Musclos a la marinera.

DSCN1391

Avui faré una recepta que normalment faig l’estiu “Musclos a la marinera”, ja que es la millor època per aquests mol·luscos, però els he vist tant macos a la peixateria que no he pogut resistir-me a comprar.

Amb els musclos podem fer un plat d’allò mes gustos i a bon preu. Els podem preparar com aperitiu, com un magnífic primer plat o be com acompanyament d’uns genials espaguetis amb musclos. També podem fer-los simplement bullits i amb llimona, a la Belga amb mantega i vi blanc, amb tomàquet o be a la marinera com farem avui.

La salsa marinera es una salsa de base que ens pot servir per fer qualsevol preparació, ja sigui peix o marisc.

DSCN1385

Ingredients per 6 persones.

  • 1 quilo de musclos de roca.
  • 2 cebes tendres.
  • 1 pebrot verd.
  • 3 dents d’alls.
  • 200 gr. tomàquet natural ratllat.
  • 1 culleradeta de pebre de vermell.
  • Oli.
  • Una copa de vi blanc.
  • 1 fulla de llorer.
  • Unes branques de julivert.
  • Una cullaradeta de sucre.
  • Sal i pebre.

DSCN1389

Temps d’elaboració.

30 minuts.

Elaboració.

  1. En una cassola posarem 3 cullerades d’oli i quan esta calent afegim els alls tallats a rodanxes, les cebes tallades amb lamines, el pebrot ver picat, la fulla de llorer i salpebrem. Deixem fer a foc mitja amb la cassola tapada.
  2. Quan està enrossit afegim una culleradeta de pebre vermell mòlt i el got de vi blanc.
  3. Quan el vi s’ha evaporat afegim el tomàquet ratllat, sal, pebre negre i una culleradeta de sucre.
  4. Quan el tomàquet està cuit i ja ha reduït, afegim els musclos a la cassola, remenem i tapem.
  5. Quan els musclos ja s’han obert, espolvorejem amb julivert picat pel damunt i ja ho podem servir.
  6. A mi personalment m’agrada servir-los directament amb la cassola a taula, una cullera i que cadascú es serveixi al plat. Una bona barra de pa, una copeta de vi blanc ben fresquet o una cerveseta i ja tenim un entrant fabulós………….

DSCN1398

 

Quant a alcaliudelacuina

Tinc que confessar que m'agrada cuinar. I sobre tot fer-lo per la família i els amics. Es la manera que tinc per dir, us estimo.
Aquesta entrada ha esta publicada en Peix i Marisc. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

9 respostes a Musclos a la marinera.

  1. Carmelafuente ha dit:

    Són bons tot l’any.

    • Hola Carme vaig una mica enrederida en respondre els comentaris, però els llegeixo tots i en van molta il·lusió tots, però una miqueta mes els teus ja que venen de molt lluny.
      Un peto ben fort.

  2. Ricard ha dit:

    ja m’en pots pots posar una tapa. Bonissims!

  3. Retroenllaç: Espatlla de porc al forn amb patates fondant. | Al caliu de la cuina

  4. Retroenllaç: Tela Marinera in Sitges

  5. Retroenllaç: Musclos a la marinera. | Celler-Adocse

  6. Pere Carles ha dit:

    Gran recepta !

    Finalment l’he trobat, perque així (potser sense el pebrot) es com els recordo menjar a la Barceloneta quan era petit

    Gracies, els faré així

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.