Amanida freda de cigrons.

P1090116

Aprofitant que ja s’acaba l’estiu, i que vaig a Barcelona i arribaré just a l’hora de dinar, he fet un plat força ràpid, senzill de fer però molt sà  “Amanida de cigrons”. El podem deixar preparat i menjar-lo al arribar a casa, es econòmic  i per tota la família.

Es una amanida de llegums  rica en hidrats de carboni, fibra , proteïnes i vitamines A,C i K, a la que afegirem tomàquet, ous i tonyina que acabar d’arrodonir el plat. Podem afegir fruits secs, olives, ceba, pebrots o be allò que us vingui de gust i us agradi.

Jo acompanyo l’amanida amb una vinagreta perquè a mi personalment m’agrada, però podeu fer-ho amb allò que mes us agradi.

Podem fer servir cigrons en pot o be comprats a la vostre botiga de llegums cuites, encara que a mi com us he comentar altres vegades m’agraden bullir-los a casa, amb la olla rapida no costa res i queden boníssimes. Si voleu veure com bullir-los, cliqueu aquí.

P1090112
Ingredients per 4 persones.

  • 350 g de cigrons cuits.
  • 2 tomàquets.
  • 2 llaunes de tonyina amb oli d’oliva.
  • 4 ous durs.
  • oli d’oliva.
  • sal.
  • un xic de vinagre de Modena.

P1060592

Temps d’elaboració.

15 minuts, sense comptar el temps de bullir els cigrons.

P1090127

Elaboració.

  1. Posem un cassó amb aigua i sal a bullir, quant arranca el bull posem els ous amb compta de no trencar-los i sempre han de estar a temperatura ambient mai freds de nevera, ja que es trencarien. Quan torna a bullir l’aigua, deixem uns 8 minuts i retirem del aigua. Els refredem sota l’aixeta del aigua, pelem i reservem. El rovell ha de quedar amb un bonic color groc i amb una textura melosa.
  2. Preparem la vinagreta, barrejant en un bol el vinagre, la sal, la pebre i l’oli, remenem perquè s’integri la vinagreta i reservem.
  3. Pelem els tomàquets i els tallem a daus petits. Tallem els ous a trossos.
  4. Posem els cigrons ja escorreguts en un bol o safata, posem la tonyina en oli, els trossos de tomàquet i 3 dels 4 ous. Barregem amb compte per no trencar els cigrons. El altre ou el posem per sobre per adornar.
  5. Per últim repartim la vinagreta per sobre de l’amanida i ja poder servir o be reservar fins l’hora de dinar.

P1090134

P1060602

Quant a alcaliudelacuina

Tinc que confessar que m'agrada cuinar. I sobre tot fer-lo per la família i els amics. Es la manera que tinc per dir, us estimo.
Aquesta entrada ha esta publicada en Amanides, Verdures i Llegums. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

6 respostes a Amanida freda de cigrons.

  1. gracies Marina. Un peto

  2. roser ha dit:

    bonissimmmmm i refescant per l estiu

  3. Retroenllaç: Amanida freda de cigrons. | Celler-Adocse

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.