Avui us presento un còctel del que us he parlat alguna altre vegada, típic tant a Perú com a Xile, el “Pisco Sour”. A Xile el prenen sempre abans del dinar o del sopar, sol o acompanyant algun aperitiu.
Aprofitant que venen un grup d’amics a dinar faré aquest còctel acompanyant el aperitiu. A Xile el prenen sempre abans del dinar o del sopar, sol o acompanyat de unes ostres, de unes machas al parmesà o de un guacamole, etc.
Segons la tia del meu marit, xilena de pro, el pisco es digestiu així que es imprescindible prendre’l abans dels àpats per preparar l’estomac, potser es veritat ja que ella a complit 90 anys, te un salut i sobre tot un ànim envejable ……………………….
El pisco es un aiguardent destil·lat del raïm moscatell, que te un elevat contingut de sucre, cultivades en els valls del Nord de Xile.
Nosaltres vam portar el pisco en un viatge a Xile, però el podreu trobar amb alguna bodega especialitzada.
Ingredients per 4 persones.
- 3 parts de pisco.
- 1 part i mitja de suc de llimona(jo he fet servir el suc que venen ja preparat marca Pulco).
- sucre al gust de cadascú.
- Gel.
- unes gotes de Angostura.
Temps d’elaboració.
15 minuts.
Elaboració.
-
Omplim fins la meitat mes o menys el got de una batedora amb gel, afegim les 4 cullerades de sucre, les 3 parts de pisco i la part i mitja de suc de llimona.
-
Batem per que el gel es trenqui i es barregin els ingredients. Provem el còctel per veure si necessita mes sucre.
-
Aboquem el pisco en unes copes i posen unes gotes de angostura per sobre al hora de servir.
EMI, SE VE MUY BIEN!!!
SALUDOS DE XILE!!
RSM El 06-12-2013, a las 6:31, Al Caliu de la Cuina escribi:
Bueno no me queda igual que el que haceis tu madre y tu, però como los amigos no han probado los vuestro mi pisco les parece buenisimo………. gracias por el comentario, os queremos de muchos. Besos a Francisca y a tus hijos ya sabeis que os queremos.
Retroenllaç: Idees per un menú de cap d’any. | Al Caliu de la Cuina
Retroenllaç: Còctel Mimosa. | Al caliu de la cuina
Retroenllaç: Resum de receptes pels dies de Nadal. | Al caliu de la cuina