Llom amb llet.

 

p1130609

Aquesta es una recepta que faig molt sovint des de fa anys i no se per quina estranya raó encara no l’havia posat al bloc, així que avui tinc previst fer aquest plat perquè se’l porti la meva filla a la carmanyola per dinar, es l’ocasió perfecta per compartir-lo amb vosaltres.

Es un plat molt senzill de fer, ràpid i econòmic. La carn queda molt suau de gust i molt melosa.

Podem fer servir un llom de porc ecològic que està genial, però podem fer servir llom de dos colors o ibèric. Ara estem en temporada de bolets així que podeu fer servir el que mes us agradi, rovellons, xiitake, xampinyons, múrgoles, fredolics, llenegues, ceps,  rossinyols, camagrocs etc…….

Jo aquesta vegada he fet servir uns rossinyols i uns xiitake, uns bolets molt interesants originaris del est d’Àsia, que fa segles se fan servir com arma terapèutica a la medicina xinesa, així que val la pena afegir-los a la nostra dieta.

El porc és una subespècie domèstica del seglar, aparegué a finals del Quaternari a l’Àsia Menor i la regió del Turquestan. Els senglars ja es trobaven en associació amb els humans entre el 13.000 a 12.700 aC. Després s’anà estenent per l’Àsia sencera abans d’establir-se a Àfrica i Europa.

El porc és un dels animals que presenta més varietat en la presència de greix. Mentre hi ha parts, com el llom, amb un baix percentatge de greixos (entre el 6 i el 8%). N’hi ha d’altres amb elevades concentracions, com seria la cansalada (entre el 50 i el 70%). Passant per la ventresca, amb un 35% en forma de lípids.

p1130591

Ingredients.

  • 600 g llom de porc ecològic.
  • 30 cl. de llet.
  • 200 g de bolets de temporada, jo he fet servir xiitake i fredolics.
  • 1 ceba de Figueres.
  • oli d’oliva.
  • pebre negre.
  • sal.

Per la picada.

  • 200 g d’ametlles.
  • 2 grans d’all.

p1130592

Temps d’elaboració.

50 minuts.

p1130596

Elaboració.

  1. Primer de tot posarem les prunes a marinar en un bol amb brandi.
  2. Ara salpebrem els filets de llom, les anem passant per una mica de farina i els reservem.
  3. Posem una cassola de ferro amb 4 cullerades d’oli i quan està calent anem fregint els filets per les dos cares. Quan han agafat una mica de color, els anem traiem de la cassola  i els reservem en un plat.
  4. Al mateix oli posarem la ceba que tindrem ben trinxada, salem i deixem fer a foc mig uns 10 minuts.
  5. En un morter posarem els alls i les ametlles torrades sense pell amb una mica de sal i les aixafem be, fins que quedi com una pasta.
  6. Una vegada la ceba està transparent posem a la cassola el llom. Tirem per sobre la barreja d’alls i ametlles, la llet i deixem fer uns 10 minuts.
  7. Provem la salsa, rectifiquem de sal afegim una mica de pebre, les prunes amb el brandi  i els bolets tallats. Deixem bullir 15 minuts mes i ja podem retirar la cassola del foc.
  8. Servirem la carn en un plat, posarem una mica de salsa per sobre amb uns bolets i unes prunes. Bon profit!!!!!!!

p1130607

Quant a alcaliudelacuina

Tinc que confessar que m'agrada cuinar. I sobre tot fer-lo per la família i els amics. Es la manera que tinc per dir, us estimo.
Aquesta entrada ha esta publicada en Carns i Aus. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s