Maduixes i brotxetes de fruites amb xocolata.

P1150232

Aquest es un postres que ens endinsa de ple a la primavera, a mi personalment que no soc massa de dolços, m’encanta la barreja del gust fresc i dolç de la fruita i el xocolata.

Ara com quasi tot, trobem al mercat maduixes tot el any, però a mi m’agrada comprar-les a partir de Març-Abril que penso que estan en el seu millor moment. Sempre que puc les compro del Maresme perquè son magnifiques.

P1150226

Es un postres senzill de fer i que sempre be de gust, sobre tot si es per després d’un dinar potent, el podeu acompanyar amb unes boles de gelant. Podem fer les maduixes soles o be unes brotxetes de fruites variades, en qualsevol dels casos us agradaran i repetireu, no hi ha dubte.

P1150032

Valor nutricional.

Les maduixes destaquen per la seva acció antioxidant, ja que contenen vitamina C, carotenoides i antocians, específics de les fruites vermelles i amb un poder antioxidant molt elevat que supera cinquanta vegades la vitamina E i unes vint vegades la vitamina C.

Els antioxidants serveixen per bloquejar l’efecte nociu dels denominats radicals lliures, que es produeixen amb l’oxigen de la respiració i altres factors que descrivim a continuació. La respiració és imprescindible per a la vida, però dóna lloc a aquests radicals lliures, que poden tenir efectes negatius per a la salut, ja que alteren l’ADN , les proteïnes o els greixos oxidant-los. Al nostre organisme hi tenim cèl·lules que contínuament s’estan renovant (com la pell, els intestins, etc.) i d’altres que no (les cèl·lules del fetge…). Amb els anys, l’envelliment es mostra per efecte d’aquests radicals lliures, que augmenten el risc d’alteracions genètiques en el primer tipus de cèl·lules i afavoreixen el desenvolupament del càncer, o bé redueixen la funcionalitat del segon tipus de cèl·lules, les que no renovem. Hi ha determinats factors que augmenten la producció de radicals lliures, com l’exercici físic intens, la contaminació ambiental, el tabaquisme, les infeccions, les situacions d’estrès, les dietes riques en greixos saturats i la sobreexposició a les radiacions solars.

Per aquesta raó, és importantíssim que la dieta diària incorpori aliments amb efecte antioxidant, com són els productes vegetals frescos, om la maduixes, les móres, la poma o el raïm. A demes milloren la nostra circulació sanguínia, milloren la nostra pell, bloquegen la producció de colesterol dolent.

P1150218

Temps d’elaboració.

20 minuts.

P1150223

Elaboració.

  1. En un bol hi posem la xocolata tallada a trossos i la mantega. Posem el bol dintre d’una cassola amb aigua i la posem al foc (hem de vigilar que l’aigua al bullir no entri dintre del bol on està la xocolata).
  2. Quan l’aigua s’escalfi veurem que la xocolata s’anirà fonent. Ho barregem be, amb una cullera de fusta, amb la mantega fins que ens quedi una pasta homogènia i ho retirem del foc.
  3. Mestres es desfà la xocolata, preparem les fruites: Rentem bé les maduixes i les eixuguem amb paper de cuina, guardant la meitat d’elles senceres reservant-les per fer-les amb xocolata  i l’altra meitat les tallem per la meitat; tallem els plàtans a trossos d’un centímetre mes o menys,  pelem les mandarines i en fem grills, pelem la pinya i la tallem a trossos d’un centímetre.
  4. Per fer les brotxetes, anem punxant la fruita a la brotxeta de fusta intercalant les fruites ( la maduixa, la pinya, la mandarina, el plàtan, acabem amb una maduixa i una fulla de menta).
  5. Anem col·locant les brotxetes en una safata de servir. Quant ja estant totes ben posades anem adornant amb fils prims, del xocolata que tenim desfet al bany maria. Per fer-ho simplement agafeu xocolata amb una cullera de cafè i aneu fent fils per sobre de la fruita en zig-zag. Guardar a la nevera fins l’hora de servir.
  6. Per fer les maduixes amb xocolata, simplement agafem les maduixes per la part de les fulles i les anem sucant amb la xocolata.
  7. Les anem posant amb una safata coberta amb paper vegetal.  Ho reservem a la nevera i amb una mig hora ja tindrem la xocolata dura un altre cop i les fruites amb aquesta presència tan refrescant .
  8. P1150041

 

Quant a alcaliudelacuina

Tinc que confessar que m'agrada cuinar. I sobre tot fer-lo per la família i els amics. Es la manera que tinc per dir, us estimo.
Aquesta entrada ha esta publicada en Postres. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Maduixes i brotxetes de fruites amb xocolata.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s