Bacallà gratinat amb muselina d’all.

P1090276

Aquesta nit venen els meus fills a sopar després de les vacances, com suposo que hauran menjat mes carn que peix, els faré un plat que a casa ens agrada molt, de fet per la revetlla de Sant Joan, el vaig fer però presentat com pinxo, o sigui posat a sobre de una llesqueta de pa torrat, “Bacallà gratinat amb muselina d’alls”.

Es senzill de fer  i queda realment espectacular. Es pot servir tal com us explico aquí o be podem posar un llit de rodanxes de patata bullida o be confitades,  a sobre de la salsa de tomàquet i sobre el bacallà. També podeu posar per sobre del all i oli un grapadet de pinyons.

P1090269

Ingredients per 4 persones.

Per el bacallà.

  • 4 lloms de bacallà ja dessalats, de una mica maca.
  • Oli d’oliva verge.
  • 5 dents d’alls.
  • Una branqueta de romaní.

P1090271

Per la salsa de tomàquet.

  • 1 ceba de Figueres.
  • 3 dents d’alls.
  • 5 tomàquets.
  • oli d’oliva.
  • sal.
  • 1 culleradeta de sucre.

P1090274

Per la muselina d’alls.

  • 1 ou sencer.
  • 1 clara d’ou.
  • l’oli de confitar el bacallà.
  • Els alls confitats.
  • sal.

Temps d’elaboració.

20 minuts.

P1110704

Elaboració.

Per fer el bacallà.

Posem en un casso l’oli amb els dents d’alls pelats i ho posem a confitar al foc molt lent, no ha de arribar a bullir. Passats 10 minuts introduïm els lloms de bacallà, que ja tenim dessalats, escorreguts i ben secs.  Els deixem uns 4 minuts, mes o menys i reservem en un plat.

Per la salsa de tomàquet.

En una cassola posem l’oli, quan esta calent afegim la ceba trinxada i els alls tallats  rodanxes, ho deixem fer a foc mig, quan esta ben transparent salem i afegim els tomàquets ratllats, salem i posem la culleradeta de sucre. Deixem fer fins que tingui una textura de melmelada.

Per fer la muselina d’alls.

Deixem temperar l’oli de confitar el bacallà. En el got de la batedora posarem el ou sencer, una mica de sal, els alls confitats sense pell, una mica del oli de confitar el bacallà i les cullerades de llet. Comencem a batre i anem afegint la resta d’oli fins aconseguir una maionesa lleugera. Al final afegim la clara d’ou que tindrem muntada a punt de neu, barregem en compte, per no abaixar-les i reservem a la nevera.

Posem els lloms de bacallà en una safata de forn i per sobre distribuïm un parell de cullerades de muselina. Introduïm la safata al forn que tindrem preescalfat a 180º amb el gratinador nomes  i deixem uns minuts perquè es gratini.

Finalment emplatem: posem una mica de salsa de tomàquet al centre del plat i a sobre posarem el llom de bacallà i al voltant del plat una mica de julivert picat o de cibulet.

P1090276

Quant a alcaliudelacuina

Tinc que confessar que m'agrada cuinar. I sobre tot fer-lo per la família i els amics. Es la manera que tinc per dir, us estimo.
Aquesta entrada ha esta publicada en Peix i Marisc. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Bacallà gratinat amb muselina d’all.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s