Avui us poso un entrant que a casa agrada molt, i es realment senzill de fer. A demes el podeu tindre preparat amb antelació, tema important sobre tot quan tenim gent a casa i volem estar per ells, el màxim de temps possible.
Ingredients per 6 persones (com aperitiu)
- 300 gr de bacallà dessalat.
- 1 ceba tendra
- 2 dents de alls.
- 2 tomàquets madurs ratllats.
- oli
- olives negres sense os o olivada.
Temps d’elaboració.
15 minuts.
Elaboració.
-
Agafarem el bacallà que tindrem dessalat, li treure’m la pell i les espines. El deixarem escorre a sobre de paper de cuina o be un drap net.
-
El posem a sobre de paper film i formem un cilindre ben compacta.
-
El posem al congelador de una dia per altre. Al dia següent el treim del congelador, el deixem uns minuts a sobre el marbre i amb una maquina de tallar embotits el tallem a rodanxes el mes primes possibles.
-
Les anem col·locant en un plat o safata una al costat de l’altre i deixem descongelar del tot.
-
Mentrestant ratllem els dos tomàquets, i amanim amb alls talladets a lamines, salpebrem i posem una mica d’oli.
-
Mirem si el bacallà a deixat anar aigua, si es així l’escorreguem. Li posem per sobre, el tomàquet ratllat i sobre les olives negre talladetes a trossets.
Retroenllaç: Idees per menú de cap d’any. | Al Caliu de la Cuina
Retroenllaç: Carpaccio de bacallà. | Celler-Adocse