Cassoletes de brandada de bacalla.

P1130403

Com tenim a tocar les festes de Nadal i hem de començar a preparar idees pels àpats que ens esperen, avui aprofitant un dinar amb amics, he preparat aquestes cassoletes que queden realment bones. Son senzilles de fer i amb molt bona presencia.

Per fer aquestes cassoletes necessitem fer la brandada, que encara que l’he explicat en alguna altra recepta, aprofito per explicar-vos una altre manera de fer-la.

P1130384

Ingredients per unes 15 cassoletes o volavens .

  • 2 trossos de bacallà dessalat.
  • Unes 15 cassoletes com mes us agradin.
  • oli suficient per cobrir el bacallà.
  • 3 dents d’alls.
  • Una tassa de les de cafè, de llet.
  • Una mica de melmelada de tomàquet.
  • 1 poma Golden.
  • 1 culleradeta de mantega.
  • 1 culleradeta de sucre.

P1130386

Temps d’elaboració.

45 minuts.

P1130406

Elaboració.

  1. Posem oli en un cassó i confitem els alls pelats a foc lent, no han de bullir s’han de confitar.
  2. Una vegada els veiem fets (han de quedar tous), es retiren del oli i posem el bacallà al mateix cassó (feu servir un cassó petit que càpiguen just els dos trossos de bacallà). L’oli ha de cobrir el bacallà, i ho posem a confitar a foc lent, a uns 65º uns 20 minuts, no ha de bullir en cap moment.
  3. Deixem refredar una mica el bacallà i el netegem de pell i espines, esqueixeu-lo una mica, poseu-lo en un vas de la batedora juntament amb els alls confitats, i bateu-ho. Mentre ho bateu, aneu-hi afegint la llet fins que quedi com una crema ben espessa. Després, rectifiqueu-ho de sal si és necessari i reserveu-ho.
  4. Per fer la poma caramel·litzada, pelem la poma li traiem el cor i la tallem a llesques; les posem en una paella amb la culleradeta de mantega i la de sucre, i deixem caramel·litzar a foc mot baix; ha de quedar tova però no cremada.
  5. Finalment, omplim les cassoletes amb la brandada, unes les cobrim amb la poma ja cuita i les altres amb una mica de melmelada de tomàquet (jo la tenia feta, podeu trobar-hi la recepta al bloc o be la podeu comprar feta).

P1130405

Quant a alcaliudelacuina

Tinc que confessar que m'agrada cuinar. I sobre tot fer-lo per la família i els amics. Es la manera que tinc per dir, us estimo.
Aquesta entrada ha esta publicada en Aperitius i entrants. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

5 respostes a Cassoletes de brandada de bacalla.

  1. marina ha dit:

    Molt vistoses i bones, aquestes cassoletes.

    • Hola Marina, es un entrant molt senzill però amb bona imatge. Per cert m’encanta la recepta de Peres caramel·litzades amb ratafia….
      M’agrada la ratafia amb els postres, trobo que el dona un sabor molt personal.
      Un peto

  2. Retroenllaç: Idees pel dinar de Sant Esteve. | Al Caliu de la Cuina

  3. Retroenllaç: Cassoletes de brandada de bacalla. | Celler-Adocse

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s