Fideus xinesos o noodles amb calamars i gambes.

DSCN2027Avui estem a dinar les tres dones de la casa, el meu marit dinarà a Barcelona amb uns amics, així que li ha faltat temps a la meva filla per demanar-me “que et sembla si fem un wok amb fideus?” i dit i fet, ha començat a remenar el congelador, la nevera i com no la bateria de preguntes “mama tenim calamar, i gambes, i carbassó i pebrots………….”

Be, després de recol·lectar tot el que necessitàvem, les dos ens posem mans a la cuina i aquí us poso el resultat, una recepta boníssima, rapida i super fàcil de fer.

Aquests fideus, gracies l’oli de gambes, tenen un sabor a marisc genial, a demes  ens permet fer servir aquelles verdures que tinguem a la nevera, sense cap problema, així que cap a la cuina falta gent ……….

DSCN2011

La cuina asiàtica es realment fascinant i totalment implantada a la nostra societat,  però encara que jo soc una fan i faig a casa noodles, rollets o sushi, la veritat es que tractant-se d’una cosa tant sensual com la cuina, el resultat dels plats, no te res a veure cuinats a casa nostra o cuinats al país d’origen. Suposo que a demes dels ingredients influeix alguna cosa mes, l’atmosfera, la llum, els sabors i com no els olors.

Quan vaig visitar Tailàndia realment vaig quedar fascinada de com tant en una casa particular o en un restaurant d’allò mes senzill, el cuiner o la cuinera comencen, al mateix moment que arriben els clients, a tallar a una velocitat espectacular totes les verdures, la carn, el peix fresc o peix sec salat, posen el wok al foc amb unes flames vives, i van abocant tots els ingredients sacsejant el wok amb uns moviments rítmics i compassats, afegint tot tipus de especies: herba de llimona, coriandre, multitud de varietats de xiles, curri, salsa de peix, salsa d’ostres, pebre o cúrcuma…..

I com no parlar dels seus arrossos, dels seus fideus o be de la habilitat per fer el peix fresc sencer a la brasa, adobat amb especies i llima o embolicat amb fulles de plataner, genial, realment es una cuina  plena de colors, sabor i que realment val la pena conèixer.

DSCN2014

Temps d’elaboració.

15 minuts.

DSCN2019

Ingredients.

  • 1 paquet de fideus xinesos “noodles”.
  • 12 gambes vermelles.
  • 1 calamar tallat a rodanxes.
  • 1 ceba tendra.
  • 1 manat d’alls tendres.
  • 1 pebrot vermell.
  • 50 gr. mongeta tendre.
  • 2 pastanagues.
  • 5 o 6 esparracs verdes.
  • 6 0 7 xampinyons.
  • 2 cullerades de salsa Teriyaki
  • 2 cullerades de soja. 
  • sal i pebre.

DSCN2026

Elaboració.

  1. Primer de tot pelem les gambes i reservem les cues.
  2. Les closques i els caps els salpebrem i els posem en una paella amb unes sis cullerades d’oli, ho deixem fer, aixafant amb una forquilla els caps perquè deixen anar els seus líquids. Deixem uns 15 minuts i colem l’oli que estarà aromatitzat amb el gust de les gambes.
  3. En una cassola amb abundant aigua bullint i salada aboquem els fideus, apaguem el foc i deixem els fideus uns 4 minuts i colem. De totes formes això dependrà del tipus de fideus que feu servir, llegiu sempre les instruccions del paquet.
  4. Ara tallem les verdures: els pebrots, les cebes, les mongetes i les pastanagues les tallem en bastonets. Els xampinyons, els alls tendres i els esparracs a rodanxes.
  5. Posem un bon raig del oli de gambes que teníem reservat i aboquem els calamar que tindrem tallats a rodanxes, deixem fer uns minuts i afegim les cues de gambes, salpebrem, deixem uns 2 minuts, retirem del wok i reservem.
  6. Tornem a posar un raig del oli de gambes al wok i aboquem totes les verdures menys la ceba. Salem i deixem fer les verdures remenat contínuament. Quan veiem que les verdures estan fetes al “dente”, afegim la ceba i les cullerades de salsa Teriyaki, dos minuts mes i retirem les verdures a un bol i reservem.
  7. Posem un bon raig del oli de gambes i afegim els noodles, donem unes voltes i afegim la soja un parell de voltes mes i afegim al wok les verdures, els calamars i les cues de gambes.  Domen unes voltes i ja podem apagar el foc.
  8. Una recepta senzilla de fer, nutritiva i realment bona…………

DSCN2028

 

Quant a alcaliudelacuina

Tinc que confessar que m'agrada cuinar. I sobre tot fer-lo per la família i els amics. Es la manera que tinc per dir, us estimo.
Aquesta entrada ha esta publicada en Pasta, Peix i Marisc. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 respostes a Fideus xinesos o noodles amb calamars i gambes.

  1. Ricard ha dit:

    Fideus, dels millors àpats. Felicitats Emi!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s