Ja estem a Dijous i estan fent uns dies de primavera, així que com cada any m’ha entrat la presa per renovar plantes al jardí, hortènsies, margarides, petúnies, pensaments etc……… m’agraden les plantes, per mi son part de la meva vida, ja des de petita les he vist a casa, vivíem en un àtic amb un terrat molt gran on la mama tenia un munt de testos amb tot tipus de plantes. Això si, he tingut una ajuda inestimable el meu net Joel, un jardiner incipient.
La qüestió es que arriba l’hora de dinar i encara no tinc res preparat, després d’una mirada a la nevera, en be l’idea d’un plat que faig bastant sovint “Supremes de pollastre Rosy”. Es una recepta molt senzilla de fer, treta d’un llibre de receptes molt antic, que queda realment bona i agrada a quasi tothom.
Ingredients per 4 persones.
- 4 pits de pollastre tallats a filets ben prims.
- 300 gr de xampinyons.
- 3 cullerades d’oli.
- 3 cullerades de mantega.
- 1 tassa de les de cafè de conyac.
- sal i pebre.
- 200 ml de crema de llet.
Per la beixamel.
- 1 cullerada de farina.
- 1/4 litre de llet.
- 1 ceba de Figueres petita.
- 1 cullerada de mantega.
- 2 cullerades d’oli.
- un xic de nou moscada.
- sal i pebre.
Temps d’elaboració.
35 minuts.
Elaboració.
-
Al comprar els pits de pollastre demanarem que ens facin els filets el mes prims possible, ho podem fer nosaltres a casa, però sempre queden millor si ho fa un professional.
-
Salpebrem els filets i reservem.
-
Tallem els xampinyons a làmines fines i també els reservem.
-
Posem una cassola al foc amb la mantega i l’oli, quant està calent posarem els filets, els deixem daurar, i retirem a un plat.
-
A la mateixa cassola posem els xampinyons, salpebrem i deixem sofregir uns 5 minuts.
-
Afegim el conyac, quan s’ha evaporat l’alcohol, posem la crema de llet i deixem fer a foc mig uns 15 minuts.
-
Mentre es fan els xampinyons, farem la beixamel. Posem una paella al foc amb la mantega i daurem a foc lent la ceba ben trinxada. Una vegada daurada aboquem la farina, la deixem daurar una mica i afegim la llet poc a poc, remenem, salpebrem i deixem fer fins que tinguem la textura cremosa.
-
Una vegada fets els xampinyons, afegirem a la cassola els filets de pollastre i abocarem per sobre la beixamel.
-
Deixem fer al foc 5 minuts mes i llestos.
Reblogged this on Celler-Adocse.
Retroenllaç: Aniversari del bloc i les dotze receptes mes vistes. | Al caliu de la cuina
Retroenllaç: Supremes de pollastre Rosy. | Celler-Adocse