Sopa de melo amb pernil.

Aquest plat es un típic d’estiu, juntament amb el gaspatxo o una crema de tomàquet….. Es una modificació del meló amb pernil però fet per menjar amb cullera.

Es un plat molt senzill, ràpid de fer i refrescant. Us asseguro que val la pena provar-lo ja sigui per un sopar d’estiu o per un entrant però sempre amb un bon pernil.

Ingredients.

  • 1 meló de pell de gripau.
  • El suc de 1/2 llimona.
  • 150 g de pernil.
  • 1 iogurt natural o 100 gr de formatge Quarck.
  • pebre mòlt.
  • sal.
  • fulles de menta fresques.

Temps d’elaboració.

1/4 hora.

Elaboració.

  1. Peleu el meló,  traieu-ne les llavors. Feu a trossos el meló, el posem en una batedora i afegim el iogurt i el suc de llimona. Batim.
  2. Poseu la crema en un bol i afegiu una mica de sal i pebre. Si us agrada i no han de menjar els mes petits ppodem afegir una mica de licor (Cointreau, Grand Marmier o algun licor de taronga). Deixem a la nevera fins al moment de servir-la.
  3. A l’hora de servir posar la crema  als plats i afegiu-hi uns encenalls de pernil salat i una mica de menta trinxadeta.

Recordeu que…..

  • Hi ha qui li agrada molt cremosa i hi afegeix ademes del iogurt crema de llet, per a mi la crema de llet dona una textura una mica mes pesant.
  • Si us agrada el pernil cruixent, poseu els encenalls al forn baix, una estona fins que quedin secs.
  • També es pot fer servir pernil d’ànec curat en lloc del de porc.
  • Si voleu fer-la vegetariana, utilitzeu iogurt de soja o  podeu fer-la sense iogurt.

Quant a alcaliudelacuina

Tinc que confessar que m'agrada cuinar. I sobre tot fer-lo per la família i els amics. Es la manera que tinc per dir, us estimo.
Aquesta entrada ha esta publicada en Aperitius i entrants, Cuina vegetaria, Sopes i cremes. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 respostes a Sopa de melo amb pernil.

  1. He corregit el nom ortografic de la varietat del meló. Gracies Tavi.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.