Estem a plena temporada de pèsols i de carxofes així que avui m’ha vingut de gust fer un plat molt senzill, però que a casa agrada molt ” Remenat de pèsols, esparracs i carxofes”.
Es tant senzill com ofegar en una cassola unes cebetes tendres, uns alls tendres, uns pèsols, unes carxofes i un manat d’esparrac. Per acabar d’arrodonir el plat, uns encenalls de pernil ibèric i a gaudir. Es un plat d’aquells de cada dia, que ens porta aires de primavera.
A l’hora de comprar els pèsols hem d’assegurar-nos que son ben frescos, ja que el seu sucre natural, que es el que els dona aquest sabor tant magnífic, es transforma en mido, amb el pas dels dies.
Ingredients per 4 persones.
- 800 gr. de pèsols desgranats.
- 4 carxofes del Prat.
- 1 manat d’espàrrecs verds.
- 100 grs. de pernil ibèric.
- 2 cebes tendres.
- 1 manat d’alls tendres .
- Menta fresca.
- Oli d’oliva verge extra.
- Una copa de conyac.
- 1 cullarot de brou de verdures o de pollastre.
- Sal i pebre.
Temps d’elaboració.
20 minuts.
Elaboració.
-
Desgranem els pèsols, netegem les carxofes de les fulles més dures, aprofitem la part del cor i les tallem en 6 o 8 trossos. Netegem els alls tendres, els espàrrecs i els tallem a trossos.
-
A continuació posem una cassola amb oli al foc i sofregim els alls tendres i les cebetes. Ho deixem uns 3 o 4 minuts i afegim a continuació els pèsols, els ofeguem amb la cassola tapada i a foc lent. Passats tres minuts afegim les carxofes, el got de vi blanc, el cullarot de brou i salpebrem.
-
Passats uns 7 o 8 minuts afegir a la cassola els espàrrecs, remenem i deixem fins que les carxofes estiguin tendres.
-
Quan els tinguem gairebé fets hi posarem els encenalls de pernil, les fulles de menta, rectificarem de sal i ho saltarem tot plegat a foc fort una miqueta. Apaguem el foc i a menjar.
Tot són verdures de temporada, molt bona idea!! Ben barrejat i cap a dins! (un apunt, s’escriu espàrrecs, no esparracs… )
SEGURAMENT M’HO FAR AQUEST VESPRE
Efectivament, ahir m’en vaig fer per sopar i també en tinc per avui.
Reblogged this on Celler-Adocse.
Retroenllaç: Remenat de pèsols, espàrrecs i carxofes. | Celler-Adocse