Avui parlarem d’una recepta dolça típicament americana ” Cupcake Red Velvel”, ostres hi ha alguna cosa mes americà??? Jo els vaig provar a New York en una bakery que es diu Two Little Red Hens, es un petit local, d’un aspecte una mica antic que no cridar masa la atenció, però una vegada dintre el seu mostrador replet de pastissos i unes safates plenes de uns colorits cupcakes et fan oblidar el local. Nosaltres vam demanar una safata variada de cupcakes, un de red velvel amb frosting de formatge, un de pastanagues amb un frosting de gelat de formatge amb a nous, un de plàtan amb frosting de vainilla i un tros de uns quatre dits d’amplada de chessecake, el buc bandera de aquesta bakery, que per cert estava genial.
Els cupcakes van néixer a EEUU l’any de 1796, quan Amelia Simms, va publicar el seu llibre de cuina “American Cookery”, però de fet no va ser fins al segle XIX, que les mestresses de casa no van començar a fer popular aquest pastisset “cake” que es feia en una tassa “cup” i així va néixer el cupcakes. A partir d’aquest primers cakes aquest divertits pastissos s’han estes sobre tot a partir de la sèrie Nort americana “Sex &The City”, on els protagonistes compraven els seus cupcakes a Magnolia Bakery en el Greenwich Village de New York, i els menjàvem amb passió. En l’actualitat estan estesos a tot el mon i el seu secret està en la gran varietat de sabors i amb la seva original decoració, que els fa molt atractius tant per grans com petits………
La importància de la publicació del llibre “American Cookery” radica en que va ser el primer llibre de cuina, que fa servir productes típicament americans, en lloc de anglesos, com el blat de moro, la farina de blat de moro i com gran novetat, el precursor del llevat químic, conegut com potassa.
En realitat els cupcakes son pastissos fets de forma individual, amb decoracions variades i presentats fent servir els mateixos motllos de paper que es fan servir per les magdalenes o els mufis.
Be aprofitant que avui be a sopar una bona amiga que acaba d’arribar de un viatge a EEUU, que millor que fer-li un bon cupcake…………..
Ingredients.
- 120 g de farina
- 20 g de farina de blat de moro.
- 10 g de cacau en pols sense sucre.
- 1/2 culleradeta de sal.
- 1/2 cullereta de llevat en pols tipus Royal.
- 150 g de sucre.
- 60 g de mantega a temperatura ambient.
- 1 ou.
- ½ culleradeta d’extracte de vainilla.
- 125 ml de “buttermilk”
- 1 culleradeta de colorant alimentari en pasta vermell.
- ½ culleradeta de bicarbonat de sodi.
- ½ culleradeta de vinagre blanc.
Ingredients per el frosting o glacejat.
- 150 g de mantega a temperatura ambient.
- 200 g de sucre glaç.
- 200 g de formatge cremós.
Temps d’elaboració.
45 minuts.
Elaboració.
- Primer de tot preescalfem el forn a 175º.
- Ara en un bol anem barrejant els ingredients secs, primer la farina, la sal, el llevat i el cacau tamisat.
- En un altre bol barregem la mantega amb el sucre i ho barregem uns 5 minuts amb batedora elèctrica, fins que ens quedi tot ben integrat.
- Ara afegim un ou sencer i la vainilla baten una mica i seguirem incorporant la resta de ingredients, el colorant vermell, el buttermilk i barregem. El buttermilk es pot comprar o fer a casa, es realment fàcil, posem 125 ml de llet en un got i afegim 1 culleradeta de suc de llimona, ho barregen i deixem reposar uns 20 minuts. Veureu que es quedarà amb la textura del iogurt líquid mes o menys.
- Afegim al bol on tenim la mantega, la barreja de la farina i el cacau en dos vegades i anem barrejant poc a poc, fins que estigui tot ben integrat.
- Barregem el vinagre amb el bicarbonat i ho remenem, ho afegim al bol i tornem a barrejar la massa.
- Ara anem omplint els motllos de magdalenes unes 3/4 parts mes o menys i ho posem al forn uns 15 minuts.
- Passats els 15 minuts el punxem amb un escuradents per comprovar que ja estan fets i retirem del forn.
- Mentre es refreda farem el “frosting” o glacejat per decorar els cupcakes, aquest es un pas basic, ja que es el que diferencia un cupcake d’un simple pa de pessic. Batem en un bol la mantega amb el sucre glaç, quan està ben cremós afegim el formatge en crema, seguim batem fins que tingui una textura ben cremosa.
A casa no som gaire de dolços però els cupcakes ens encanten. Sobretot decorar-los amb les nostres filles,.. s’ho passen genial.
Retroenllaç: Cupcakes Red Velvet. | Celler-Adocse