Cues de rap amb bolets i gambes.

P1120742

No se si a vosaltres us passa, però hi ha dies que no tinc clar que fer per dinar, normalment i per la rutina de quant treballava, el cap de setmana faig una programació dels menús que faré al llarg de la setmana. Ara encara que no tinc massa temps per anar al mercat, encara m’escapo un dia a la setmana i  canvio el menú depenent del que trobo……………

Això m’ha passat aquesta setmana ja que he trobat a la peixateria unes cuetes de rap precioses i a bon preu. Així que les faré el dissabte per dinar amb una salseta i uns bolets “Cues de rap amb bolets i gambes”.

P1120713

Ingredients per 4 persones.

  • 4 cues de rap.
  • 8 gambes.
  • 2 cebes de figueres.
  • 300 gr de barreja de bolets.
  • 3 dents d’alls.
  • Julivert.
  • 1 grapadet d’avellanes.
  • 1 got de brou.
  • 1 copeta de whisky.
  • Una mica de farina per arrebossar el rap.
  • sal i pebre.
  • oli d’oliva.

P1120714

Temps d’elaboració.

35-40 minuts.

P1120725

Elaboració.

  1. En una cassola posarem un raig d’oli i sofregim les gambes uns 2 minuts per cada costat les salem i reservem. Al mateix oli posarem les cues de rap una mica enfarinades i les deixem sofregir uns 3 minuts per cada cara, i reservem.
  2. A la mateixa cassola posarem a potxar la ceba ratllada. Quan estigui transparent hi posarem les cues de rap i un raig de whisky. Deixen que s’evapori l’alcohol.
  3. Seguidament hi afegirem la barreja de bolets, salpebrem, afegim la picada d’alls, julivert i el grapat d’avellanes i el got de brou.
  4. Deixem fer xup-xup uns 15 minuts i un moment abans d’acabar, hi afegirem les gambes que tenim reservades.
  5. Es realment un plat senzill de fer però molt gustos.

P1120724

Recordeu que…………

  • Es important que no feu mes del compte el peix, ja que quedaria sec i estopenc.
  • Aquest plat es ideal si teniu nens ja que es molt complert i sense espines. Ideal acompanyar-lo d’unes patates o un puré i una amanida.
  • Podeu aprofitar la temporada de bolets per fer aquest plat.
  • El fet d’enfarinar el peix i la picada fa que la salsa quedi espessida i melosa.

P1120745

Quant a alcaliudelacuina

Tinc que confessar que m'agrada cuinar. I sobre tot fer-lo per la família i els amics. Es la manera que tinc per dir, us estimo.
Aquesta entrada ha esta publicada en Peix i Marisc. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

10 respostes a Cues de rap amb bolets i gambes.

  1. Administrador ha dit:

    Totes les receptes són bones, però alguna d’elles m’afecta de manera especial, amb aqiesta, per exemple, només mirar les fotos m’ha fet una salivera com feia anys que no tenia 😀

  2. Maria alba ha dit:

    Aquest plat el faré demà al vespre, vigília de Nadal. Moltes gràcies i gustoses festes!!!

  3. carmen palmada ha dit:

    Es pot canviar el whisky per vi blanc.?

    El fare el dia 31de desembre.

  4. Retroenllaç: Idees de menú pel sopar de la Nit de Nadal. | Al caliu de la cuina

  5. Raquel ha dit:

    Aquesta nit el faré jo. gràcies per compartir-lo. Se m’ha oblidta comprar el brou… a veure si arribe a temps…

  6. Retroenllaç: Cues de rap amb bolets i gambes. | Celler-Adocse

Deixa una resposta a alcaliudelacuina Cancel·la la resposta

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.