Magdalenes de Gerds.

P1090498

Comença la tardor i no em digueu que no ve de gust un esmorcà amb un bon café amb llet o un xocolata calent i unes magdalenes acabades de fer, o be per compartir un berenar amb els mes peques o amb uns amics, així que avui us presento unes  “Magdalenes amb gerds”.

Al bloc tinc fetes dos receptes més de magdalenes, les clàssiques i les marmolades. Les d’avui les he fet amb nata i mantega en lloc d’oli i afegint uns gerds que li aporten humitat i frescor, encara que jo tinc que reconèixer que m’agraden mes les clàssiques, però per gustos estan els colors, a demes de variar una mica.

P1090465

Tal com us he comentat altres vegades es important que moderem el consum de dolços, i sempre fer-los nosaltres a casa, en lloc de comprar els industrials que aporten una quantitat ingent de grasses, sucres i conservants. Ja se que es mes fàcil anar a la botiga i comprar un paquet de pastes, però us puc assegurar que ni la meitat de sà i de divertit que posar-nos a la cuina amb els nens o sols i preparar un bon pa de pessic, unes bones magdalenes o unes divertides galetes. Jo sempre recordo les tardes del dissabte o diumenge fent rosquilles, o galetes amb lacasitos amb els meus fills. Ara he començat a fer-ho amb el meu net………  la vida continua…….però ara no com mare, sinó com àvia.

Aprofiteu aquest cap de setmana i feu unes magdalenes, ja veure com repetiu.

P1090476

Valor nutricional.

Les magdalenes porten farina que pot ser de blat o de blat integral, llevat, llet, sucre, ou i grassa que pot ser de mantega o d’oli, tot barrejat  i fets al forn.

Tenen un valor nutritiu alt, i s’han de consumir amb moderació, perquè 100 grams, aporten aproximadament 400-450 quilocalories (al dia en necessitem 2.000-2.500); uns 6 grams de proteïnes (molt valuoses les de l’ou); uns 25 de greixos; uns 45 d’hidrats de carboni (dels quals uns 20 són de sucre, que no és molt en el marc d’una dieta equilibrada) i 1 gram de fibra. La quantitat de minerals i vitamines és discreta (sodi, calci, magnesi, fòsfor, ferro, vitamines del grup B, A, D i E)  i aromes naturals (llimona, taronja, canyella, nou moscada i vainilla).

P1090509

Ingredients per unes 18 un.

280 ml nata líquida 35% mg.
100 g mantega pomada.
3 ous ecològics.
250 g farina de blat.
180 g sucre.
1 sobre de llevat tipus Royal.
1 pessic de sal.
1 culleradeta d’essència de vainilla.
La ratlladura d’una llimona.
Un grapadet de Gerds.

P1090480

Temps d’elaboració.

10 minuts de preparació, 2 hores de repòs a la nevera i 20 minuts de cocció.

P1090491

Elaboració:

  1. Escalfem el forn a 210 ºC, amb el foc de baix.
  2. Barregem la mantega i el sucre fins a obtenir una crema fina.
  3. Afegim els ous, un a un i seguim debatent. Seguidament posem la nata, l’essència de vainilla i batem uns 2 o 3 minuts.
  4. Tamisem la farina, el llevat i la sal i ho aboquem al bol on tenim la massa anterior, afegim la ratlladura de llimona i barregem bé amb una llengua de silicona, perquè s’integri la farina a la massa,  però amb compte: sempre remenat de baix a dalt .
  5. Un cop barrejats els ingredients, reservar al frigorífic unes dos hores, perquè la massa estigui ben freda, així amb el contrast de la calor del forn, farà que pugin més fàcilment. Amb aquest repòs també aconseguirem que la farina s’hi hidrati convenientment.
  6. Una vegada reposada la massa començarem a omplir els motllos de magdalenes amb la massa, sense arribar a dalt de tot dels motllos, jo omplo mes o menys 2/3 parts, i tirem uns quants gerds  per sobre. Amb ajuda d’una cullereta els enfonsem una mica. Si us agrada podeu posar un grapadet de sucre a sobre, coronant la magdalena.
  7. Baixem la temperatura del forn a 190 ºC, posant la safata a la guia mes baixa del forn i enfornem uns 20 minuts.
  8. Passat el temps, les deixem refredar sobre una reixeta.

P1090501

Quant a alcaliudelacuina

Tinc que confessar que m'agrada cuinar. I sobre tot fer-lo per la família i els amics. Es la manera que tinc per dir, us estimo.
Aquesta entrada ha esta publicada en Postres. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Magdalenes de Gerds.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s