Aquesta es una d’aquelles receptes que son tant fàcils de fer que quasi m’oblido de posar-la al bloc, ” Rotllets de pernil i formatge”. Aquesta vegada els he fet arrebossats però, els faig també sense arrebossar i passats per la planxa. Pot ser un entrant, un aperitiu o un sopar ràpid i fàcil de fer, acompanyat amb una bona amanida.
Quan els nens eren petits, aquest plat en va salvar algun sopar acompanyat amb un puré de patata
El seu nom en castellà com “Jamon de York” prové de la seva localitat d’origen, York . Va ser el carnisser Robert Burrow Atkinson, al any 1860 al subterrani del seu local, que va començar a curar el pernil d’una forma especial. Es va fer tan popular que, ràpidament, els visitants van exportar el nom i, en altres localitats britàniques, demanaven pernil curat a l’estil de York.
El pernil dolç, s’elabora a partir de la pota posterior o la de davant del porc desossades, s’injecten amb una salmorra, perquè d’aquesta manera quedi sucós un cop cuit, es poden afegir sucres, conservants o potenciadors de sabor. Després es posa en un motllo i es bull. Es importat diferencia la qualitat del pernil a l’hora de comprar i no confondre un bon pernil cuit extra sense additius amb un fiambre de pernil, no te res que veure.
Es un aliment que ens aporta proteïnes, te poca aportació de grasses però hem de tenir en copta per aquelles persones amb problemes de hipertensió amb la aportació de sodi.
Per 100 g de pernil: 175 kca, 18,4 proteïnes, 10,8 grasses, 45 mg de colesterol i 970 mg de sodi.
Ingredients per 4 persones.
- 8 talls pernil cuit.
- 8 talls de formatge.
- 1 ou.
- pa ratllat.
Temps d’elaboració.
Elaboració.
- Per començar agafarem una làmina de pernil dolç i l’estenem, a continuació agafem una làmina de formatge i la dobleguem per la meitat dues vegades, fins que ens quedi una mica més ampla que un dit. Posem el formatge al mig del tall de pernil.
- Enrotllem el pernil fins que quedi un rotlle. Repetim l’operació amb els 7 talls restants i reservem. Si voleu podem tallar-los per la meitat perquè quedin uns rotllets mes petits.
- Debatem l’ou i anem passant els rotllets de pernil primer per l’ou i després per la farina de galeta.
- Posem oli en una paella i quant està calent els anem fregint, deixem uns minuts i retirem posant-los a sobre de un plat cobert amb paper de cuina.
- Els podem servir com aperitiu o be com un segon plat acompanyat d’una bona amanida i un puré de patata.
Reblogged this on Celler-Adocse.
I si es fan a la planxa es posen a sobre la planxa així tal qual sense rebossar ni res??
Jo no els he fet a la planxa, però entenc que poden quedar perfectes simplement posar-los perquè el formatge es fongui una mica i el pernil quedi una mica daurat.
Si els proves ja hem diràs que tal han quedat.
Un peto
Retroenllaç: Rotllets de pernil dolç i formatge. | Celler-Adocse