Costelles de porc a l’americana.

P1140944

Diumenge, sol, cerveseta i barbacoa, ostres es presenta un dinar magnífic……. avui faré una fusió català/americà: carxofes a la brasa, uns calçots, unes costelletes de be, entrecot de bou i unes costelles de porc amb salsa barbacoa.

Suposo que la tècnica de fer els aliments a la brasa, deu ser la mes antiga de la nostra historia, ja que des d’antic el mes fàcil era fer un foc a terra i posar un tros de carn i a menjar.

Aquesta salsa a EEUU la salsa BBQ (salsa barbacoa), la fan servir tan per les costelles de porc, com per adobar o acompanyar qualsevol carn. En el cas de les costelles us puc assegurar que la salsa les deixa tendres, gustoses, molt sucoses, torradetes per fora i rosades per dintre.

Es una salsa fàcil de fer i es guarda uns dies a la nevera. Te un gust una mica dolç que si no esteu acostumats pot sobtar una mica. A Catalunya ens resulta bastant familiar, ja que a la nostra gastronomia hi han molts plats que barrejen dolç i salat.

P1140921

Ingredients per 4 persones.

1 costellam d’unes 8 unitats de costella de porc sense tallar.

Per la salsa barbacoa casolana.

  • 1 ceba mitjana.
  • 1 gra d’all.
  • ½ culleradeta de cafè de gingebre fresc ratllat.
  • El suc de ½ taronja.
  • 1 cullerada sopera d’oli d’oliva.
  • 15 grams de mantega.
  • 50 grams de sucre morè.
  • 1 cullerada sopera de mel.
  • 1 cullerada sopera de vinagre de Xerès.
  • 200 grams de ketchup.
  • 1 cullerada sopera de mostassa de Dijon.
  • 1 cullerada de postres de salsa Worcestershire.
  • 1 culleradeta de cafè de pebre vermell picant.
  • Sal i Pebre negre.
  • 150 ml. d’aigua.

P1140924

Elaboració.

Preparació de la salsa.

  1. Trinxem la ceba i l’all el tallem a rodanxes. En un cassó posem l’oli, la mantega i daurem la ceba i l’all.
  2. Un cop daurada afegim el gingebre, el sucre morè i la mel i deixem caramel·litzar.
  3. Passats uns 5 minuts afegim el suc, la pell de taronja i el vinagre, prosseguim la cocció, fins que comenci a bullir, arribat aquest punt posem la mostassa, la salsa Worcestershire i el ketchup, juntament amb el pebre vermell picant, ho deixem coure uns 4 minuts, rectifiqueu de sal i pebre.
  4. Una vegada feta la salsa la passem per la batedora, perquè quedi mes fina. Reservem.

P1140926

Elaboració de les costelles per la barbacoa.

  1. Salem el costellam i el posem en una safata de forn, de manera que la part mes carnosa quedi a la part de sobre.
  2. Repartim la salsa barbacoa per sobre de les costelles, perquè quedi ben impregnada per la salsa. Afegim l’aigua per sobre de les costelles, per diluir una mica la salsa.
  3. Encenem el foc i quant les brases estan a punt posem el costellam a la graella. Amb un pinzell anem sucant el costellam cada 10 minuts amb la salsa que ha quedat a la safata i deixem fer, fins que estan ben daurades.

P1140932

Elaboració de les costelles al forn.

  1. El procediment es el mateix que per la barbacoa, deixem el costellam a la safata de forn.
  2. Preescalfem el forn a 160º posem la safata tapada amb paper d’alumini, i ho dèiem durant uns 90 minuts.
  3. Passats els primers 30 primers minuts, destaparem la safata i amb una cullera anem posant salsa per sobre de les costelles, cada 20 minuts i ho deixarem fer uns 90 minuts.
  4. Un cop cuites les costelles, les podeu presentar tallades en un plat i posem una mica de salsa de la safata per sobre.

P1140945

Quant a alcaliudelacuina

Tinc que confessar que m'agrada cuinar. I sobre tot fer-lo per la família i els amics. Es la manera que tinc per dir, us estimo.
Aquesta entrada ha esta publicada en Carns i Aus. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Costelles de porc a l’americana.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s