Pa de pessic Genovesa.
Avui per esmorzar un bon tros de pa de pessic!!!!!! això si, fet per nosaltres, res de comprat. Aquest és un pa de pessic senzill de fer i una recepta bàsica per poder fer altres preparacions. El podem farcir de crema, nata, xocolata o del que vulgueu.
La característica principal del pa de pessic Genovès, és que no porta llevat. Puja meravellosament al batre enèrgicament els ous amb el sucre, això fa que la barreja atrapi l’aire al seu interior. Per aconseguir-lo podem batre els ous amb el sucre amb la batedora de varetes fins que triplique els seu volum i després afegir-hi la farina, que hem de tamisar sempre o be també es poden batre els rovells i les clares per separat, després ajuntar les dues preparacions, i afegir la farina tamisada.
Aquesta preparació ens servirà tant per menjar-lo sol com esmorzar, o bé fer-lo en un motlle rodo i farcir-lo de crema, xocolate, fer un magnífic Pastís Sant Marc en 3 capes o un braç de gitano. Si feu la recepta per menjar com pa de pessic sol, es millor afegir mantega per donar-li suavitat i si voleu fer-li servir com a base per fer un pastís es millor no posar mantega, ja que després el farcirem, d’aquesta manera o quedarà tant contundent.
Aquestes receptes ens donen l’oportunitat de poder fer-les amb els vostres fills o nets, a demés de fer un excel·lent esmorzar, passarem una estona súper divertida amb els mes petits de la casa. De veritat que val la pena estar una estona a la cuina.
Be amics aquí us deixo les receptes, espero que les feu aprofitant aquest dies que estem a casa i que necessitem ensucrar una situació dura per molta gent.
Cuidar-vos molt.
Ingredients.
- 4 ous.
- 100 g de farina.
- 20 g farina de blat de moro ( maizena).
- 120 g de sucre.
- 100 g de mantega.
- Un pessic de sal.
- 5 ml d’essència de vainilla.
- la ratlladura d’una llimona.
- Una mica de mantega per el motllo.
- Sucre glas, per decorar.
Temps d’elaboració.
Elaboració.
- Preescalfem el forn a 180º .
- Posem els ous i el sucre en un bol, ho batem durant uns 8 minuts, amb una batedora de varetes, fins que augmenti el seu volum, ha de quedar flonjo. Afegim l’essència de vainilla i la ratlladura de llimona, ho tornem a batre uns 2 minuts. Ara posem la mantega que tindrem ben desfeta, l’anem integrant poc a poc, amb la batedora.
- Finalment afegim al bol la farina que la tindrem tamisada juntament amb la maizena i la sal. Ara integrarem la farina amb la massa poc a poc, amb una llengua pastissera amb moviments de abaix a dalt, sense batre.
- Suquem amb mantega un motllo desmuntable d’uns 20 cm i aboquem la massa, donem uns copets perquè quedi la massa ben repartida i posarem al forn uns 30 minuts. Per comprovar que el pa de pessic esta fet, als 30 minuts el punxarem amb una brotxeta i surt neta vol dir que ja el tenim, si surt una mica bruta de massa el deixarem 5 minuts mes.
- Traurem el pastis del forn i deixem temperar una mica, els desemmotllem i deixem refredar sobre d’una reixeta. Tot això s’ha de fer amb molta compte, ja que es un pa de pessic molt delicat. Quan esta fred el posem en una safata i empolvorem per sobre del pa de pessic el sucre glas i llestos.
Pa de pessic a l’antiga
Per veure la recepta clicar :aqui
Cake de dos colors.
Per veure la recepta clicar: aqui
Plum-Cake amb nous i xocolata.
Per veure la recepta clicar: aqui
Bescuit de mandarina amb xocolata.
Per veure la recepta clicar: aqui
Magdalenes casolanes clàssiques.
Per veure la recepta clicar: aqui
Biscuit de llimona i coco.
Per veure la recepta clicar: aqui
Gràcies Emi, per endolcir una mica aquests dies un mica amargs. Salut, paciència i Esperança. Ricard
Hola! Estic fent el pa de pessic Genovesa, i no sé quanta mantega he d’afegir a la barreja. Vaig a posar la que tinc a veure com surt… Moltes gràcies pel teu blog. Sóc una fan de la teva recepte de magdalenes. 😁
Bona tarde Pili, tens tota la raó m’havia oblidat de posar la quantitat de mantega, o poso uns 100 gr, sempre que facis el genovés com pa de pessic per menjar sol. Si el vols como base per un pastís el pots fer sense mantega perque no et quedi pesat.
Un peto
Gracies
Retroenllaç: Pa de pessic Genovés 6 esmorzars dolços. | Celler-Adocse