Les melmelades son molt més senzilles de fer, els ingredients són corrents i el procés és molt fàcil. Nomes necessitem un bon producte, temps i una mica de paciència.
Avui us explico com he fet la melmelada de ceba al porto, la de tomàquet podeu clicar aquí per veure la recepta.
Ingredients per la melmelada de ceba al porto.
- 2 quilos de cebes de Figueres.
- 100 grs de sucre blanc.
- 100 grs de sucre moré.
- 1 pessic de sal.
- 25 ml de vinagre balsàmic.
- 100 ml de Porto.
- 100 ml d’oli d’oliva.
- 50 gr de mantega.
Temps d’elaboració.
Elaboració.
- Pelem les cebes les tallem en juliana. En un casso posem l’oli, la mantega, la ceba i el posem al foc. Remenem bé, abaixem el foc i la deixem durant 30 minuts.
- Passats el 30 minuts aboquem el vinagre, el pessic de sal, el porto i el sucres.
- Deixem al foc uns 90 minuts mes, a foc ben lent, vigilat que no es cremi, i continuem remenant fins que veiem que la ceba esta ben caramel·litzada. Una vegada feta apaguem el foc i deixem reposar.
- Veureu que queda amb un color fosquet, ja que tant el vinagre com el porto li dona un color característic.
- Una vegada estigui tebi, aboquem dins pots de vidre esterilitzats, els tapem i els posem dins de una cassola amb aigua(el aigua ha de cobrir totalment els pots), la posem al foc i deixem bullir els pots uns 20 minuts.
- Passats els 20 minuts deixem refredar els pots, els trèiem de la cassola, els eixuguem amb un drap i ja els podem guardar.
- Jo sempre els etiqueto amb el nom i la data.
Recordeu que……….
- Teniu que pensar que la ceba minva molt durant la cocció. Amb dos quilos de ceba han sortit 5 pots de 250 gr.
- Aquesta melmelada és ideal per acompanyar carn o peix i combina molt bé amb el foie.
Estic esperant a que arribi la Carme per obrir el pot i fer el tastet
Retroenllaç: Vieires sobre ceba caramel.litzada i gratinades. | Al Caliu de la Cuina