Croquetes cassolanes de pollastre rostit.

P1120847

Avui un plat de tota la vida ” Croquetes casolanes de pollastre rostit“, a casa meva normalment un dia a la setmana la mama feia caldo i al dia següent ja sabia que tocaven croquetes de carn d’olla. Si el Diumenge sobrava pollastre rostit, el dilluns o el dimarts per sopar  croquetes de pollastre rostit.

Recordo que quant s’apropava l’hora de sopar començaven els meus viatges a la cuina i allí estava la pasta de les croquetes amb una safata temptadora. La meva mare em deia: va Emi ajuda’m a fer les croquetes i dit i fet, rentada de mans i a fer les croquetes amb les mans. Entre croqueta i croqueta un pessic de pasta per mi……..

Seguint les passes de la mare, jo segueixo fent croquetes de la carn d’olla, de pollastre rostit, de ceps, de formatge rocafort i ceba caramel·litzada, de pernil i de peix………….es un plat que requereix dedicar un temps a la cuina, però quant les mengeu en lloc de les congelades o les precuinades que solament tenen gust a beixamel, el esforç haurà valgut la pena.

Es un plat que als nens els agrada i es una forma de donar-les carn, llet etc…. de una forma molt divertida i natural.

P1120759

Ingredients.

Per la pasta.

  • 1 pollastre de corral.
  • 2 cebes de Figueres.
  • 1 tomàquet madur.
  • 5 dents d’alls.
  • 1 branca de canyella.
  • oli d’oliva verge.
  • sal i pebre.

P1120761

Per la beixamel.

  • 1 litre de llet.
  • 2 cebes ratllades.
  • 200 gr de farina.
  • 120 gr de mantega.
  • sal, pebre i nou moscada.

P1120765

Per arrebossar.

  • 2 ous.
  • Pa ratllat.
  • oli d’oliva per fregir.

P1120769

Temps d’elaboració.

2 hores i mitja.

P1120764

Elaboració.

  1. Tallem el pollastre a trossos, els salpebrem. Posem una cassola de ferro amb oli a escalfar.
  2. Quant l’oli esta calent, posem el pollastre a rostir, quant veiem que està daurat afegim la ceba tallada a trossos, el tomàquet tallat a quarts, la branca de canyella, els alls pelats i tallats per la meitat. Deixem rostir uns 15 minuts i afegim el got de whisky. Salpebrem i deixem rostir uns 45 minuts, amb la cassola tapada.
  3. Pasats els 45 minuts mes o menys, deixem refredar una mica el pollastre, el desossem i anem trinxant a la picadora juntament amb la ceba i l’oli del rostit. Anem posant la pasta en una safata.
  4. Mentrestant en una paella gran posem oli, la mantega i posem a sofregir la ceba a foc lent perquè quedi ben transparent, l’hem de deixar fer uns 60 minuts, si veiem que es pot cremar afegim una mica d’aigua.
  5. Una vegada estigui ben tova la ceba afegim la farina i donem unes voltes, afegim la llet poc a poc, si està tèbia millor, i anem remenant perquè tot quedi ben barrejat. Anem afegim la llet fins acabar-la.
  6. Afegim amb compte el pollastre que tenim trinxat i preparat, ho integrem amb la beixamel i anem remenant la pasta fins que veguem que es desenganxa de les parets de la paella. Arribat aquest moment afegim la nou moscada i posem la massa en una safata gran perquè es refredi.
  7. Per fer les croquetes es molt millor deixar la massa a la nevera un dia per altre.
  8. Per arrebossar les croquetes, debatim un parell d’ous en un plat fondo i el salem. En un altre plat posem el pa rallat. Hi comencem a fer els cilindres amb a massa, la passem per l’ou debatut, la posem al plat de pa ratllat i jo les torno al passar per l’ou i torno a passar-les pel pa ratllat.
  9. Ja tindrem una paella al foc amb oli ben calent i anem fregim les croquetes, fem volta i volta (han de quedar dorades de fora però cremoses per dintre), les retirem de la paella i les deixem escórrer en un plat cobert amb paper de cuina.

P1120834

Recordeu que……..

  • Jo he rostit un pollastre, però recordeu que podeu aprofitar restes de pollastre rostit que us hagi quedat d’algun àpat.
  • El pas de fer la ceba a foc lent durant uns 60 minuts, per mi es un pas imprescindible, al igual que fer l’arrebossat dos vegades, ja que queden amb una pasta cruixent molt apetitosa.
  • Com es un plat una mica laboriós, rostir el pollastre, pochar la ceba a foc lent, deixar refredar etc, es interesant fer mes quantitat per poder congelar la massa per utilitzar-la en un altre ocasió.

P1120847

Quant a alcaliudelacuina

Tinc que confessar que m'agrada cuinar. I sobre tot fer-lo per la família i els amics. Es la manera que tinc per dir, us estimo.
Aquesta entrada ha esta publicada en Aperitius i entrants, Carns i Aus. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

8 respostes a Croquetes cassolanes de pollastre rostit.

  1. marina ha dit:

    Les de rostit, les millors!! Quina bona pinta!

  2. Ricard Olivella ha dit:

    Qu bones!

  3. Retroenllaç: Idees pel dinar de Sant Esteve. | Al Caliu de la Cuina

  4. Retroenllaç: Espatlla de porc al forn amb patates fondant. | Al caliu de la cuina

  5. Retroenllaç: Croquetes cassolanes de pollastre rostit. | Celler-Adocse

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s