Conill amb bolets.

Avui, us presento un clàssic de la cuina tradicional catalana. Es un plat típic de totes les cases sobre tot en epoca de bolets.

Si viatgem per la nostre terra, es un plat que trobarem dintre de totes les cartes, de fondes i masies sobretot amb pobles de montanya. Es poden acompanyar solsament amb bolets, peró també es habitual amb cargols, amb costella de porc, amb botifarra de pagés o amb patatas etc.

Ingredients per 4 persones.

  • 1 conill tallat a trossos.
  • 3 cebes de figueres.
  • 1 cap d’alls.
  • 2 tomaquets madurs.
  • 1 got de conyac.
  • 400 gr de bolets.
  • 1/2 litre de brou de carn o de verdures.
  • farina.
  • Sal i pebre.
  • 1 branca de romani, farigola i un a fulla de llorer.

Per la picada.

  • 1 llesca de pa fregit.
  • ametlles, avellanes i pinyons.
  • 4 dents d’alls.
  • Julivert.

Temps d’elaboració.

60 minuts.

Elaboració.

  1. Saleu i enfarineu els trossos de conill, els posem en una cassola amb una mica d’oli i els salpebrem i deixem daurar.
  2. Quant el conill esta daurat afegim a la cassola la ceba trinxada, i les herbes. Deixem fer fins que la ceba esta una mica confitada.
  3. Quant veieu que la ceba esta confitada afegiu-hi el tomàquet ratllat, el brandi i l’anís.
  4. Quan han passat uns 10 minuts afegim el brou i els bolets dintre de la cassola. Deixem coure uns 30 minuts.
  5. Preparem la picada amb les ametlles torrades, els pinyons, els alls, la llesca de pa fregit, el julivert i una mica de sal.
  6. Incorporem la picada dintre de la cassola i remenem una mica. Deixem uns 15 minuts fent xup-xup i retirem.

Recordeu que……

Racó del vi……

Amb aquesta recepta inagurem un apartat nou; El racó del vi, a on intentaré, sempre que pugui, recomanar un vi que marini amb el plat.

M’agrada el mon del vi, i encara que no soc una experta en la matèria, llegeixo llibres, així com revistes, articles etc. En resumen, una aficionada amb mes voluntat que coneixements…..

Per aquest plat he escollit un vi negra del Penedes un ” Mas d’Aranyó” del 2003, que teniam a la bodega. Les bodegues son Heredad Segura Viudes, amb D.O Penedès. Es un vi criat en barrica 12 meses amb color granate fort. Prima la varietat utóctona de Tempranillo.

Aquesta bodega té al mercat un ” Mas d’Aranyó” del 2005 fet mb varietats 75% Ull de Llebre, 25% Cabernet-Sauvignon, amb un preu que oscila entre els 12-17 euros.

Temperatura optima per servei 18 graus.

Advertisements

Quant a alcaliudelacuina

Tinc que confessar que m'agrada cuinar. I sobre tot fer-lo per la família i els amics. Es la manera que tinc per dir, us estimo.
Aquesta entrada ha esta publicada en Carns i Aus. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Conill amb bolets.

  1. Retroenllaç: Conill amb bolets. | Celler-Adocse

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s