Aprofitant la proximitat de les festes, he fet una nova recepta de vieires, en honor a la meva filla, que han quedat realment bones. Es molt senzilla i queda un entrant de festa…..
Aquesta vegada he fet servir la carn de les vieires congelades ja que no he trobat fresques al mercat, vosaltres podeu fer servir les que vulgueu, depenent del que trobeu o del preu.
Hi han dos varietats, una del Atlàntic que fan de 7 a 13 cmi del Mediterrani de 8 a10 cm. Viuen amb aigua profundes, fins a100 metres, de la major part del mars, sobre banc de sorra neta i sempre a prop de la costa. Son hermafrodites i la temporada va des de Octubre a Maig, encara que la millor època es la d’hivern de Desembre a Març.
Ingredients per 4 persones.
- 4 vieires fresques o congelades.
- Ceba caramel·litzada(clicar aqui per veure la recepta).
- Formatge parmesà.
- sal i pebre.
Temps d’elaboració.
25 minuts.
Elaboració.
- Per fer aquest plat podem fer servir vieires fresques o be comprar-les congelades, jo aquesta vegada les he comprat congelades sense closques i he fet servir les conxes que tinc a casa.
- Primer de tot preparem la ceba confitada, per fer-la mireu la recepta.
- Posarem una cullerada de ceba sobre la closca i a sobre posem la carn de les vieires que, tindrem descongelades.
- Salpebrem les vieires i posem per sobre el parmesà. Les posarem al forn que tindrem calent a 180º, deixem gratinar uns 4 minuts i retirem ràpidament, perquè si es fam massa espatllarem la textura de la carn de la vieira, que quedaria seca e insípida.
Retroenllaç: Idees pel menú de Nadal. | Al Caliu de la Cuina
Reblogged this on Celler-Adocse.
Retroenllaç: Idees de menú pel sopar de la Nit de Nadal. | Al caliu de la cuina
Retroenllaç: Resum de receptes pels dies de Nadal. | Al caliu de la cuina
Retroenllaç: Vieires sobre ceba caramel.litzada i gratinades. | Celler-Adocse