de carn. El trobo excelent.

Recordeu que…..

  • El rostit de pollastre es molt mes bo, si el fem el dia abans. I al dia següent el fem uns minuts de xup-xup i a menjar.
  • Recordeu que el rostit es un plat de foc lent, amb paciència mentrestant en prenem una copeta de un bon vi.
  • Les prunes podem ser sense pinyol, però a mi personalment m’agraden mes amb pinyol, les trobo mes gustoses.


 


Quant a alcaliudelacuina

Tinc que confessar que m'agrada cuinar. I sobre tot fer-lo per la família i els amics. Es la manera que tinc per dir, us estimo.
Aquesta entrada ha esta publicada en Carns i Aus. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

86 respostes a Pollastre rostit a la catalana.

  1. Anton ha dit:

    Quin rostit mes bo……. Crec que el teu bloc es dels mes interesant que he llegit…..
    un peto

  2. Jaume Florensa de L' aviram del mercat de la Independència de Terrassa ha dit:

    Quina bona pinta que té aquest pollastre!! Està molt ben cuinat ,peró també molt ben tallat.
    Felicitats per el teu bloc, está tot molt ben explicat.

    • Bon dia Jaume, primer donar-te les gracies per llegir el bloc i espero que segueixis lleguin-lo!!.
      Tens raó el plat va quedar molt bo, però la qualitat del pollastre i la forma de estar tallat (com no) es molt important……
      Un peto i espero que la gent que es mira el bloc, tingui ganes de compra a la teva parada….
      Un peto
      Emilia

  3. Nuria de Terrassa ha dit:

    Hola Emilia son la Nuria de Terrassa, les teves receptes m’encantan i ademes crec super important que diguis a on compres i facis propapaganda de la nostre ciutat. Per la meva part desde que llegeixo el teu bloc he cambiat les meves constus de compra i ho faig al mercat i a botigues de Terrassa. La setmana pasada vaig fer el pollastre i el vaig comprar a L’aviram.
    gracies

  4. Carme ha dit:

    Acabo de fer la teva recepta de pollastre rostit, per compartir-la demà amb la meva familia, i l’aspecte i el flaire són deliciosos. Moltes gràcies per compartir-la.

  5. Anna ha dit:

    Hola! Visc a l’estranger desde fa 5 anys i ara que estem esperant els nostres primers fills ( bessons) estic engrescada en apendre a cuinar els nostres tipic plats que tant anyoro. Buscant con fer un bon rostit avui m’he trobat amb el teu blog i ara mateix m’en vaig a comprar els ingredients! Espero que algun dia em quedi amb tanta bona pinta com el teu Moltes gràcies!

    • Anna, bon dia des de Terrassa, estic encantada que hagis trobat el meu bloc i que t’hagis decidit a provar una recepta. Felicitats per el teu embaràs, bessons quina il·lusió!!! Estic segura que el rostit et sortirà magnífic, si tens ganes quan el facis ja m’enviaràs una foto i en comentes com ha quedat. Moltes gracies i si tens alguna dubte sobre el plat m’ho comentes i et respondre…….

  6. Núria ha dit:

    Hola! Jo em dic Núria, de Girona. El vaig fer el dia 31 d’octubre per al dinar de Tots Sants amb la família, i està molt bo. Gràcies!

  7. Pep Roqué ha dit:

    Gràcies per la teva recepta. Ara mateix està fent xup xup i la flaire promet
    T’escric des de Banyoles
    Pep

  8. Retroenllaç: Idees pel menú de Nadal. | Al Caliu de la Cuina

  9. Marta ha dit:

    Si no tinc vi ranci, què puc posar? Moltes gràcies!

  10. Ramon ha dit:

    molt bona recepta

  11. Núria, de Girona també ha dit:

    Bona tarda i bon Nadal! Jo buscava una recepte de rostit i vaig venir a parar aquí. Des d’aleshores l’he feta tres vegades. Avui (no cuinava a casa meva) no tenia ni vi ranci ni conyac i he posat … Garnatxa de l’Empordà (ala!) i també ha quedat boníssim!!

  12. Muntsa ha dit:

    Hola bona nit acabo de trobar el teu blog buscant com rostir un pollastre per demà i he trobat la teva recepta com que tinc de tot a casa penso fer-lo ja et diré com ha sortit. Gràcies pels teus consells. Soc la Muntsa de Girona . Bon Nadal .

    • Bon dia Muntsa, estic feliç de que t’hagis decidit a provar la recepta de pollastre rostit, et puc assegurar que queda boníssima. Ja m’explicares la teva opinió.
      Bon dia de Sant esteve.
      Un peto

  13. Xavi ha dit:

    Hola, em dic Xavi, del Prat de Llobregat. Anava buscant una recepta de rostit que pogués adaptar als ingredients que tinc ara mateix disponibles, i he trobat la teva i m’hi he animat. El que jo he fet és no posar-hi tomàquet (no en tinc), canviar les cebetes per calçots, el vi ranci per cava, la canyella per coriandre i les prunes per raïm moscatell de valència. El pollastre obviament és de la millor classe que tenim a Catalunya, PotaBlava pratenc, i el resultat ha estat espectacular. Gràcies!

    • Bona nit Xavi, t’agreixo que t’hagis decidit per la meva recepta, encara que tinc que dir que es tan teva com meva, ja que has innovat substituint el ingredients. Et felicito, ja que la cuina no es una ciència exacta i la base que es el pollastre sense dubte es el millor que jo he menjat. Rep una abraçada des de Terrassa.

  14. Lyolya Midler ha dit:

    Hola, som l’Olga i en Marc, nosaltres som a França ara i buscavem una recepta del rostit per fer pels nostres amics francesos. Ahir vam fer aquest rostit amb prunes i pinyols i va quedar boníssim! Li va agradar molt a la gent, i a nosaltres – també. A part de poder presentar un plat tan important de la cuina catalana com el rostit amb un gran èxit, nosatres mateixos vam menjar superbé :-). Sigui, moltes gràcies.

    A més, com que jo vaig neixer a Rússia (sóc de Moscou), i a mi ‘encanta la cuina en si i la cuina catalana particularment, so sempre estic buscant les fonts de l’informació bones. I haig de dir que el teu bloc és una passada i m’el afegeixo al reader. Gràcies!

    • Bones tardes Olga, estic encantada de que t’hagi agradat la recepta de pollastre rostit a la catalana, encara que el mèrit es mes del cuiner que de la recepta.
      Estic en tu en que la cuina catalana es realment magnifica, i en fas feliç quant en comentes que seguires el bloc. Aprofitant que en dius que ets d’origen rus, m’encantaria que el dia que facis algun plat típic de la cuina russa, en puguis fer fotos i m’envies la recepta, ja que es una cuina que desconec bastant.
      Rebeu un peto molt fort tant tu com en Marc(Per cert dir-te que es diu com el meu fill) i seguim en contacte.

  15. Retroenllaç: Per Santa Maria un bon pollastre rostit a taula | hortdelnavarro.cat

  16. pepi des de castellar del vallès ha dit:

    bon dia,

    jo t’escrit des de Castellar del Vallès, estem molt apropet… de fet hi tenim amics que hi viuen a Terrassa.
    quin rostit, mare meva. aquest el faig segur!!! el meu pare té pollastres al seu hort que cria per consum propi. no vull pensar cóm estarà aquest rostit!!!

    moltes gràcies i continua així.

  17. Retroenllaç: ¿Qué comer en cada rincón de España? El Mediterráneo

  18. Miquel ha dit:

    les avellanes per la picada han de ser crues o torrades?
    Moltes gràcies per la recepta, la faré en breu.

  19. elcoladorchino ha dit:

    Que bó ha d’estar! Li fots més coses que jo, l’altre dia ma mara em va ensenyar a fer-lo com ella (http://elcoladorchino.blogspot.com.es/2015/01/pollastre-rostit-pollo-la-catalana.html) i bastant més rapidet. I si el seu ja està bó, aquest amb la picada, el brou i el romaní/farigola… ha d’estar de vici! Felicitats, té molt bona pinta!

    Salutacions

    • Bones tardes Albert, he entrat al teu bloc i en sembla genial, la recepta del pollastre de la teva mara es molt semblant a la meva i segur que et va quedar d’allò mes bo. Es un plat de la cuina catalana molt interesant per els seus matisos, les prunes, la canyella, les cebes, la picada….. etc
      Ja hem diràs com t’ha anat el curs de cuina a la escola Hofmann, suposo que força interesant.
      Estem en contacte un peto ben fort.

  20. Retroenllaç: Aniversari del bloc i les dotze receptes mes vistes. | Al caliu de la cuina

  21. Pep Pujol ha dit:

    Fins ara sempre l’he fet similar però sense la picada….. Demà ho faré tal i com ho posa a la recepta…. Ja tincs uns anyets i sempre recordaré els Nadals i festes grans amb aquell pollastre deliciós de l’avia Mercè, acompanyat amb cava…(l’hi deiem xampany). A mi no em surt tant bò, recordo que ella també hi posava llard i oli d’oliva de casa. Gràcies i… ¡Salut!

    • Bona tarda Pep, estic d’acord amb tu, els records dels nadals amb la família sempre ens deixen uns records de gustos i olors irrepetibles, i per molt que seguim les receptes de l’avia o la mare es molt difícil que igualem el seu sabor. Per mi la picada es un plus per aconseguir un magnífic plat, que sempre ens deixarà un bon record.
      Un peto ben fort, i t’agrairé que en diguis que tal t’ha sortit el plat.

      • Pep Pujol ha dit:

        Doncs ha sortit molt bò… Com a cosa especial, he aprofitat una miqueta de llard de confit d’ànec que vaig guardar fa pocs dies a la nevera, (uns 50 cm3) juntament amb l’oli d’oliva de casa. ¡moltes gràcies! ¿Com puc enviar una foto?

      • Bon dia Pep, perdona per trigar a contestar-te pero estem d’obres a casa i la veritat es que no tinc temps per res. Primer vull donar-te les gracies per seguir el bloc i estic feliç de que t’hagi agradat, l’idea de posar llard d’ànec al rostit en sembla genial i que dir de fer servir oli de casa….et felicito.
        Per enviar una foto ho pots fer directament al meu mail, emiliasadaba@gmail.com

        Un peto

  22. Rosalia ha dit:

    Bona tarda, feia dies que tenia un pollastre ecològic molt gros al congelador i no sabia com posar-mi i buscant per internet he trobat la vostra recepta que m’ha semblat molt bona i renoi si ho ha sigut, a mi el rostit hem quedava molt bo però un punt ressec i el d’avui ha sigut fantàstic.
    Molt agraïda i endavant.

  23. Mònica ha dit:

    Hola, hem podries dir si el tapes quan hi posses les cebetes senceres, el vi, farigola,etc…
    Moltes gracies

  24. Retroenllaç: Idees de menú pel sopar de la Nit de Nadal. | Al caliu de la cuina

  25. virg ha dit:

    Hola! Ara mateix em trobo vivint a l’estranger i volia cuinar una recepta ben típica pels meus companys de pis alemanys i suecs. He de dir que ha sigut un èxit, no n’ha quedat ni per mitja croqueta! Moltíssimes gràcies per la recepta, realment el gust transporta a casa 😊

    • Bona tarda, tinc que dir-te que el teu missatge m’alegrà el dia, estic encantada de que hagis provat la recepta i us hagi agradat tant a tu com als teus companys. Això es la finalitat final del bloc.

      Un peto molt fort i espero que tornis ben aviat a casa nostra.

  26. Anna ha dit:

    Hola desde El Penedès!!!. Avui he anat a la carnisseria del poble i he pensat…compro un pollastre i ja el faré d alguna manera. He trobat el teu bloc i ja tinc clar que demà el faré. Te molt bona pinta i segur que estarà boníssim !!!! Ja t’explicare que tal ha sortit doncs m’agradat les teves receptes per la forma senzilla i entenedora que les explicàs.

  27. EUGENI ha dit:

    Aquest any tornarem a fer dos polllastres de cal Rovira de Sagas, per cert una maravella.
    A profitarem per fer la teva recepta,he vist molt interesant
    Es la unica recepta que es fa una picada potser el punt diferent altres anys, pero he vist que nomes fa xup-xup trenta minuts crec que es molt poc.
    pregunta el tomaquet sence o trinxat

    • Bones tardes Eugeni primer donar-te les gracies per seguir el bloc. Per respondre les teves consultes et diré que jo poso el tomàquet pelat i tallat a trossets, però el pot posar com mes t’agradi. El pollastre el deixo un total 1 hora 45 minuts mes o menys( uns 20 minuts per sallar-lo i daurar-lo, 30 minuts amb la ceba, tomàquet etc, 40 minuts a l’hora d’afegir les cebetes i per ultima uns 15 minuts mes després d’afegir la picada). Però això dependrà de la tendresa del pollastre, es qüestió de anar punxant fins que el tinguem ben tendra.
      Ja hem diràs que tal t’ha quedat la recepta i si t’ha agradat.
      Una abraçada ben forta i aprofito per desitjar-te un magnífic Nadal.

  28. Retroenllaç: Resum de receptes pels dies de Nadal. | Al caliu de la cuina

  29. Meritxell Ortega Ripoll ha dit:

    Bon dia, quina casualitat!! Buscant receptes us he trobat , ahir els hi vaig encarrega els pollastres a L’aviram ,sens dubte fare la recepta.

    • Bon dia Meritxell, entenc que deus ser de Terrassa així que son veïnes. Estic feliç de que hagis trobat el meu bloc i espero que a partir d’ara puguem estar en contacta. Jo sempre li compro el aviram a el Jaume, apart de tenir bon producte es una persona molt agradable, així que sempre li faig propaganda.
      Ja hem diràs si t’agrada la recepta, es una de les meves preferides.
      Un peto i molt bones festes.

  30. xavier ha dit:

    quina cantidad de vi ranci

    • Bon dia Xavi, jo poso un got petit, que equivaleix mes o menys a una tassa de cafè. Espero que t’agradi la recepta ja hem diràs el resultat.
      Aprofito per desitjar-te unes bones festes.
      Una forta abraçada.

  31. Jose Luis ha dit:

    Hola moltes gracies per la recepte m’ha sigut de gran utilitat…..fa molt bona pinta i la salsa ha quedat molt sabrosa espero que la resta estigui igual…dema el menjaren en familia …bon Nadal

  32. Oletros ha dit:

    Bon Nadal,

    Gràcies per la recepte, demà ho tastarem com menú de Sant Esteve

  33. Tomàs ha dit:

    Molt bona recepta. La tinc guardada a favorits i és la tercera vegada que la utilitzo… amb més o menys bons resultats… Gràcies per compartir-la….

  34. EUGENI ha dit:

    Bon dia , aquest Nadal he fet els pollastres tal com era la recepta han sortit de primera estrella michelin, tota la familia ha quedat molt contenta
    Ara voldria un aclariment que amb va fer patir el dia de nadal, a la hora de calentar el polllastre vaig patir perque semblava quedava enganxat , com es pot solucionar
    gracies

    • Hola Eugeni, estic feliç de que us hagi agradat la recepta, realment queda boníssim. Contestant la teva pregunta, la veritat es que no m’ha passat però entenc que si la cassola la tenies a temperatura ambient i no freda de la nevera, i ho poses a escalfar a foc baix remenant de tant en tant no ha de veure problemes. Si esta una mica sec, sense suc, es pot afegir una mica de brou i cap problema.
      Un peto ben fort i que acabeu de passar uns dies ben feliços.

  35. Josep ha dit:

    “De pollastres hi han de moltes…. ” és catanyol. En català : “De pollastres N’hi ha de moltes….”
    Salut i bon rostit català… en bon català.

  36. Fatima Pinent Rubio ha dit:

    Excelent rostit que hem guardo per any nou.

  37. jordi nadal torrabias ha dit:

    Desde Castellet i la Gornal (BCN) ja tinc el xupxup en marxa, em falten la meitat d´ingredients pero no pinta malament 😉
    Grácies!

  38. montse ha dit:

    Hola Bon dia! Em dic Montse i soc de Catstellar del Valles. aquest cap de setmana tinc a la familia …aixi qiue aquest será el apat principa….. l aixo promet,mmmmm ja sem fa la boca aigua,,ja et diré..i gracies per la rececta..

  39. esther ha dit:

    Boníssim, tothom ho ha dit. i això no sempre es fàcil. Gràcies

  40. Nia ha dit:

    Bona nit,
    Vaig utilitzar la teva recepta per fer el pollastre de Nadal, va ser un èxit.
    Gràcies per compartir.
    Ah! Des de Sabadell

  41. Mercè Baró ha dit:

    Una CABEÇA d’alls SENCERA

  42. Àngels ha dit:

    Tenia pollastre i no sabia com fer ho aquesta vegada,vaig tribar aquesta recepta i com tenia tot l que calia posar,ho vaig fer la nit abans i realment boníssim, gràcies.

  43. Isabel Torredemer ha dit:

    Bon dia,
    ‘agraaria fer aquesta recepta però recisso fer-la amb antlació ja que el dia senyalat som molts a la taula. Hi ha algun problema o alguna iindicació concreta per a poder congelar el rostit un cop fet?. moltes gràcies. Isabel

  44. Isabel Torredemer ha dit:

    Bon dia, Disculpeu l’anterior comentari que sembla escrit en xinès….escriure via telèfon complica la feina. El comentari vol dir: “M’agradaria fer aquesta recepta per Nadal però precisso cuinar amb antelació…..”
    Em sap greu les paraules mal escrites. Gràcies per la paciència.

    • Perdona per no contestar-te abans però no he tingut temps.
      A mi personalment m’agrada fer el rostit un dia per altre i menjar-lo, pero entenc que no passa res si ho congeles, de fet jo ho he fet si ha sobrat.
      Espero que t’agradi ja hem diràs si ha agradat als teus convidats.
      Un peto ben fort.

  45. Judit ha dit:

    Bon dia, soc la Judit de Valls i m’agradaria fer aquesta recepta pero amb pintada pel dia de Nadal. Creus que pot quedar igual de be?

  46. Maruja ha dit:

    Avui he preparat aquest pollastre rostit, seguint fil per randa les teves indicacions.
    Ha quedat de fàbula!, els meus fills i el meu marit se’n llepaven els dits!
    Gràcies per fer-ho tan bó i tan fàcil!!
    Maruja

  47. Roger ha dit:

    La recepta brutal inigualable. Jo ho he fet però en lloc de maridar-ho amb vi he pres un impressionant cava brut nature. Proveu-ho!

  48. Agustí Casas ha dit:

    Estic fent aquesta recepta per dinar. Segur que el pollastre estarà bo.

  49. pitu ha dit:

    uiiiiiiiiiiii Terrasse Mala raça !!!!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.