Salmó en papillot amb maonesa de wasabi.

 

Avui farem una recepta que quasi no ho es, però que reuneix molts punts positius, es un plat ràpid de fer, molt senzill, sa i ple de vitamines, gracies al salmó i a les verdures.

Papillot és una tècnica culinària emprada per a la cocció d’un aliment en un embolcall resistent a la calor, com el paper sulfuritzat. Aquesta tècnica es ideal per cuinar peixos grassos, perquè al cuinar-se dintre d’un paquet que no entra aire, deixa anar la seva grassa natural i queda melós sense afegir altres grasses i molt saborós.

El Salmó es un peix migratori; neixen en aigua dolça, migren als oceans, i després tornen a l’aigua dolça per a reproduir-se. Té una carn molt nutritiva: conté proteïnes d’alt valor biològic, és a dir, amb tots els aminoàcids essencial. També te un tipus de greix que li serveix de protecció contra el fred  i que, quan l’ingerim, ens resulta molt beneficiós per al cervell i la circulació sanguínia. A més, també és font de vitamines liposolubles A, E i D i minerals com el ferro, el calci, el magnesi i el iode. Aquest greix es d’un tipus d’àcid gras anomenat omega 3 imprescindible per al bon funcionament del sistema nerviós.

 

Ingredients.

  • 4 lloms de salmó.
  • 1 carabassó.
  • 1 pebrot vermell.
  • 2 pastanagues.
  • 1 ceba morada.
  • 1 manat d’esparracs verds.
  • 1 tomàquet cor de bou.
  • el suc de una llimona.
  • sal i pebre.
  • oli d’oliva verge extra.

 

Ingredients per la maionesa de wasabi.

  • 1 ou fresc.
  • Oli d’oliva verge extra.
  • 1 cullerada de suc de llimona.
  • una mica de wasabi.
  • sal.

 

 

Elaboració.

  1. Tallem el paper sulfuritzat en trossos grans posem a sobre del paper el llom de salmó, el salpebrem i tirem per sobre el suc de llimona.
  2. Tallem en tires fines el pebrot, la pastanaga, el carabassó i la ceba. El tomàquet a rodanxes fines. Salpebrem les verdures.
  3. Anem posant per sobre del salmó les verdures, com mes os agradi , acabem tirant un xic d’oli i rematem amb una branqueta de fonoll.
  4. Ara tanquem el paper sulfuritzat fent un paquet, ha de quedar ben tancat, jo sempre poso un altre paper perquè trobo que queda millor tancat.
  5. Ara posem els paquets a una safata i ho posem al forn a 180º . Ho deixem fer uns 10 minuts mes o menys, ja que dependrà del gruix del peix, i ja podem retirar la safata. El Salmó ha de quedar rosat per dintre, perquè si ho feu massa os quedarà molt sec. Penseu que mentre el salmó esta dintre dels paquets es segueix fent una mica.
  6. Per fer la maionesa, posem al got de la batedora un ou sencer,  un pessic de sal, la cullereta de cafè de wasabi (la quantitat de wasabi depen si us agrada mes o menys picant) ho cobrim just per sobre del ou amb oli d’oliva suau i introduïm la batedora, barregem sense aixecar la batedora del fons fins que veiem que emulsiona. A les hores es el moment de anar afegint poc a poc una mica d’oli, fins fer la quantitat que necessitem.
  7. Ho servim a taula amb els paquets oberts per dalt i la maonesa de wasabi en un petit bol per cada comensal.

 

 

 

 

 

 

 

uuuuuuu

 

Quant a alcaliudelacuina

Tinc que confessar que m'agrada cuinar. I sobre tot fer-lo per la família i els amics. Es la manera que tinc per dir, us estimo.
Aquesta entrada ha esta publicada en Peix i Marisc. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 respostes a Salmó en papillot amb maonesa de wasabi.

  1. Montse Verdu ha dit:

    Gràcies, plats suaus dels que a mi m’encanten!

    El dv., 19 juny 2020, 11.04, Al caliu de la cuina va escriure:

    > alcaliudelacuina posted: ” Avui farem una recepta que quasi no ho es, > però que reuneix molts punts positius, es un plat ràpid de fer, molt > senzill, sa i ple de vitamines, gracies al salmó i a les verdures. Papillot > és una tècnica culinària emprada per a la cocció d” >

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.