Aquest es un dels entrants que vaig fer per el sopar de cap d’any i va ser tot un èxit, queda una crema amb una textura suau, que combina meravellosament, la senzillesa de la carbassa, la dolçor de la ceba caramel·litzada i l’opulència del foie.
La carbassa és un aliment molt saludable: és baix en grassa i sodi, i és ric en provitamina A i potassi. Es considera un bon diürètic neutralitza l’accés d’acidesa a l’estómac. Va bé contra el restrenyiment. Va bé per la vista, per la pell, pel control, del pes, té una digestió fàcil i millora el transit intestinal i té propietats diürètiques.
És fàcil d’introduir-la en la dieta dels nens a través de sopes o cremes, pel seu gust suau.
Ingredients.
- 1 carbassa.
- 1 ceba de Figueres
- Un trosset de foie fresc.
- Oli d’oliva verge.
- sal i pebre negre.
- Sal maldon.
Per la ceba caramel·litzada.
- 3 cebes de figueres.
- 1 cullerada de mel.
- 2 culleradetes de sucre de canya.
- 1 cullerada de mantega.
- un raig de vi porto.
- un xic de sal.
Temps d’elaboració.
1 hora per escalivar la carbassa i uns 30 minuts per la preparació del plat.
Elaboraci0
- Tallem la carbassa per la meitat longitudinalment, la netegem de llavors i la posem a escalivar al forn a 200 ºC durant aproximadament 1 hora, sense gratinador.
- Punxeu la carn de la carbassa per comprovar que ja esta feta, la retirem i deixem refredar.
- Ara comencem a fer la ceba caramel·litzada, posem un casso al foc amb un trosset de mantega, la ceba tallada a lamines ben fines i deixem fer a foc molt lent. Quan la ceba esta una mica tova afegim la cullerada de mel i les dos culleradetes de sucre morè. Deixem fer a foc lent fins que veiem que la ceba esta totalment caramel·litzada. Apaguem el foc i reservem.
- En una paella amb una mica d’oli posarem a fer la ceba ben trinxadeta, salem i deixem fer fins que esta ben daurada.
- Començarem a buidar la carbassa amb l’ajuda de una cullera, i l’anem reservant en una cassola i afegim la ceba que hem fet a la paella. Ho triturem amb una batedora, perquè quedi un puré fi.
- Afegim a la polpa de carbassa, sal, pebre i el brou de pollastre, que posarem a poc a poc, per no passar-nos i que quedi massa clar. Ho batem amb un batedor de mà, fins que quedi lligat com una crema, si cal afegir més brou ho fem fins trobar la textura desitjada. Provem i afegim mes sal o pebre al nostre gust.
- Tallem el foie a rodanxes una mica gruixuda i les marquem en una paella sense oli, dos segons per cada banda. Els retirem i tallem a daus petits.
- Comencem a muntar el plat, al fons dels gotets posem una base de ceba caramel·litzada. Damunt la crema de carbassa i per acabar coronant amb els daus de foie. Posem una mica de pebre i sal Maldon i ho servim ràpid perquè no es refredi.
- A l’hora de menjar us recomano que aneu a buscar la ceba del fons del gotet i ho barregeu amb la crema de carbassa i el foie, trobo que la barreja del dolçor de la ceba caramel·litzada amb la textura de la carbassa i el foie es magnifica.
Hola!!!
A nosaltres el foie no ens agrada. Per quin producte es pot substituir.
Potser amb encenalls de pernil?.
Que et sembla?.
Moltes gràcies.
Meralon
Bones tardes, gracies per entra al bloc i sobre tot per enviar-me el Mail. En sembla una bona idea substituir el foie per un bon pernil. Espero que us agradi la crema i la gaudiu.
Un peto ben fort.
Hola, avui mateix l.he fet amb encenalls de pernil i pipes de gira-sol caramel.litzades. Es boníssim.
Moltes gràcies.
Meralon
Retroenllaç: Aniversari del bloc i les dotze receptes mes vistes. | Al caliu de la cuina
Reblogged this on Celler-Adocse.
Retroenllaç: Resum de receptes pels dies de Nadal. | Al caliu de la cuina