Records de vida.
Aquets plat era un clàssic a casa nostre, la meva mare el feia dos o tres vegades al mes per sopar, sobre tot al estiu amb una bona amanida.
Es un plat complert ja que aporta els hidrats de carboni de la patata, les proteïnes de la carn, les vitamines del tomàquet i el calci del formatge.
Jo he afegit el formatge cheddar, la resta es identica a com ho feia la mama. En definitiva un plat facil i que agrada sobre tot als mes petits……
Ingredients.
-
2 kg. de patates.
-
300 gr. de carn de vedella i porc picada.
-
50 gr.mantega
-
1 ceba
1 gra d’all
4 tomàquets madurs
6 llesques de formatge Cheddar. -
40 gr. de formatge emmental ratllat
julivert -
oli d’oliva
Temps d’elaboració.
45 minuts.
Elaboració.
-
Fer el puré de patates, primer bullir les patates. Una vegada fetes les colem i les aixafem amb un xines o amb una forquilla i barregades amb la mantega.
-
Després sofregiu la ceba i afegiu-hi la carn picada, doneu-li unes voltes i
afegiu els tomàquets ratllats. Deixeu-ho coure a foc lent fins que quedi
confitat. Salpebrem i posem una mica de sucre. -
Munteu els pastís dins una safata que pugui anar al forn, primer una capa de puré, al damunt la carn, al damunt el formatge Cheddar i sobre aquest, la resta del puré.
Cobrir-ho amb formatge ratllat i poseu-ho al forn ja calent a 180º. Ha de quedar gratinat. Acompanyar amb una bona amanida i llest¡¡¡¡.
Recordeu que…….
- Es important que feu servir unes bones patates, si es temps de Kanabec perfecta i si no alguna varietat bona per bullir.
- Jo he fet servir carn picada al 50% vedella i 50% porc.
- Podeu fer servir formatge cheddar o be qualsavol que us agradi.
Reblogged this on Celler-Adocse.
Retroenllaç: Pastis de patates al estil de la mama. | Celler-Adocse