Coctel de gambes i meló.

 P1120303

Si hi ha un entrant clàssic, que fa anys no podia faltar en bodes i celebracions varies, es el “Còctel de gambes”. Avui dia ha desaparegut totalment de les cartes dels restaurants, suposo perquè sona a antic……

Es un entrant que permet moltes variants, la base son les gambes ja siguin fresques o congelades i l’enciam, i després podem jugar amb diferents fruites, com la pinya, la poma, el meló, el mango, l’alvocat etc……..La salsa rosa la podeu fer si us agrada afegint una pica de tabasco i pebre blanca perquè us quedi una mica picantet.

P1070869

Ingredients per 4 persones.

  • 400 g de gambes pelades congelades.
  • Unes fulles d’enciam.
  • 1 tallada de meló per persona.
  • ½ llimona.

Per la maionesa casolana.

  • 1 ou sencer.
  • 230 g d’oli d’oliva, baix amb acidesa.
  • sal.
  • unes gotes de suc de llimona.

Per la salsa rosa.

  • 6 cullerades de maionesa casolana.
  • 2 cullerades de quetxup.
  • 2 cullerades de suc de taronja.
  • 1 cullerada de brandi.
  • 2 cullerada de iogurt natural o de crema de llet.

P1070868

Temps d’elaboració.

20 minuts.

P1070867

Elaboració.

  1. Comencem preparant la maionesa: posem un ou sencer al got de la batedora,  afegim un pessic de sal, les gotes de llimona i una tercera part de l’oli. Posem el braç de la batedora al fons del got i la posem  en marxa, sense moure’l (deixarem la batedora quieta al fons) fins que vegem que comença a espessir la salsa a la part de baix. Arribat aquest moment comencem a aixecar el braç de dalt a baix, de mica en mica, i anem afegint poc a poc la resta de l’oli.
  2. Posem una olla al foc amb aigua i quant bull, aboquem les gambes, tal com les aboqueu a la cassola apaguem el foc i retirem la cassola, deixem 15 segons justos i colem les gambes.
  3. Si feu servir gambes grans amb pell, primer les pelarem i seguireu els mateixos passos que he explicant canviant el temps, que en lloc de deixar 15 segons, les deixaríem 30. Aquest pas es molt importat ja que si les gambes queden massa fetes espatllem totalment el plat.
  4. Netegem les fulles d’enciam i les tallem en juliana. Tallem el meló a daus petits.
  5. Per preparar la salsa rosa, barregem en un bol, la maionesa, el quetxup, les dos cullerades de iogurt, la cullerada de brandi i les dos cullerades de suc de taronja. Remenem bé fins que estigui ben barrejat.
  6. Per muntar el plat, posarem  dins de les copes un llit d’enciam, a sobre posarem els trossets de meló ho barregem be i posarem al damunt les gambes. Per acabar abocarem per sobre de les gambes  dues o tres cullerades de salsa, podem adornar la copa amb unes gambes o amb un tros de meló o taronja i ja podem menjar.
  7. Si voleu, o no esteu segur si als comensals els agrada la salsa rosa, podem servir la salsa a part i que cadascú se’n serveixi la quantitat que li vingui de gust.

 

P1120302

Quant a alcaliudelacuina

Tinc que confessar que m'agrada cuinar. I sobre tot fer-lo per la família i els amics. Es la manera que tinc per dir, us estimo.
Aquesta entrada ha esta publicada en Amanides, Aperitius i entrants. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

4 respostes a Coctel de gambes i meló.

  1. Ricard ha dit:

    Un bon plat per l’estiu, refrescant i mot bo. Salut!

  2. Retroenllaç: Idees per menú de cap d’any. | Al Caliu de la Cuina

  3. Retroenllaç: Amanida de pera i formatges amb vinagreta de mel. | Al caliu de la cuina

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s