Avui faré una recepta que normalment faig l’estiu “Musclos a la marinera”, ja que es la millor època per aquests mol·luscos, però els he vist tant macos a la peixateria que no he pogut resistir-me a comprar.
Amb els musclos podem fer un plat d’allò mes gustos i a bon preu. Els podem preparar com aperitiu, com un magnífic primer plat o be com acompanyament d’uns genials espaguetis amb musclos. També podem fer-los simplement bullits i amb llimona, a la Belga amb mantega i vi blanc, amb tomàquet o be a la marinera com farem avui.
La salsa marinera es una salsa de base que ens pot servir per fer qualsevol preparació, ja sigui peix o marisc.
Ingredients per 6 persones.
- 1 quilo de musclos de roca.
- 2 cebes tendres.
- 1 pebrot verd.
- 3 dents d’alls.
- 200 gr. tomàquet natural ratllat.
- 1 culleradeta de pebre de vermell.
- Oli.
- Una copa de vi blanc.
- 1 fulla de llorer.
- Unes branques de julivert.
- Una cullaradeta de sucre.
- Sal i pebre.
Temps d’elaboració.
30 minuts.
Elaboració.
- En una cassola posarem 3 cullerades d’oli i quan esta calent afegim els alls tallats a rodanxes, les cebes tallades amb lamines, el pebrot ver picat, la fulla de llorer i salpebrem. Deixem fer a foc mitja amb la cassola tapada.
- Quan està enrossit afegim una culleradeta de pebre vermell mòlt i el got de vi blanc.
- Quan el vi s’ha evaporat afegim el tomàquet ratllat, sal, pebre negre i una culleradeta de sucre.
- Quan el tomàquet està cuit i ja ha reduït, afegim els musclos a la cassola, remenem i tapem.
- Quan els musclos ja s’han obert, espolvorejem amb julivert picat pel damunt i ja ho podem servir.
- A mi personalment m’agrada servir-los directament amb la cassola a taula, una cullera i que cadascú es serveixi al plat. Una bona barra de pa, una copeta de vi blanc ben fresquet o una cerveseta i ja tenim un entrant fabulós………….
Són bons tot l’any.
Hola Carme vaig una mica enrederida en respondre els comentaris, però els llegeixo tots i en van molta il·lusió tots, però una miqueta mes els teus ja que venen de molt lluny.
Un peto ben fort.
ja m’en pots pots posar una tapa. Bonissims!
Vina a casa a dinar quan vulguis i tens assegurada la tapa.
Retroenllaç: Espatlla de porc al forn amb patates fondant. | Al caliu de la cuina
Reblogged this on Celler-Adocse.
Retroenllaç: Tela Marinera in Sitges
Retroenllaç: Musclos a la marinera. | Celler-Adocse
Gran recepta !
Finalment l’he trobat, perque així (potser sense el pebrot) es com els recordo menjar a la Barceloneta quan era petit
Gracies, els faré així