No se si a vosaltres us passa, però hi ha dies que no tinc clar que fer per dinar, normalment i per la rutina de quant treballava, el cap de setmana faig una programació dels menús que faré al llarg de la setmana. Ara encara que no tinc massa temps per anar al mercat, encara m’escapo un dia a la setmana i canvio el menú depenent del que trobo……………
Això m’ha passat aquesta setmana ja que he trobat a la peixateria unes cuetes de rap precioses i a bon preu. Així que les faré el dissabte per dinar amb una salseta i uns bolets “Cues de rap amb bolets i gambes”.
Ingredients per 4 persones.
- 4 cues de rap.
- 8 gambes.
- 2 cebes de figueres.
- 300 gr de barreja de bolets.
- 3 dents d’alls.
- Julivert.
- 1 grapadet d’avellanes.
- 1 got de brou.
- 1 copeta de whisky.
- Una mica de farina per arrebossar el rap.
- sal i pebre.
- oli d’oliva.
Temps d’elaboració.
35-40 minuts.
Elaboració.
-
En una cassola posarem un raig d’oli i sofregim les gambes uns 2 minuts per cada costat les salem i reservem. Al mateix oli posarem les cues de rap una mica enfarinades i les deixem sofregir uns 3 minuts per cada cara, i reservem.
-
A la mateixa cassola posarem a potxar la ceba ratllada. Quan estigui transparent hi posarem les cues de rap i un raig de whisky. Deixen que s’evapori l’alcohol.
-
Seguidament hi afegirem la barreja de bolets, salpebrem, afegim la picada d’alls, julivert i el grapat d’avellanes i el got de brou.
-
Deixem fer xup-xup uns 15 minuts i un moment abans d’acabar, hi afegirem les gambes que tenim reservades.
- Es realment un plat senzill de fer però molt gustos.
Recordeu que…………
- Es important que no feu mes del compte el peix, ja que quedaria sec i estopenc.
- Aquest plat es ideal si teniu nens ja que es molt complert i sense espines. Ideal acompanyar-lo d’unes patates o un puré i una amanida.
- Podeu aprofitar la temporada de bolets per fer aquest plat.
- El fet d’enfarinar el peix i la picada fa que la salsa quedi espessida i melosa.
Totes les receptes són bones, però alguna d’elles m’afecta de manera especial, amb aqiesta, per exemple, només mirar les fotos m’ha fet una salivera com feia anys que no tenia 😀
Gracies, espero que la provis i t’agradi. Una abraçada
Aquest plat el faré demà al vespre, vigília de Nadal. Moltes gràcies i gustoses festes!!!
Gracies espero que et sortir ben bo i gaudiu de les festes. Un peto ben fort.
Emilia Sádaba
Al caliu de la cuina
Es pot canviar el whisky per vi blanc.?
El fare el dia 31de desembre.
Bona nit Carmen estic encantada que provis la recepta per el sopar de cap d’any. No hi ha cap problema en fer servir vi blanc o un vi ranci.
Espero que et quedi ben bo. Un peti
Retroenllaç: Idees de menú pel sopar de la Nit de Nadal. | Al caliu de la cuina
Aquesta nit el faré jo. gràcies per compartir-lo. Se m’ha oblidta comprar el brou… a veure si arribe a temps…
Bones tardes Raquel, ja hem diràs si t’ha agradat la recepta. Aprofito per enviar-te un peto ben fort i desitjar-te un bon Nadal.
Retroenllaç: Cues de rap amb bolets i gambes. | Celler-Adocse