Avui estem a dinar les tres dones de la casa, el meu marit dinarà a Barcelona amb uns amics, així que li ha faltat temps a la meva filla per demanar-me “que et sembla si fem un wok amb fideus?” i dit i fet, ha començat a remenar el congelador, la nevera i com no la bateria de preguntes “mama tenim calamar, i gambes, i carbassó i pebrots………….”
Be, després de recol·lectar tot el que necessitàvem, les dos ens posem mans a la cuina i aquí us poso el resultat, una recepta boníssima, rapida i super fàcil de fer.
Aquests fideus, gracies l’oli de gambes, tenen un sabor a marisc genial, a demes ens permet fer servir aquelles verdures que tinguem a la nevera, sense cap problema, així que cap a la cuina falta gent ……….
La cuina asiàtica es realment fascinant i totalment implantada a la nostra societat, però encara que jo soc una fan i faig a casa noodles, rollets o sushi, la veritat es que tractant-se d’una cosa tant sensual com la cuina, el resultat dels plats, no te res a veure cuinats a casa nostra o cuinats al país d’origen. Suposo que a demes dels ingredients influeix alguna cosa mes, l’atmosfera, la llum, els sabors i com no els olors.
Quan vaig visitar Tailàndia realment vaig quedar fascinada de com tant en una casa particular o en un restaurant d’allò mes senzill, el cuiner o la cuinera comencen, al mateix moment que arriben els clients, a tallar a una velocitat espectacular totes les verdures, la carn, el peix fresc o peix sec salat, posen el wok al foc amb unes flames vives, i van abocant tots els ingredients sacsejant el wok amb uns moviments rítmics i compassats, afegint tot tipus de especies: herba de llimona, coriandre, multitud de varietats de xiles, curri, salsa de peix, salsa d’ostres, pebre o cúrcuma…..
I com no parlar dels seus arrossos, dels seus fideus o be de la habilitat per fer el peix fresc sencer a la brasa, adobat amb especies i llima o embolicat amb fulles de plataner, genial, realment es una cuina plena de colors, sabor i que realment val la pena conèixer.
Temps d’elaboració.
15 minuts.
Ingredients.
- 1 paquet de fideus xinesos “noodles”.
- 12 gambes vermelles.
- 1 calamar tallat a rodanxes.
- 1 ceba tendra.
- 1 manat d’alls tendres.
- 1 pebrot vermell.
- 50 gr. mongeta tendre.
- 2 pastanagues.
- 5 o 6 esparracs verdes.
- 6 0 7 xampinyons.
- 2 cullerades de salsa Teriyaki
- 2 cullerades de soja.
- sal i pebre.
Elaboració.
- Primer de tot pelem les gambes i reservem les cues.
- Les closques i els caps els salpebrem i els posem en una paella amb unes sis cullerades d’oli, ho deixem fer, aixafant amb una forquilla els caps perquè deixen anar els seus líquids. Deixem uns 15 minuts i colem l’oli que estarà aromatitzat amb el gust de les gambes.
- En una cassola amb abundant aigua bullint i salada aboquem els fideus, apaguem el foc i deixem els fideus uns 4 minuts i colem. De totes formes això dependrà del tipus de fideus que feu servir, llegiu sempre les instruccions del paquet.
- Ara tallem les verdures: els pebrots, les cebes, les mongetes i les pastanagues les tallem en bastonets. Els xampinyons, els alls tendres i els esparracs a rodanxes.
- Posem un bon raig del oli de gambes que teníem reservat i aboquem els calamar que tindrem tallats a rodanxes, deixem fer uns minuts i afegim les cues de gambes, salpebrem, deixem uns 2 minuts, retirem del wok i reservem.
- Tornem a posar un raig del oli de gambes al wok i aboquem totes les verdures menys la ceba. Salem i deixem fer les verdures remenat contínuament. Quan veiem que les verdures estan fetes al “dente”, afegim la ceba i les cullerades de salsa Teriyaki, dos minuts mes i retirem les verdures a un bol i reservem.
- Posem un bon raig del oli de gambes i afegim els noodles, donem unes voltes i afegim la soja un parell de voltes mes i afegim al wok les verdures, els calamars i les cues de gambes. Domen unes voltes i ja podem apagar el foc.
- Una recepta senzilla de fer, nutritiva i realment bona…………
Fideus, dels millors àpats. Felicitats Emi!
Reblogged this on Celler-Adocse.
Retroenllaç: Fideus xinesos o noodles amb calamars i gambes. | Celler-Adocse