Rotllets de pernil dolç i formatge.

P1090167

Aquesta es una d’aquelles receptes que son tant fàcils de fer que quasi m’oblido de posar-la al bloc, ” Rotllets de pernil i formatge”. Aquesta vegada els he fet arrebossats però, els faig també sense arrebossar i passats per la planxa. Pot ser un entrant, un aperitiu o un sopar ràpid i fàcil de fer, acompanyat amb una bona amanida.

Quan els nens eren petits, aquest plat en va salvar algun sopar acompanyat amb un puré de patata

El seu nom en castellà com “Jamon de York”  prové de la seva localitat d’origen, York . Va ser el carnisser Robert Burrow Atkinson, al any 1860 al subterrani del seu local, que va començar a curar el pernil d’una forma especial. Es va fer tan popular que, ràpidament, els visitants van exportar el nom i, en altres localitats britàniques, demanaven pernil curat a l’estil de York.

El pernil dolç, s’elabora a partir de la pota posterior o la de davant del porc desossades, s’injecten amb una salmorra, perquè d’aquesta manera quedi sucós un cop cuit, es poden afegir sucres, conservants o potenciadors de sabor. Després es posa en un motllo i es bull. Es importat diferencia la qualitat del pernil a l’hora de comprar i no confondre un bon pernil cuit extra sense additius amb un fiambre de pernil,  no te res que veure.

Es un aliment que ens aporta proteïnes, te poca aportació de grasses però hem de tenir en copta per aquelles persones amb problemes de hipertensió amb la aportació de sodi.

Per 100 g de pernil:    175 kca, 18,4 proteïnes, 10,8 grasses, 45 mg de colesterol i 970 mg de sodi.

P1090154

Ingredients per 4 persones.

  • 8 talls pernil cuit.
  • 8 talls de formatge.
  • 1 ou.
  • pa ratllat.

P1090160

Temps d’elaboració.

P1090161

Elaboració.

  1. Per començar agafarem una làmina de pernil dolç i l’estenem, a continuació agafem una làmina de formatge i la dobleguem per la meitat dues vegades, fins que ens quedi una mica més ampla que un dit. Posem el formatge al mig del tall de pernil.
  2. Enrotllem el pernil fins que quedi un rotlle. Repetim l’operació amb els 7 talls restants i reservem. Si voleu podem tallar-los per la meitat perquè quedin uns rotllets mes petits.
  3. Debatem l’ou i anem passant els rotllets de pernil primer per l’ou i després per la farina de galeta.
  4. Posem oli en una paella i quant està calent els anem fregint, deixem uns minuts i retirem posant-los a sobre de un plat cobert amb paper de cuina.
  5. Els podem servir com aperitiu o be com un segon plat acompanyat d’una bona amanida i un puré de patata.

P1090165

 

 

 

 

 

 

 

Quant a alcaliudelacuina

Tinc que confessar que m'agrada cuinar. I sobre tot fer-lo per la família i els amics. Es la manera que tinc per dir, us estimo.
Aquesta entrada ha esta publicada en Aperitius i entrants. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

4 respostes a Rotllets de pernil dolç i formatge.

  1. Pilar Caserras ha dit:

    I si es fan a la planxa es posen a sobre la planxa així tal qual sense rebossar ni res??

    • Jo no els he fet a la planxa, però entenc que poden quedar perfectes simplement posar-los perquè el formatge es fongui una mica i el pernil quedi una mica daurat.

      Si els proves ja hem diràs que tal han quedat.
      Un peto

  2. Retroenllaç: Rotllets de pernil dolç i formatge. | Celler-Adocse

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.