Aquest plat es un típic d’estiu, juntament amb el gaspatxo o una crema de tomàquet….. Es una modificació del meló amb pernil però fet per menjar amb cullera.
Es un plat molt senzill, ràpid de fer i refrescant. Us asseguro que val la pena provar-lo ja sigui per un sopar d’estiu o per un entrant però sempre amb un bon pernil.
Ingredients.
- 1 meló de pell de gripau.
- El suc de 1/2 llimona.
- 150 g de pernil.
- 1 iogurt natural o 100 gr de formatge Quarck.
- pebre mòlt.
- sal.
- fulles de menta fresques.
Temps d’elaboració.
1/4 hora.
Elaboració.
-
Peleu el meló, traieu-ne les llavors. Feu a trossos el meló, el posem en una batedora i afegim el iogurt i el suc de llimona. Batim.
-
Poseu la crema en un bol i afegiu una mica de sal i pebre. Si us agrada i no han de menjar els mes petits ppodem afegir una mica de licor (Cointreau, Grand Marmier o algun licor de taronga). Deixem a la nevera fins al moment de servir-la.
-
A l’hora de servir posar la crema als plats i afegiu-hi uns encenalls de pernil salat i una mica de menta trinxadeta.
Recordeu que…..
-
Hi ha qui li agrada molt cremosa i hi afegeix ademes del iogurt crema de llet, per a mi la crema de llet dona una textura una mica mes pesant.
-
Si us agrada el pernil cruixent, poseu els encenalls al forn baix, una estona fins que quedin secs.
-
També es pot fer servir pernil d’ànec curat en lloc del de porc.
-
Si voleu fer-la vegetariana, utilitzeu iogurt de soja o podeu fer-la sense iogurt.
He corregit el nom ortografic de la varietat del meló. Gracies Tavi.
Reblogged this on Celler-Adocse.