Garrí al forn ( clicar aquí per veure la recepta).
Bé ja tenim el Nadal aquí mateix, així que en aquesta entrada us vull donar unes idees de menús nadalencs, començarem amb el dia 24 a la nit: la Nit de Nadal. En aquesta primera entrada us poso els menús que he fet, el que faré aquest any us ho posaré mes endavant.
Per aquesta nit jo he seguit la tradició de casa meva i sempre faig el mateix menú, de primer 3 o 4 entrants que vaig canviant cada any i de plat fort Garrí al forn. Soc partidària de no fer molts entrants per dos raons, la primera perquè tenim que tenir en compte que el segon plat es consistent i si fem masses entrants no menjarem el plat fort amb tanta il·lusió i la segona raó, es que el fet de fer menys entrants ens permetrà fer-los mes elaborats i sortir de les típiques boles de formatge amb salmó o les pastetes de pasta de full.
Per organitzar l’elaboració del àpat i que tot sortir rodó i no “morir en l’intent”, hauríem de tenir en compte primer, la quantitat de comensals que serem i el temps que tenim per elaborar el menú. Si som mes de 10 persones serà interesant que busquem entrants que es puguin preparar amb antelació, si en fem 4, como mínim seria bo tenir-ne preparats 2 o 3 d’ells, per evitar preses al últim moment. Si us agrada preparar algun còctel de benvinguda, el podem fer i guardar en una gerra tapada a la nevera. Jo personalment m’agrada fer un còctel amb cava, normalment faig el de Cava i Suc de taronja, l’elaboració es molt senzilla, posem uns 60 cl de suc de taronja en una copa de cava i acabem d’omplir amb el cava ben fred.
A continuació us poso alguns del aperitius que he anat fent aquest anys, per si us pot donar algunes idees.
Idees d’aperitius:
Croquetes d’albergínia i formatge de cabra (clicar aquí per veure la recepta)Aquestes croquetes permet fer la massa, arrebossar-les i guardar-les a la nevera. El dia del sopar es podent fregir una mica abans i escalfar a l’últim moment.
Crema de llamàntol (clicar aquí per veure la recepta)
Aquest es un entrant que es pot preparar uns dia o dos abans. Escalfarem a l’últim moment el dia del àpat i servirem en gotets.
Lioneses farcides amb salmó i crema de iogurt (clicar aquí per veure la recepta)
La pasta choux es pot fer abans, fer les lioneses i congelar sense cap problema. El farciment es pot fer el mateix dia i omplirem les lioneses .
Rolls amb llagostins amb tempura( clicar aquí per veure la recepta)
Es pot deixar preparat unes hores abans, tapat a la nevera i treure una mica abans del àpat perquè perdi fred.
Vieires sobre ceba caramel·litzada (clicar aquí per veure la recepta)
Es pot deixar preparat i gratinar uns minuts al últim moment.
Blinis amb melmelada de carbassó i formatge (clicar aquí ver veure la recepta)
Aquest es un aperitiu mes laboriós, encara que podem comprar la melmelada i els blinis ja fets. L’avantatge que te, es que és molt fàcil de muntar.
Com plat fort, unes idees……
Si no voleu fer el garrí o no us atrau, podem escollir entre plats de carn o de peix depenent del vostre gust. Aquí us poso algunes idees……
Xai al forn (clicar aquí per veure la recepta)
Es un plat deliciós i fàcil de fer al forn, que ens permetrà anar fent els aperitius.
Pollastre farcit amb poma i prunes (clicar aquí per veure la recepta)
Un plat de tota la vida que agrada a tothom.
Pollastre rostit a la catalana (clicar aquí per veure la recepta)
Aquest es un plat genial per fer-ho si sou mes de 10 comensals, ja que ens permet tenir-lo fet i escalfar-lo al últim moment i es molt repartidor.
Pastis de peix Gran Xef (clicar aquí per veure la recepta).
Un plat ideal pels que no els agrada la carn o no volen carn per sopar, amb la avantatge que es pot deixar preparat.
Cues de rap amb bolets (clicar aquí per veure la recepta)
Aquest plat ens permet deixar-lo preparat i dedicar-nos a fer els aperitius.
Com postres ho tenim fàcil, podem preparar unes boniques safates amb torrons tallats a rectangles, un altre amb polvorons i com no les neules.
Quantes coses bones! no sabria quina triar… Un petó!
Les receptes que m’agraden
Gracies Pilar per els teus comentaris. Un peto ben fort i bon cap de setmana llarg.
Jo vaig fer el rap amb les gambetes. Mai hagues pensat que jo podria cuinar un plat tant bo.
La meva dona t’està tant agraida…
Bones tardes Gerard, estic encantada de us hagi agradat el rap amb gambes. Un peto ben fort.