Com tenim a tocar les festes de Nadal i hem de començar a preparar idees pels àpats que ens esperen, avui aprofitant un dinar amb amics, he preparat aquestes cassoletes que queden realment bones. Son senzilles de fer i amb molt bona presencia.
Per fer aquestes cassoletes necessitem fer la brandada, que encara que l’he explicat en alguna altra recepta, aprofito per explicar-vos una altre manera de fer-la.
Ingredients per unes 15 cassoletes o volavens .
- 2 trossos de bacallà dessalat.
- Unes 15 cassoletes com mes us agradin.
- oli suficient per cobrir el bacallà.
- 3 dents d’alls.
- Una tassa de les de cafè, de llet.
- Una mica de melmelada de tomàquet.
- 1 poma Golden.
- 1 culleradeta de mantega.
- 1 culleradeta de sucre.
Temps d’elaboració.
45 minuts.
Elaboració.
-
Posem oli en un cassó i confitem els alls pelats a foc lent, no han de bullir s’han de confitar.
-
Una vegada els veiem fets (han de quedar tous), es retiren del oli i posem el bacallà al mateix cassó (feu servir un cassó petit que càpiguen just els dos trossos de bacallà). L’oli ha de cobrir el bacallà, i ho posem a confitar a foc lent, a uns 65º uns 20 minuts, no ha de bullir en cap moment.
-
Deixem refredar una mica el bacallà i el netegem de pell i espines, esqueixeu-lo una mica, poseu-lo en un vas de la batedora juntament amb els alls confitats, i bateu-ho. Mentre ho bateu, aneu-hi afegint la llet fins que quedi com una crema ben espessa. Després, rectifiqueu-ho de sal si és necessari i reserveu-ho.
-
Per fer la poma caramel·litzada, pelem la poma li traiem el cor i la tallem a llesques; les posem en una paella amb la culleradeta de mantega i la de sucre, i deixem caramel·litzar a foc mot baix; ha de quedar tova però no cremada.
-
Finalment, omplim les cassoletes amb la brandada, unes les cobrim amb la poma ja cuita i les altres amb una mica de melmelada de tomàquet (jo la tenia feta, podeu trobar-hi la recepta al bloc o be la podeu comprar feta).
Molt vistoses i bones, aquestes cassoletes.
Hola Marina, es un entrant molt senzill però amb bona imatge. Per cert m’encanta la recepta de Peres caramel·litzades amb ratafia….
M’agrada la ratafia amb els postres, trobo que el dona un sabor molt personal.
Un peto
Retroenllaç: Idees pel dinar de Sant Esteve. | Al Caliu de la Cuina
Reblogged this on Celler-Adocse.
Retroenllaç: Cassoletes de brandada de bacalla. | Celler-Adocse