Quina millor manera de començar un dematí de Dissabte, que amb unes magdalenes, ja siguin clàssiques o marmoleades amb una mica de xocolata com les que he fet avui. Aquesta recepta la faig servir tant per fer les magdalenes com pa de pessic, us puc assegurar que queden boníssimes.
Si os decidiu a fer-les comprovareu que agradaran a tota la família i son realment fàcils de fer, de veritat que no val la pena comprar aquestes magdalenes industrials que no valen res de res.
Una mica d’història.
Buscant informació sobre l’historia de les magdalenes, he llegit que te el seu origen a terres franceses, el nom “Madelaine” prové del nom d’una camperola francesa de la regió de la Lorraine, sobre l’any 1750. Segon s’explica aquesta noia va deixar tastar els seus dolços casolans al monarca polac Stanislas Leszczynski. El monarca va quedar tan satisfet amb el pastís que havia provat que va posar-li el nom de la noia. Aviat les madeleines van arribar a la cort de Versalles. La seva forma original no era rodona sino en forma de petxina.
Ingredients.
- 275 gr de farina.
- 2 cullerades de llevat.
- 80 ml. de llet.
- 80 ml. de crema de llet.
- 115 gr de mantega a temperatura ambient.
- 235 gr de sucre ecològica.
- 3 ous.
- 1 culleradeta d’extracte de vainilla.
- 1 cullaradeta de sal.
- 35 gr de xocolata fondant 70%.
- sucre glass per decorar les magdalenes.
Temps d’elaboració.
- 15 minuts per preparar la massa.
- 1 nit de repòs a la nevera.
- 15 minuts per desfer el xocolata i omplir els motllos.
Elaboració.
- Preescalfem el forn a 180ºC. Anem posant les càpsules de paper al motlle.
- Posem en el bol la mantega a punt de pomada i el sucre. Batem amb les varetes de la batedora elèctrica.
- Anem afegint els ous un a un, batent just desprès de cada un. Veureu que agafa la massa un color groc pàl·lid i pujarà de volum.
- Afegim al bol la farina, la sal i el llevat tamisades, batem un minut.
- Barregem la llet, la crema de llet i la cullerada d’extracte de vainilla.
- Deixarem el bol tota la nit a la nevera, d’aquesta manera os quedaran unes magdalenes esponjoses.
- Al dia següent trèiem el bol de la nevera i comencem a preparar la part de xocolata, separem 1/3 part de la massa i reservem. Posem a desfer el xocolata al bany maria. Una vegada desfet ho afegim a la massa que tenim reservada i remenem bé, fins que quedi homogènia.
- Omplim les càpsules alternant les dues masses, primer posem la massa sense xocolata i desprès la de xocolata, omplim les capsules sense arribar a dalt de tot, ja que pujaran.
- Amb un escuradents barregem una mica, d’aquesta manera al obrir la magdalena quedarà amb un dibuix mes maco.
- Posem al forn i deixem fer a 180º durant 20 minuts, punxem amb un escuradents per comprovar si estan fetes, retirem i deixem refredar.
- Per decorar tamisem per sobre de les magdalenes sucre glas i llestos.
Ja ho crec que estan bones, jo les vaig provar el dilluns i boníssimes. Salut!
Retroenllaç: Magdalenes de Gerds. | Al Caliu de la Cuina
Retroenllaç: Magdalenes marmolades. | Celler-Adocse