Pèsols ofegats amb pernil ibèric.

P1120873

Avui per dinar he tret uns pèsols del nostre hort, que vaig congelar aquesta primavera. A casa ens agraden a tots, així que tinc que decidir com els faig. He pensat fer-los ofegats amb cansalada, però després de mirar la nevera i veure que no en tinc, els faré canviant la cansalada per pernil així que ” Pèsols ofegats amb pernil ibèric”.

P1120867

Ingredient per 4 persones.

  • 1,5 quilo de pèsols frescos si estem en temporada i si no congelats.
  • 100 gr de pernil ibèric.
  • 1 Ceba de Figueres.
  • Una mica d’oli.
  • Sal i pebre.
  • 1 fulla de llorer i 1 de menta.
  • Un xic d’anís.

Temps d’elaboració.

30 minuts.

P1120869

Elaboració.

  1. En una cassola de ferro amb una mica d’oli posem la ceba ben trinxada i l’all a rodanxes. Salpebrem i deixem daurar a foc lent.
  2. Quant la ceba està transparent afegim el pernil, remenem una mica i afegim els pèsol desgranats. Donem unes voltes, afegim la fulla de llorer, la fulla de menta, la sal i el got d’aigua. Afegim el xic d’anís i tapem la cassola de forma que quedi tancada hermèticament i deixem bullir lentament durant uns 20 minuts, sacsejant la cassola de tant en tant.
  3. Apaguem el foc, tastem de sal i servim.

P1120871

Quant a alcaliudelacuina

Tinc que confessar que m'agrada cuinar. I sobre tot fer-lo per la família i els amics. Es la manera que tinc per dir, us estimo.
Aquesta entrada ha esta publicada en Cuina vegetaria, Verdures i Llegums. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 respostes a Pèsols ofegats amb pernil ibèric.

  1. Ricard Olivella ha dit:

    Aquest s un plat que sempre m’ha agradat molt.

    De tant en tant m’el faig.

    Salut!

  2. Retroenllaç: Pèsols ofegats amb pernil ibèric. | Celler-Adocse

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.