Melmelada de cebes amb Porto.

P1130468

Les melmelades son molt més senzilles de fer, els ingredients són corrents i el procés és molt fàcil. Nomes necessitem un bon producte, temps i una mica de paciència.

Avui us explico com he fet la melmelada de ceba al porto, la de tomàquet podeu clicar aquí per veure la recepta.

P1130443

Ingredients per la melmelada de ceba al porto.

  • 2 quilos de cebes de Figueres.
  • 100 grs de sucre blanc.
  • 100 grs de sucre moré.
  • 1 pessic de sal.
  • 25 ml de vinagre balsàmic.
  • 100 ml de Porto.
  • 100 ml d’oli d’oliva.
  • 50 gr de mantega.

P1130446

Temps d’elaboració.

P1130447

Elaboració.

  1. Pelem les cebes les tallem en juliana. En un casso posem l’oli, la mantega, la ceba i el posem al foc. Remenem bé, abaixem el foc i la deixem durant 30 minuts.
  2. Passats el 30 minuts aboquem el vinagre, el pessic de sal, el porto i el sucres.
  3. Deixem al foc uns 90 minuts mes, a foc ben lent, vigilat que no es cremi, i continuem remenant fins que veiem que la ceba esta ben caramel·litzada. Una vegada feta apaguem el foc i deixem reposar.
  4. Veureu que queda amb un color fosquet, ja que tant el vinagre com el porto li dona un color característic.
  5. Una vegada estigui tebi, aboquem dins pots de vidre esterilitzats, els tapem i els posem dins de una cassola amb aigua(el aigua ha de cobrir totalment els pots), la posem al foc i deixem bullir els pots uns 20 minuts.
  6. Passats els 20 minuts deixem refredar els pots, els trèiem de la cassola, els eixuguem amb un drap i ja els podem guardar.
  7. Jo sempre els etiqueto amb el nom i la data.

P1130453

Recordeu que……….

  • Teniu que pensar que la ceba minva molt durant la cocció. Amb dos quilos de ceba han sortit 5 pots de 250 gr.
  • Aquesta melmelada és ideal per acompanyar carn o peix i combina molt bé amb el foie.

P1130455

P1130466

Quant a alcaliudelacuina

Tinc que confessar que m'agrada cuinar. I sobre tot fer-lo per la família i els amics. Es la manera que tinc per dir, us estimo.
Aquesta entrada ha esta publicada en Melmelades. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 respostes a Melmelada de cebes amb Porto.

  1. Ricard ha dit:

    Estic esperant a que arribi la Carme per obrir el pot i fer el tastet

  2. Retroenllaç: Vieires sobre ceba caramel.litzada i gratinades. | Al Caliu de la Cuina

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s