Aquest tataki de salmó ho he fet com entrant per la nit de nadal, i tinc que dir que ha quedat magnífic. Es un plat molt fàcil de fer i que queda realment bo i original.
Es pot fer amb qualsevol peix o carn, i es típic de la cuina japonesa.
Es un entrant fàcil de fer, ràpid i dona un toc una mica diferent as entrants.
Ingredients per 4 persones.
- Tres lloms de salmó d’uns 3 cm d’ample per 3 cm de gruix, net de pell i espines, jo he comprat uns que venen al Lidl ja tallats i han sortit molt be.
- Un grapadet de llavors de sèsam torrat.
- Una mica de pell de llima ratllada.
- 1 culleradeta de suc de llima.
- 1 culleradeta de soja.
- Una mica de cibulet.
- Wasabi.
Per la marinada:
- 3 cullerades salsa de soja.
- 3 cullerades de suc de llima.
- Pebre.
- 1 cullerada d’oli de sèsam.
Elaboració.
- Primer de tot preparem la marinada, en un bol barregen el suc de llima, la soja, el pebre i la cullerada d’oli de sèsam. Una vegada barrejada la marinada, posem dintre ben col·locat els lloms de salmó. Reservem a la nevera una mig hora, als 15 minuts els girem perquè es marini perfectament per les dos bandes.
- Passats els 30 minuts retirem els lloms de la marinada, els eixuguem amb paper de cuina i els arrebossem amb les llavors.
- Posem una paella al foc i quan esta ben calenta posem unes gotes d’oli i els lloms de salmó. Deixem fer uns 10 segons per cada costat. Ha de quedar segellat per fora i cru per dintre.
- Una vegada fets, els trèiem de la paella i els tallem en rodanxes d’un cm mes o menys, els col·loquem una mica superposats en una pissarra per servir i per sobre posem la barreja de la marinada que teníem reservada, unes quantes escames de sal maldon i una mica de cibulet tallat petit.
- Per acabar el plat posem uns petits munt de wasabi en un lateral de la safata i cap a taula.
Reblogged this on Celler-Adocse.
Està molt bé que s’escriguin receptes de cuina, sempre que el català que s’escriu sigui tan bo com la mateixa recepta. Un consell, s’ho hauria de fer corregir per algú abans de publicar-ho. Salutacions.
Retroenllaç: Tataki de salmó. | Celler-Adocse