Tofu amb espècies.

 

Bona nit amics, avui us vull presentar una recepta que m’ha enviat la Carme, una gran amiga de fa molts, molts anys………

Tal com ella ens explica, ha fet servir el productes que tenía a casa, pero vosaltres podeu substituir alló que no us agradi o bé no tingueu al rebost.

El tofu és un formatge vegetal d’origen japonès que s’aconsegueix al procesar els grans de soja. Les propietats del tofu són les que aporta la soja, conté tots els aminoàcids essencials i un 38% de proteïna. També és rica en fitoestrògens que ajuden a regular el metabolisme i rejoveneixen els teixits, raó per la qual la recomanen per combatre els efectes de la menopausa.

És ideal per evitar problemes cardiovasculars, conté genisteïna, que es una isoflavona que neteja els vasos sanguinis, millorant la circulació i redueix el colesterol en un 20%. Ideal per combatre l’osteoporosi ja que conté calci i magnesi, essencial per fixar el calci als ossos. També reforça el pàncrees i la zona digestiva, molt recomanable per persones que pateixen diabètics.

La Carme també ha fet servir a la recepta Garam Masala, es un preparat d’espècies que es fa servir a les cuines de  l’Índia, Pakistán o en algunes cuines del sud-est Asiàtic,  el podem comprar ja preparat o bé fer-ho a casa nosaltres mateixos barrejant al nostre gust les diferents espècies, si les trobeu ja mòltes bé i si no les tritureu vosaltres mateixos a casa amb una picadora o en un molinet de café, d’aquells que ja no fem servir.

  • 4 cullerades de coriandre.
  • 2 cullerades de comí mòlt.
  • 1 cullereta canyella mòlta.
  • 1 cullereta de cardamono verd.
  • 1 cullereta de clau mòlt.
  • 1/2 cullereta de caiena.
  • 1/2 cullereta de nou moscada.
  • 2 fulles de llorer triturat.
  • 1 cullereta d’all en pols.
  • 1/2 cullereta de pebre negre mòlta.
  • 1 cullereta de pebre vermell dolç.

Ara després de tot el que s’ha dit, us tinc que confesar que jo no soc una entusiasta del tofu, pero tal com li he dit a la Carme, després de llegir totes les seves propietats, tornaré a fer alguna recepta.

Bé animar-vos, aprofitem que estem a casa confinats i apart de fer una marató del rebedor a la cuina, saló, dormitori, bany i volta al rebedor, CUINEM, ens alimentarem be, tant nosaltres com la nostra família, a mes desconnectarem del dia a dia i ens relaxarem, no us sembla bona idea, a més ara no tenim la excusa de no tenir temps per cuinar, no us sembla?????? Així que cap a la cuina falta gent.

 

 

 

Quant a alcaliudelacuina

Tinc que confessar que m'agrada cuinar. I sobre tot fer-lo per la família i els amics. Es la manera que tinc per dir, us estimo.
Aquesta entrada ha esta publicada en Amanides. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 respostes a Tofu amb espècies.

  1. Ricard ha dit:

    Un gran i picant i saboròs plat, i molt sà!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.