Espatlla de porc al forn amb patates fondant.

P1110705

Avui Diumenge celebrem l’aniversari de la meva mare, 90 anys!!!!!!!! si, tal com sona, fa 90 anys, i després de superar un munt de dificultats de toma mena, aquí esta amb nosaltres i jo amb sento totalment feliç. Encara que hi hagi dies difícils, dies en que miro a la meva mare i quasi no la reconec, però de veritat que compensa tenir l’oportunitat de cuidar-la a casa i compartir-ho amb la meva família i amics. Una família i amics que sempre estan al nostre costat:  GRACIES A TOT PER SER COM SOU.

DSCN8617

A demes de la celebració dels 90 anys de la iaia, també aprofitem per celebrar els aniversari de la meva jove i del nostre net que fa 3 anys. Així que ens hem reunit família i amics, com es tradicional a casa nostra, al voltant d’una taula.

DSCN8618

El menú:

Aperitiu.

  • Bombes de la Barceloneta ( per veure la recepta clicar aquí)
  • Cloïsses amb salsa verda.
  • Musclos a la marinera ( per veure la recepta clicar aquí)
  • Endívies amb salsa de Rocafort.
  • Croquetes de pollastre rostit (per veure la recepta clicar aquí)
  • Calamars a la andalusa.

DSCN8627

Plat principal:

  • Espatlla de porc al forn.
  • Patates Fondant (per veure la recepta clicar aquí)

DSCN8633

 Ingredients per 11 persones:

  • Una espatlla de porc de 6 quilos.

P1080119

Per l’adob:

  • 1 cullerada de mostassa.
  • 4 cullerades de mel.
  • el suc de una llimona.
  • La pell ratllada de una llimona.
  • un bon raig de vinagre d’arròs.
  • 2 cullerades de soja.
  • 1 fulla de llorer, romaní i sàlvia.
  • sal i pebre molta.
  • 10 grans de pebre negre.
  • una culleradeta de comi.

P1110697

Per el rostit.

  • 200 ml de cervesa.
  • 100 ml de brandi.
  • uns 100 ml de brou de pollastre o carn.
  • 6 grills d’alls.
  • 4 cebes tendres.
  • oli d’oliva verge extra.
  • sal.

P1110704

Acompanyament:

Patates Fondant ( per veure la recepta clicar aquí)

Temps d’elaboració.

20 minuts per l’adob i 5 hores de cocció.

DSCN8626

Elaboració.

  1. Primer de tot prepararem l’espatlla amb el seu adob. La nit anterior marquem amb un ganivet, una mena de re-cuadrets amb la part de la pell. En un bol anem barrejant tots els ingredients de l’adob i després amb un pinzell, amb una cullera o be amb la ma anem sucant tota l’espatlla, impregnant be la carn.
  2. Posem la safata a la nevera i deixem fins al dia següent.
  3. Al dia següent traiem a safata de la nevera, posem l’espatlla amb la pell cap a baix, afegim a la safata els alls sencers amb pell, els dos gots de brou i unes dos cullerades d’oli, per sobre de la carn . Tapem totalment amb paper de plata i posarem la safata al forn que tindrem calent a 200º. Deixem fer uns 10 minuts i baixem el forn a 160º.
  4. Deixem fer 2 hores mes o menys, traiem la safata del forn i amb l¡ajuda de dos pales girem l’espatlla posant la pell cap a munt. Afegim a la safata el got de Cerveza, el brandi i si fa falta una mica mes de brou. Tornem a tapar l’espatlla i tornen a posar al forn.
  5. Deixem fer 2 hores i mitja, traiem la safata un parell de vegades per anar regant amb el suc la carn. Durant aquest temps si veiem que fa falta mes suc anem afegint brou.
  6. Arribat aquest punt punxem la carn amb una brotxeta llarga que arribi fins l’os, si al punxar surt un suquet transparent ja el tenim fet i si surt rosada l’hem de deixar una mica mes al forn. Hem de tenir en compte que la carn no ha de passar-se de temps per que ens quedi melosa amb un to una mica rosat. Si se’ns passa ens quedarà seca i una mica estellosa.
  7. Si comprovem que ja està quasi feta traiem el paper de plata i tornem a posar al forn uns 20 minuts mes sense tirar suc per sobre, per que la pell quedi cruixent.
  8. Una vegada feta la traiem de la safata i deixem a temperar uns 10 minuts en una reixa. Aquest pas es molt important perquè la carn reabsorbeixi els sucs i la carn es quedi mes melosa.
  9. Colem els suc de la safata i reservem en un bol per treure a taula. L’espatlla la posarem sobre de una fusta de tallar que us agradi i anem tallant  làmines fines. Les servirem als plats amb unes patates al costat i una cullerada de suc per sobre la carn.
  10. Es una recepta una mica laboriosa però de veritat que val la pena, queda realment deliciós.

 

DSCN8621

Quant a alcaliudelacuina

Tinc que confessar que m'agrada cuinar. I sobre tot fer-lo per la família i els amics. Es la manera que tinc per dir, us estimo.
Aquesta entrada ha esta publicada en Carns i Aus, Trobades. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

3 respostes a Espatlla de porc al forn amb patates fondant.

  1. Ricard ha dit:

    Un plat contundent, però tanmateix finíssim. I que comentar dels entrants!, les bombes, la bomba! Tots plegats formem una gran família. Gràcies Emi!

  2. Retroenllaç: Espatlla de porc al forn amb patates fondant. | Celler-Adocse

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.