Com he explicat alguna vegada no soc massa de dolços, però avui us poso una recepta que m’encanta “Trufes de xocolata”, queden cremoses, suaus i quant te les poses a la boca es desfan amb un contrast únic entre la dolçor de la xocolata i el sabor amarg del cacau.
Son molt fàcils de fer i admeten moltes variants, podem afegir whisky, cointreau, taronja, cereals, cafè………… Jo en aquest cas he afegit un xic de whisky, però si han de menjar nens simplement no poseu i queden igual de magnifiques. Les podem presentar tal com ho fet jo o be les podeu posar amb uns motllos de paper arrissat, això es una mica al vostre gust.
Es un magnífic postra que queda perfecta per un final de un bon àpat, així com un estupend regal quan neu a casa d’algun amic.
Ingredients per 30 trufes.
- 300 g de xocolata negra Torras o Valor, per desfer 70% de cacau.
- 60 g de mantega.
- 200 g de crema de llet.
- Un raig de conyac o whisky.
Per la cobertura.
- Cacau en pols, pur sense sucre jo he fet servir el e la marca Valor o fideus de xocolata, encara que a mi m’agrada molt mes el cacau.
Temps d’elaboració.
10 minuts per desfer la xocolata unes 8 hores per refredar a la nevera i 15 minuts per les trufes.
Elaboració.
- Tallarem a trossos la xocolata, la posem a desfer al bany maria, juntament amb la mantega i remenar fins que s’integrin totalment els dos productes.
- Mentre es desfà, posarem la crema de llet a escalfar en un pot. Quan esta calenta, però sense bullir, retirem del foc i deixem temperar.
- Una vegada desfeta totalment la xocolata, afegim el raig de whisky, la crema de llet tèbia i remenem tot plegat amb una cullera de fusta fins que s’aconsegueixi una barreja fina i homogènia.
- Deixem refredar a la nevera tota la nit, perquè agafi consistència.
- Al dia següent posarem el cacau en pols o els fideus de xocolate en un plat fons i anem agafant petites porcions de xocolata amb una cullereta, les arrodonim una mica amb les mans i les arrebossem amb el cacau.
- Posem les trufes en una safata per servir i si les tenim que guardar, les posarem en un recipient hermètic i reservarem a la nevera o congelar.
Reblogged this on Celler-Adocse.
Retroenllaç: Resum de receptes pels dies de Nadal. | Al caliu de la cuina
Retroenllaç: Trufes de xocolata. | Celler-Adocse