Tradueix
-
Entrades recents
- Lyutenitsa o lutenitsa.
- Amanida Russa especial.
- Salmó en papillot amb maonesa de wasabi.
- Bunyols de bacallà.
- Galtes de porc i patates dauphinoise.
- Gambes amb llet de coco i arròs.
- Arròs a la cassola amb pop.
- Tofu amb espècies.
- Pa de pessic Genovés 6 esmorzars dolços.
- Ossobuco de vedella.
- Crema de Cranc blau.
- Gumbo de peix i marisc.
També a Facebook.
Segueix-me a Twitter
Els meus tuitsCATEGORIES
- Amanides (20)
- Aperitius i entrants (116)
- Arrossos (19)
- Bolets (10)
- Carns i Aus (89)
- Coctels (5)
- Consells de cuina, Noticies i Suggeriments. (13)
- Conserves (10)
- Cuina baixa en calories (8)
- Cuina de la memòria (6)
- Cuina del 1714 (2)
- Cuina vegetaria (38)
- Embotits artesans (2)
- Fotos (1)
- Hort i Corral (5)
- Melmelades (8)
- Menuts (6)
- Ous (14)
- Pa (13)
- Pasta (36)
- Patates (14)
- Peix i Marisc (98)
- Postres (65)
- Salses (5)
- Sopes i cremes (25)
- Tradicions (27)
- Trobades (24)
- Verdures i Llegums (78)
- Viatges (6)
- Viatges per el mon (3)
Receptes més llegides:
Bloc que m'agraden i segueixo.
Qui té un amic té un tresor.
-
Uneix altres 879 subscriptors
LA CUINA DEL 1714
Aquest apartat el vull dedicar a tots aquest historiadors-gastrònoms que s'han submergit durant anys amb el estudi de la historia del nostre país. Part important d'aquesta historia es la gastronomia, sense dubte.
Ens han ensenyat com s'alimentaven els catalans de segles anteriors i sobre tot i mes important, ens han donat l'oportunitat de cuinar receptes que ja es feien al 1700, i fer-ho al 2014, no us sembla magnífic?......
Trobareu algunes receptes en categories en el apartat de:
Cuina del 1714.Col.laborem amb …….
Meta
Quina oloreta!, aquest musclos; i què dir de la truita amb seques i butifarra d’ou. I dels macarrons….., tan senzills, però inconmensurables.
Sort en aquest bloc, que aniré visitant; t’ho mereixes com a gran cuinera de la Colla de Can Ferrús, i com a persona, ets una gran persona Emi!. Salut i petons!
Un gran bloc, bones fotografies, amb unes recepetes i uns comentaris històrics molt acurats
Caram, molt maco el tema dels amics i de la trobada per Nadal. Salut!
Al teu bloc podries posar enllaços a d’altres blocs, com per exemple:
Al de Can Ferrús:
http://www.canferrus.blogspot.com
I al de la Carme:
http://www.carmelafuente.blogspot.com
Gracies Ricard per tots el teus comentaris, el fet de posar aquest enllaços ja ho havia pensat, però tinc que aprendre com fer-ho… soc una mica torpilla.
T’estimo molts petons.
Moltes gràcies Emi. El teu bloc, per exemple, ja està penjat dins del bloc de Can Ferrús. Petons.
Òstres, si això és el producte de ser una mica “torpila”, com serà quan agafis pràctica!!!!! És un bloc GENIAL!!!!!!!
Sí que és molt xulo! Felicitats, Emi!
Eli.. de debò molt maco tot plegat. A veure si penges algunes fotos dels nostres àpats jejejee.
Un peto molt gran
Gracies Jordi, tinc alguna cosa preparada. Petons
Hola soc la Pilar, una de les germanes de la Carme i tinc que dir-te que m’agradat molt el teu blog, que em fan molta enveja l’hort, les gallines, els ous… i… MOLTES FELICITATS! Com diu el Ricard els muscles es poden casi olorar.
Abraçades.
Gracies Pilar us agreixo molt el vostre recolzament, hem podeu fer els comentaris que vulgueu-ho.
Gracies
M’agradat aquesta introducció al vostre hort. Felicitats!
Hola Emi, moltes Felicitats!. S’em fa la boca aigua. Aquesta pàgina m’ajudarà molt a cuinar. Moltes gracies per les butifarres.
Hola Sandra, estic encantada de que t’agradi el bloc, lo únic que desitjo es que et poguí se de utilitat per aficionar-te a la cuina. Un peto molt gran.
Emi, les botifarres que vau elaborar vosaltres, les he fet i són boníssimes. Una passada. Un sabor natural i autèntic que jo no havia tastat mai en una botifarra. Només carn de 1a, sense additius: això no ho trobes enlloc, ni al super ni a la millor carnisseria. I per la de formatge no tinc paraules. Ja he començat a estalviar per comprar un porquet i una màquina de botifarrar. Gràcies!!!
Gracies Xavier, per els teus comentaris, per mi que m’agrada cuinar i sobre tot amb productes de proximitat i el mes natural posible, es un orgull que persones com tu ho valorin tant. T’agraixo de veritat. Quant tornem de EEUU, fem una trobada aprofitem per dinar i fem una bona “botifarrada”.
Un peto
Emi, esta buenísimo!! la verdad es que me ha dado un hambre que ni te lo cuento!!
Te mando un gran abrazo desde Chile.
Gracias Rodrigo por tu comentario. Espero que Francisca, que se que le gusta la cocina, pueda hacer alguna receta del blog. Os enviamos un besazo para vosotros y para tus padres.
Un parell de suggeriments: un, segons com va millor que l’ordre dels comentaris estigui invertit, de manera que sempre es vegi l’últim el primer. És només com a cosa práctica per a la gent que visita el blog sovint i no vol anar baixant (de vegades amb els dispositius mòbils costa una mica).
L’altre suggeriment és que podries fer un apartat de cuina vegetariana! Amb tants productes de l’hort, segur que tens un bon repertori de receptes vegetarianes i vegan (no sé pas si aquesta paraula existeix en català!), vol dir cuina sense cap producte animal..
Carme primer donar-te les gracies per els comentaris. En resposta al primer punt tens raó es mes àgil comença per el últim comentari, ho intentaré canviar.
M’agrada lo del apartat de receptes vegetarianes tinc varies receptes.
Un peto
Emi, que recuerdos mas lindos has publicado!!! mi madre estaba feliz viendo a su madre, tías y tío al calor de esta receta desde Chile!!! te mando un gran abrazo.
gracias a vosotros por vuestro cariño. Un beso muy grande.
Hola,
Soy Tamara la chica violista esposa del holandés, nos conocimos en la cena en casa de Cecilio el dia de San Pere, he estado mirando tu blog y me encantan las recetas, un dia de estos te enviare alguna receta de la cocina cubana.
un saludo
Hola Tamara, perdona por no contestarte antes, estoy encantada de que te guste el bloc. En cuanto me envies alguna receta la publico.
Espero que las cosas en Vic le hayan ido bien a tu esposo, ja me comentaras.
Un besazo
Hola Emilia!!! Sóc l´Eva (Caixa).Quin magnífic blog que tens!!!! El vaig seguint i les receptes que fas són tan bones….i fas que siguin tan fàcills…. MOLTES FELICITATS i records a la tota la família!!!!! Un petonàs
Gracies Eva, molt records i avia’m si ens veien el dia que et vagi be…..
Un peto
Hola Emilia,
He vist que tens moltes receptes al bloc, i m‘agradaria presentar-te la pàgina Lestevesreceptes.cat, on els usuaris poden buscar entre més de 28000 receptes de les millors pàgines catalanes. També hem creat el Top blocs de receptes, on, de franc, pots afegir el teu.
Lestevesreceptes.cat té diverses versions, en suec, francès, anglès, italià o castellà entre d’altres. Vols formar part de la nostra família?
Quedem a la teva disposició!
Andreu
Lestevesreceptes.cat
Bon dia ..
avui faré canalons de bolets amb la teva recepta.
Molt content per que siguis de Terrassa, per citar a en Pla, pel nivel del blog i la senzillesa en explicar les cosesd
Alfred
http://www.winesinform.com
Gracies Alfred, tot el que en dius es molt maco, així que t’agraeixo de cor. Ja en diràs com et surten els canelons, si tens qualsevol dubte estic a la teva disposició. Una abraçada molt forta.
Saludos, navegando por páginas de cocina he encontrado la tuya y me he preguntado si tienes algo que ver con el pueblo navarro de Andosilla, ya que aquí ese apellido suena mucho y hay una casa vinculada, aunque ahora está cerrada.
Gracias por tu atención.
Buenos dias, primero de todo quiero agradecerte que hayas entrado en el bloc, aunque esta en catalan y supongo que esto es un inconveniente, siempre puedes traducir la que te pueda interessar y si tienes alguna duda sin problema me lo comentas.
Tal como supones mi família tanto paterna como materna (Suescun) son de Andosilla, si lees alguna entrada en el bloc veras que he escrito sobre mis recuerdos de vacaciones en el pueblo. No se si tu eres o vives en Andosilla, de ser asi seguro que conoces a mi família, però mas por parte materna, ya que por parte de padre mi abuelo era hijo unico y mi padre tambien. Seguro que queda família mas indirecta por parte de mi bisabuelo que tuvo bastantes hijo. Todo esto te lo comento porque ultimamente me ha dado por intentar ir formando mi arbol genealogico tanto por parte de padre como de mi madre.
Ahora mismo no situo la casa a la que te refieres, però me gustaria que me puedas indicar a cual te refieres.
Aparte del bloc te indico mi correo, estamos en contacto. Te envio un saludo.
Gracias
emiliasadaba@gmail.com
Hola! em podries dir com fas la forma de aquestes patates, gràcies!!.
Bon dia Margarida, disculpa però no hem surt la pagina de referencia de la recepta, així que no se a quines patates et refereixes. Diguis a quina recepta et refereixes i et contesto immediatament.
Rep un peto molt fort.
Perdona! La recepta del pollastre amb herbes
Hola Margarida, perdona per no contestar-te abans però el cap de setmana h ‘estat molt atrafegat. Les patates que vaig fer servir son congelades i les compro al Makro de Barbera , son les patates que mes l’agraden a la meva filla i al meu marit. Pots fer servir les patates que mes us agradin.
Un peto molt fort, ja en diràs com et surt la recepta.
Hola, he provat el teu rostit, però crec que alguna cosa no he fet bé. Crec que el pollastre no està massa tendre. Que em suggeriries?
Hola, primer de tot donar-te les gracies per seguir el bloc. No se a quina recepta et refereixes, suposo que serà el de pollastre rostit a la catalana. Si has seguits els temps de la recepta et tindria que haver quedat molt tendra, quasi desfet tal com es veu a les fotos, però si el proves i no esta tendra, es qüestió de deixar-lo mes temps. Retires les prunes de la cassola, perquè no es desfacin i el tornes a posar al foc. El foc ha de estar fluix i si veus que tens poc suc li poses una mica de brou tapes la cossola i ho deixes fer mes estona, fins que estigi tendra.
Espero que et quedi ben bo, es un plat que agrada molt a tothom.
Un peto ben fort, i espero que passis un dies genials.
Hola Emilia. Sóc un home madur recent divorciat. Les teves receptes m’estan ajudant molt a cuinar plats de tota la vida, per que no sabia la recepta doncs la meva dona s’encarregava de cuinar i jo tant sols feia de “pinxe”.
Vui fer-te un comentari constructiu. En cap moment vui donar-te una lliçó. Avanç de publicar la recepta comprova l’ortografia si us plau. Hi han algunes faltes ortogràfiques o mal redactat. Tenim un idioma molt ric i si nosaltres no el cuidem i en fem un bon ús, el perdrem en quatre dies.
Espero no haver estat groller. T’animo a continuar amb aquesta labor pel bé, també, de la nostra cuina.
Salutacions.
Moltes gracies pel el teu comentari intentaré millorar la meva ortografia.
un peto
Hola!
He arribat a petar a aquest bloc per casualitat, buscant receptes per aquest Nadal i de ben segur que mi quedo.
M’ha enamorat la manera que tens d’explicar les receptes, introduint una mica d’història o explicant experiències dels viatges.
Em quedo amb algunes receptes que probaré de cuinar. No sóc una experta però si m’encanta cuinar i sobretot compartir-ho amb els meus, com bé dius tu, demostrant que els estimo.
Gràcies per compartir tot aixó i més!
Em quedo per seguir aprenent!