Aquesta entrada no es de cap recepta, ni cap consell de cuina. Avui us vull parlar d´un projecte educatiu on participa el meu cunyat Miquel, l’escola taller d’Arrasate, Gipúskoa.
Miquel vivia a Barcelona, però per coses del cor, se’n va anar a viure al País Basc, concretament a Arrasate i allí treballa a una escola taller des de l’any 2007, en un projecte adreçat a nois de 14 a 15 anys amb difícils situacions familiars de vegades i d’altres per que els hi ha costat seguir l’escola convencional i és en aquest taller on troben l’oportunitat de prendre un altre camí per trobar el seu lloc en la societat, per demostra que son tant capaços com qualsevol altre. Es una magnifica alternativa formativa per nois amb dificultats per seguir la formació curricular a l’escola.
Al taller, a demés de treballar la fusta, els nanos desenvolupen l’atenció, la paciència, l’estètica i la destresa entre altres capacitats cognitives i de conducta. És una gran oportunitat per a ells.
També s’ha creat un hort a on els nanos han participat des d’un principi en la seva creació. Un hort que han fet els mateixos nois a la terrassa de l’edifici de l’escola. Les hortalisses i les verdures que es cullen a l’hort, van destinats al taller de cuina, on 4 dies a la setmana preparen àpats per emportar ja sigui per encàrrec o per entitats socials com Càritas. L’Iñaki, es el professor de cuina de l’escola i a part de ser un gran cuiner te unes grans dosis de paciència.
Us deixo l’adreça del seu bloc, per si voleu fer una ullada aquest projecte, sense dubte engrescador, sobretot si pensem, que l’educació es el factor clau per el futur de una societat. http://zezen-gorri.blogspot.com.es/
un projecte interessantíssim.
gracias Marina, jo tambe ho crec.
un peto
Calen accions d’aquest tipus, per ajudar a la societat. I aquests xicots son la societat del futur.
Tens raó, sobretot si pensem que només amb educació millorarem la nostra societat.
un peto