Supremes de pollastre Rosy.

P1150071

Ja estem a Dijous i estan fent uns dies de primavera, així que com cada any m’ha entrat la presa per renovar plantes al jardí, hortènsies, margarides, petúnies, pensaments etc……… m’agraden les plantes, per mi son part de la meva vida, ja des de petita les he vist a casa, vivíem en un àtic amb un terrat molt gran on la mama tenia un munt de testos amb tot tipus de plantes. Això si, he tingut una ajuda inestimable el meu net Joel, un jardiner incipient.

La qüestió es que arriba l’hora de dinar i encara no tinc res preparat, després d’una mirada a la nevera, en be l’idea d’un plat que faig bastant sovint “Supremes de pollastre Rosy”. Es una recepta molt senzilla de fer,  treta d’un llibre de receptes molt antic, que queda realment bona i agrada a quasi tothom.

P1150042

Ingredients per 4 persones.

  • 4 pits de pollastre tallats a filets ben prims.
  • 300 gr de xampinyons.
  • 3 cullerades d’oli.
  • 3 cullerades de mantega.
  • 1 tassa de les de cafè de conyac.
  • sal i pebre.
  • 200 ml de crema de llet.

P1150048

Per la beixamel.

  • 1 cullerada de farina.
  • 1/4 litre de llet.
  • 1 ceba de Figueres petita.
  • 1 cullerada de mantega.
  • 2 cullerades d’oli.
  • un xic de nou moscada.
  • sal i pebre.

P1150051

Temps d’elaboració.

35 minuts.

P1150060

Elaboració.

  1. Al comprar els pits de pollastre demanarem que ens facin els filets el mes prims possible, ho podem fer nosaltres a casa, però sempre queden millor si ho fa un professional.
  2. Salpebrem els filets i reservem.
  3. Tallem els xampinyons a làmines fines i també els reservem.
  4. Posem una cassola al foc amb la mantega i l’oli, quant està calent posarem els filets, els deixem daurar, i retirem a un plat.
  5. A la mateixa cassola posem els xampinyons, salpebrem i deixem sofregir uns 5 minuts.
  6. Afegim el conyac, quan s’ha evaporat l’alcohol, posem la crema de llet i deixem fer a foc mig uns 15 minuts.
  7. Mentre es fan els xampinyons, farem la beixamel. Posem una paella al foc amb la mantega i daurem a foc lent la ceba ben trinxada. Una vegada daurada aboquem la farina, la deixem daurar  una mica i afegim la llet poc a poc, remenem, salpebrem i deixem fer fins que tinguem la textura cremosa.
  8. Una vegada fets els xampinyons, afegirem a la cassola els filets de pollastre i abocarem per sobre la beixamel.
  9. Deixem fer al foc 5 minuts mes i llestos.

P1150066

Quant a alcaliudelacuina

Tinc que confessar que m'agrada cuinar. I sobre tot fer-lo per la família i els amics. Es la manera que tinc per dir, us estimo.
Aquesta entrada ha esta publicada en Carns i Aus. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

3 respostes a Supremes de pollastre Rosy.

  1. Retroenllaç: Aniversari del bloc i les dotze receptes mes vistes. | Al caliu de la cuina

  2. Retroenllaç: Supremes de pollastre Rosy. | Celler-Adocse

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.