Cors de carxofes farcides.

P1090153

Aprofitant la temporada de carxofes presents als nostres mercats, fresques i plenes de vitamines, he volgut fer una recepta, que a mi personalment m’agrada molt, encara això que no es massa difícil, ja que soc una fanàtica de aquesta verdura.

Quan la meva mare estava embarassada i era la temporada de carxofes, en menjava cada dia de totes les maneres possibles: en truita, bullides, a la brasa, farcides arrebossades……..segons ella aquest es el motiu de la meva afició per aquesta verdura……. pot ser una raó. De fet en el meus dos embarassos també em va passar el mateix, sempre en venien de gust, sobre tot en truita.

Aquesta recepta la podeu fer com un entrant o be de primer plat, tinc que dir que sempre que l’he fet, ha agradat molt; queden molt vistoses, gustoses i suaus.

Sempre que us sigui posible compreu carxofes del Prat, per mi son molt mes gustoses, dolçes i tendres que les cultivades a altes zones. La temporada va desde Novembre fins l’abril.

P1090135

Ingredients per 4 persones.

  • 8 carxofes si pot ser del Prat.
  • 300 gr de carn picada de porc.
  • 2 ous crus ecologics.
  • 2 ous ja bullits.
  • 100 gr de mantega.
  • 2 cullerades de pa ratllat.
  • 1 cullerada de farina.
  • 1 llimona.
  • sal i pebre.
  • una branca de romaní.

P1090144

Valor nutritiu.

La seva proporció de proteïnes i hidrats de carboni són molt significatius en comparació amb la resta de verdures. Els minerals que en destaquen són sobretot el calci, el fòsfor i el ferro així com les vitamines A, C i del grup B.

Són de gran eficàcia contra les afeccions hepàtiques ja que constitueix un veritable protector del fetge, molt recomanable en cas d’hepatitis (A i B), cirrosis, degeneració greixosa del fetge causada per l’alcohol, hepatitis alcohòlica, intoxicació per medicaments i sempre que es desitgin potenciar les funcions desintoxica’ns del fetge.

P1090148

Elaboració.

  1. Netegem les carxofes, tallem el tronc i traiem les fulles de fora. Tallem mes o menys les 3/4 parts deixant els cors.
  2. En una cassola amb aigua, unes gotes de llimona i sal, posem a bullir les carxofes uns 20 minuts; han de quedar tendres però no desfetes, ja que es trencarien al farcir-les.
  3. Mentrestant preparem el farcit: Barregem la carn picada amb sal, pebre, el julivert, la farina, el pa ratllat, les fulles del romaní i dos ous sencers. Es barreja formant una pasta i reservem.
  4. Una vegada tendres les carxofes, les traiem del aigua i les escorrem amb  els dits, oprimint una mica el centre de les carxofes, de manera que quedi un petit clot per poder posar el farcit.
  5. Omplim les carxofes amb el farcit pressionant una mica amb la ma.
  6. Posem mantega en una paella i fregim les carxofes fins que quedin daurades per les dos bandes.
  7. Una vegada dauradetes, les retirem de la paella i deixem a sobre de paper de cuina perquè absorbeixen l’excés d’oli.
  8. Tallem els ous durs a rodanxes, posem una a sobre de cada carxofa i servim.

Quant a alcaliudelacuina

Tinc que confessar que m'agrada cuinar. I sobre tot fer-lo per la família i els amics. Es la manera que tinc per dir, us estimo.
Aquesta entrada ha esta publicada en Aperitius i entrants, Verdures i Llegums. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 respostes a Cors de carxofes farcides.

  1. Retroenllaç: Cors de carxofes farcides. | Celler-Adocse

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.