Ahir a la tarda tenia ganes de fer alguna cosa dolça per berenar, i amb va vindre al cap un plum-cake, que feia quan els nens eren petits. Solia fer-lo els caps de setmana i amb els petits de ajudants de cuina, tota una experiència.
Aquesta vegada he posant menys xocolata del que normalment porta la recepta, ja que la meva mare no pot menjar xocolata, i com se que ella també voldrà tastar-lo, he decidit reduir la quantitat…………
Una mica d’historia.
- El Plum-cake és un pa de pessic Anglès, molt perfumat, lleugerament cruixent per fora i amb una molla pesada però esponjosa.
- La recepta de plum-cake clàssica s’elabora normalment amb panses , el seu nom anglès plum-cake significa precisament en castellà “pastís de panses” o “de prunes”. Normalment es podem afegir diferents fruites confitades, fruites fresques, com pomes i xocolata.
- La història explica que el cake va ser inventat per Giovanni Plum, que un matí estava forn un pa de pessic a la ciutat de Pompeia, quan de sobte el Vesuvi va fer erupció. Giovanni va sortir corrent de casa amb el pa de pessic a les mans, quan en passar per una fruiteria, trossos de lava van fer explotar gran quantitat de fruites i fruits secs que van caure en el pa de pessic de Giovanni, va ser així com per accident va néixer el cake.
- Després de buscar informació sobre el Plum-cake, no tinc gaire clar que això sigui historia i no una fabulació, però la poso ja que no deixa de ser interessant……..
Ingredients.
- 200 gr. de farina.
- 170 gr. de sucre.
- 125 gr de xocolata sense llet al 70%.
- 100 gr. nous.
- 50 gr. de panses
- 50 gr. de mantega.
- 4 ous.
- 1 sobre de llevat.
- 1 copeta de rom
- Un xic de essència de vainilla.
- Un xic de canyella.
Temps d’elaboració.
50 minuts.
Elaboració.
-
Poseu les panses en remull amb el rom. Talleu la xocolata i les nous en trossets molt petits.
-
Posem els ous sencers en un bol juntament amb el sucre i la mantega en forma de pomada, ho bati’m amb la batedora elèctrica, fins que quedi cremós i de un color blanquinós.
-
Afegim la farina tamisada (la passem per un colador de pas prim), el llevat, la ratlladura de la llimona, el rom de hidrata les panses, la canyella i la essència de vainilla.
-
Una vegada que esta ben integrada la farina, afegim la xocolata, les panses i les nous amb moviments de dalt a baix de forma sua.
-
Aboquem la massa en un motlle rectangular untat amb una mica de mantega, ho posem al forn preescalfat a 180º i ho deixem uns 35 minuts mes o menys.
Boníssim!!!!