Avui es divendres i tinc ganes de fer alguna cosa dolça, jo no soc massa de dolços però hi dies que el cos ho demana, així que dit i fet, he recorregut a receptes que tinc al bloc pendents de fer. He repassat els ingredients necessaris i m’he decidit per uns “Cupcakes de plàtan i nous”.
Els cupcakes (que vol dir pastis en tassa), son petits pastissos d’origen nord-americà que bàsicament porten uns ingredients similars a les nostres típiques magdalenes.
El plàtan i les nous els donen un gust i una textura suau, i la crema de mantega li acaba de donar un toc molt especial, gens empalagos.
Una mica d’història.
La primera vegada que trobem documentació dels cupcakes es troba al 1796, quan Amelia Simms va utilitzar aquest terme per una “cassoleta que es cuina en petites tasses”, en el seu llibre American Cookery.
La recepta base d’un cupcake és similar a la de qualsevol altre pastís: mantega, sucre, ous i farina. El més habitual és que s’elaborin en motlles similars als emprats per fer muffins. Es molt freqüent a la cuina nord-americana, servir-los com postra o be per celebracions d’aniversari.
La decoració habitual dels cupcakes és una crema de mantega o buttercream a la qual se li pot afegir sabor i color per fer-ho encara més vistós i desitjable.
Al segle XXI, els cupcakes es van posar de moda a Estats Units. A Nova York, algunes botigues de cupcakes com Magnolia Bakery , amb varies botigues per tot Manhattan, han tingut molta fama gracies a les seves aparicions en Sex and the City (Sexe a Nova York). En la actualitat també a casa nostre han aparegut botigues dedicades exclusivament a la preparació i venda de cupcakes.
Ingredients per 22 unit.
- 1 plàtan.
- 135 gr de farina de blat.
- 110 gr de sucre.
- 80 gr de mantega.
- 1 ou sencer que tindrem a temperatura ambient.
- 80 ml. de llet.
- 1 culleradeta de llevat.
- 35 gr de nous sense closques.
Per la crema de mantega.
- 125 gr de sucre glas.
- 100 g. de mantega.
- 1 culleradeta de extracte de vainilla.
- 24 nous per decorar.
Temps d’elaboració.
45 minuts.
Elaboració.
-
Primer de tot barregem en un bol la mantega que tindrem a temperatura ambient, amb el sucre glas i ho batem amb una batedora de varilles elèctrica, fins que quedi una crema suau.
-
Afegim el ou sencer i batem.
-
Seguidament afegim al bol, la farina tamisada, que tindren barrejada amb el llevat i seguim barrejant.
-
Afegim la llet, el plàtan ben aixafat i les nous triturades. Seguim batem i reservem.
-
Mentrestant preescalfem el forn a 180º .
-
Posem els motllos de paper rissat amb una safata de forn i els omplim amb la barreja, sense omplir fins a dalt, es millor fer-ho 2/3 parts. Posem la safata al forn a 180º uns 15 minuts .
-
Retirem del forn i deixen refredar a sobre de una reixa.
Per fer la crema.
- Batem en un bol la mantega a temperatura ambient amb el sucre glas i la culleradeta d’extracte de vainilla, ha de quedar una crema ben muntada.
- La posem en una màniga pastissera i decorem els cupcakes. Per acabar decorem amb mitja nou coronant la crema.
òndia, quin bon gust que han de tenir aquests cupcakes! Me’ls apunto ara mateix.
Hola Marina, realment son molt fàcils de fer i molt bons. Amb les proporcions de sucre no queden massa dolços i a mi personalment m’agraden.
Un peto
FAN UNA PINTAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Animat a fer-los son molt bons i senzills. Un peto
Reblogged this on Celler-Adocse.
Retroenllaç: Cupcakes de plàtan i nous. | Celler-Adocse