Aprofitant que ja s’acaba l’estiu, i que vaig a Barcelona i arribaré just a l’hora de dinar, he fet un plat força ràpid, senzill de fer però molt sà “Amanida de cigrons”. El podem deixar preparat i menjar-lo al arribar a casa, es econòmic i per tota la família.
Es una amanida de llegums rica en hidrats de carboni, fibra , proteïnes i vitamines A,C i K, a la que afegirem tomàquet, ous i tonyina que acabar d’arrodonir el plat. Podem afegir fruits secs, olives, ceba, pebrots o be allò que us vingui de gust i us agradi.
Jo acompanyo l’amanida amb una vinagreta perquè a mi personalment m’agrada, però podeu fer-ho amb allò que mes us agradi.
Podem fer servir cigrons en pot o be comprats a la vostre botiga de llegums cuites, encara que a mi com us he comentar altres vegades m’agraden bullir-los a casa, amb la olla rapida no costa res i queden boníssimes. Si voleu veure com bullir-los, cliqueu aquí.

Ingredients per 4 persones.
- 350 g de cigrons cuits.
- 2 tomàquets.
- 2 llaunes de tonyina amb oli d’oliva.
- 4 ous durs.
- oli d’oliva.
- sal.
- un xic de vinagre de Modena.
Temps d’elaboració.
15 minuts, sense comptar el temps de bullir els cigrons.
Elaboració.
- Posem un cassó amb aigua i sal a bullir, quant arranca el bull posem els ous amb compta de no trencar-los i sempre han de estar a temperatura ambient mai freds de nevera, ja que es trencarien. Quan torna a bullir l’aigua, deixem uns 8 minuts i retirem del aigua. Els refredem sota l’aixeta del aigua, pelem i reservem. El rovell ha de quedar amb un bonic color groc i amb una textura melosa.
- Preparem la vinagreta, barrejant en un bol el vinagre, la sal, la pebre i l’oli, remenem perquè s’integri la vinagreta i reservem.
- Pelem els tomàquets i els tallem a daus petits. Tallem els ous a trossos.
- Posem els cigrons ja escorreguts en un bol o safata, posem la tonyina en oli, els trossos de tomàquet i 3 dels 4 ous. Barregem amb compte per no trencar els cigrons. El altre ou el posem per sobre per adornar.
- Per últim repartim la vinagreta per sobre de l’amanida i ja poder servir o be reservar fins l’hora de dinar.
Deliciosa.
gracies Marina. Un peto
Reblogged this on Celler-Adocse.
bonissimmmmm i refescant per l estiu
tens tota la raó Roser. Gracias
Retroenllaç: Amanida freda de cigrons. | Celler-Adocse