Receptes amb carabassons.

P1070533

Fa un parell de setmanes ha començat a florir l’hort, el mes primerenc han estat com cada any els carabassons, i quan comencen ho fan fort, cada dia agafem 2 o 3 , així que a part de donar-los a amics i veïns, tinc que aprofitar i cuinar diferents plats amb aquest magnífic producte.

El carabassó es un germà de la carbassa, originàries del centre i el sud d’Amèrica on era un dels principals conreus dels pobles indígenes precolombins. Actualment ha passat a formar part de la cuina mediterrània.

Conté quantitats interessants de vitamina C, flavonoides, àcid fòlic i minerals com el potassi, el ferro i el zenc. És un aliment de fàcil digestió, amb propietats diürètiques.

Avui a demés de fer una recepta nova aprofito per recordar-vos algunes que podeu trobar al bloc.

Llibrets de carabassó.

P1110857

Ingredients.

  • 2 carabassons grossos.
  • 200 g de pernil dolç.
  • 150 g de formatge fresc de cabra o de vaca tipus Havarti.
  • Una mica de formatge rocafort.
  • 2 ous.
  • Farina.
  • Pa ratllat.
  • Oli d’oliva verge.

P1110847

Per la salsa:

  • 500 g de tomàquets madurs.
  • 3 dents d’alls.
  • Una mica d’alfàbrega.
  • Sal i pebre.

P1110853

Elaboracio

  1. Primer de tot preparem la salsa de tomàquet, posem una mica d’oli en una paella i quan esta calent posem els alls tallats a rodanxes, vigilant que no es cremin, aboquem el tomàquet que tindrem ratllant o be triturat. Salpebrem afegim la fulla de llorer, una mica d’orenga i les dos fulles d’alfàbrega. Deixem fer a foc baix uns 30 minuts i ja podem reserva.
  2. Ara es l’hora de començar amb els llibret, tallarem el carabassó per la meitat i traiem la pell dels dos laterals.
  3. Ara tallem a llesques al llarg amb una mandolina o amb un ganivet i partirem cada llesca per la meitat.
  4. Ara com si féssim els típics llibrets de carn, salpebrem les llesques de carabassó  i les anem farcim primer amb una llesca de pernil dolç, a sobre posarem una mica de formatge gorgonzola i la llesca de formatge tendre per sobre.
  5. Tanquem el llibret amb la llesca de carabassó i anem passant els llibrets primer per farina, després per ou i per últim per pa ratllat.
  6. Posem força oli en una paella i els anem fregim, girant-los amb una espàtula perquè no es desmaneguin. Anem col·locant-los en un plat cobert amb paper de cuina i reservem.
  7. Servim els llibrets de carabassó acompanyats amb una mica de salsa i la resta podem posar-la amb una salsera.

P1110852

Crema de carabassó.

Un clàssic, però no per això menys bo, es una crema de verdures delicada amb una textura suau que agrada a tothom. Per veure la recepta podeu clicar aqui.

Carabassons farcits de formatge.

P1070995

Una recepta amb orígens molt mediterranis i baixa en calories. Per veure la recepta cliqueu aquí.

Lasanya de carabassó.

P1070277

Es un plat que queda realment molt suau, amb una textura mes lleugera que la típica lasanya feta amb pasta. Aquí teniu la recepta.

Blinis amb melmelada de carabassó i formatge.

P1050670

Aquest es un aperitiu amb arrels russes, original i realment bo, que sempre serà un èxit. La melmelada la podeu tenir feta i reservada a la nevera. Aquí teniu la recepta.

Tortitas de carabassó amb salsa de iogurt.

Aquesta recepta ve de l’orient pròxim, i en origen el  formatge que s’utilitza es formatge ‘feta’. Jo he fet servir parmesà. Es un entrant senzill i si sou aficionats a les verdures queda d’allò mes be. Clicar aquí per veure la recepta.

Truita de carabassó amb ceba,

P1110442

Aquesta es una recepta d’allò mes senzilla però molt bona” Truita de carabassó i ceba” això si, feta amb ingredients acabats de collir de l’hort. Aquí podeu trobar la recepta.

Quant a alcaliudelacuina

Tinc que confessar que m'agrada cuinar. I sobre tot fer-lo per la família i els amics. Es la manera que tinc per dir, us estimo.
Aquesta entrada ha esta publicada en Cuina vegetaria, Verdures i Llegums. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s