Blinis de melmelada de carbassó i formatge.

Aquest es un aperitiu que el vaig fer per primera vegada fa unes setmanes i realment va ser tot un èxit. La melmelada ja la tenia feta, la recepta la vaig treure de un programa de cuines, i el blinis ja els havia fet un altre vegada.

Així que el dia del sopar nomes vaig fer els blinis, vaig treure la melmelada del rebost i a gratinar…..

Els blinis son una mena de tortita o creps, que queden molt esponjosos. Els hem de fer petits per fer una mossegada.

El seu origen sembla que te tradició russa, polonesa i eslava, se solen servir com base de alguna crema ja sigui de iogurt o de formatge i peix fumat. Segons he llegit tradicionalment es feien amb farina de fajol encara que en l’actualitat també es fan amb farina de blat o amb una barreja de farina integral i fajol.

Ingredients.

Per els blinis:

  • 100 gr de farina.
  • 2 dl. de llet.
  • 1 ou.
  • 15 gr. de llevat de fer pa.
  • Sal i Pebre.
  • Oli.

Per la melmelada de carbassó:

  • 1 quilo de carbassó.
  • 750 gr de sucre blanc.
  • 150 cc d’oli.

Temps d’elaboració.

1 hora 1/2.

Elaboració.

  1. Per fer la melmelada, tallem els carbassons i els tallem a quarts i a rodanxes primes.A continuació, poseu-los en un cassó amb una mica d’oli, tapeu-ho i deixeu-ho coure a foc suau durant uns 10 minuts fins que quedi ben tou.
  2. Afegim el sucre, remeneu-ho bé i deixeu-ho coure a foc suau durant mitja hora.
  3. Ho triturem amb el túrmix, ho posem dins els pots i els taquem bé.
  4. Els posem en una cassola amb aigua i deixem bullir durnat uns 20 m. Els treiem i deixem refredar.Tot seguit, fem els blinis:
  5. Posem a calentar la llet al  microones, barregem el llevat i afegim el rovell d’ou.
  6. Seguidament afegim la farina tamisada i remenem. Tapem la massa i la posem a reposar una hora.
  7. Mentrestant montem la clara a punt de neu i barregem amb la massa amb moviments de sota capa dalt .
  8. Posem una mica d’oli en una paella petiteta i posen una culladada de masa. Deixem cuallar 1 minut per casa costat i retirem.
  9. Posem els blinis en una safata, els untem amb la melmelada de carbassó, posem un tall de formatge de cabra a sobre i deixeu-ho gratinar al forn fins que quedi daurat.

Recordeu que………….

  • Us he posat la recepta de la melmelada amb les quantitats per guardar al rebost. Per la recepta necesitareu unes cullarades nomes.
  • Amb la base del blinis podeu fer utilitzar diferents ingredients ( salmo i caviar, crema agria i gambes pelades…).

Quant a alcaliudelacuina

Tinc que confessar que m'agrada cuinar. I sobre tot fer-lo per la família i els amics. Es la manera que tinc per dir, us estimo.
Aquesta entrada ha esta publicada en Aperitius i entrants, Melmelades. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

4 respostes a Blinis de melmelada de carbassó i formatge.

  1. Carmelafuente ha dit:

    Ei, que bo que sona! Espero que no engreixi només de llegir-ho!!!!!

  2. Retroenllaç: Receptes amb carabassons. | Al caliu de la cuina

  3. Retroenllaç: Idees de menú pel sopar de la Nit de Nadal. | Al caliu de la cuina

  4. Retroenllaç: Blinis de melmelada de carbassó i formatge. | Celler-Adocse

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s