Avui farem una recepta de peix amb nom d’au, “Gallineta” un peix de roca de carn blanca molt gustosa i molt suau. Ideal per fer suquets o be, tal com ho fet avui en filets amb una salsa molt delicada.
Normalment aquest peix al igual que fem amb l’escórpora es fa servir per fer brous, patés i pastissos de peix, però us puc assegurar que fet en filets simplement fregits o be amb una salseta com fem avui, queda realment bo.
La gallineta es un peix semi gras que viu al fons del mar amagat entre les roques, de cost robust, amb moltes espines i un color que pot anar del vermell al rosat. Es una bona font de proteïnes i molt ric amb vitamines del grup B.
Quan la trobeu al mercat no dubteu a comprar-la, demaneu al vostra peixater que us faci filets i el netegi d’espines, val la pena…….
Temps d’elaboració.
15 minuts.
Ingredients.
- 4 filets de gallineta, nets d’espines.
- 6 grans d’alls.
- 1 cullerada de farina de blat de moro (maizena).
- Un raig de vi blanc.
- mig got dels de vi, de brou de peix.
- sal i pebre.
- Julivert ben picat.
Elaboració.
- Com sempre rentarem els filets de peix sota de l’aixeta del aigua, els escorrerem i reservem.
- Tallem els alls a rodanxes fines i piquem menut el julivert.
- Posen una cassola o paella de fons gruixut al foc amb 4 cullerades d’oli, posem els alls (jo ho faig quan l’oli encara està fred, ja que trobo que l’oli te temps per impregnar-se dels sabors dels alls). Donem unes voltes a foc baix i tirem el raig de vi blanc. Deixem un parell de minuts perquè s’evapori l’alcohol.
- Ara afegim el got de brou que tindrem calent on haurem desfet la cullerada de maizena, salpebrem i deixem uns 3 minuts. Ara afegim els filets de gallineta que tindrem salpebrats.
- Deixem fer uns 3 minuts els girem amb compte per no trencar-los i deixem 3 minuts mes o menys. El peix ens ha de quedar fet però tendre per dintre, no hi ha res pitjor que un peix sobre cuinat.
- Tirem per sobre el julivert picat i apaguem el foc.
Retroenllaç: Gallineta amb salsa blanca. | Celler-Adocse