El Dissabte he tingut la família a dinar, el segon plat ho tinc clar, bacallà amb un suquet i unes gambes. Com el segon plat es contundent vull fer un entrant i de cop m’ha vingut la inspiració……En últim moment me’n he recordat de un entrant que fa molts anys que no faig i que als meus fills els agradava molt “Ous a la Suïssa”. Després de repassar la nevera i veure que tinc tots els ingredients, mans a la obra……….
Jo he fet servir formatge Havarti, la primera vegada que el vam provar va ser a Roskilde un poble de Dinamarca a on va anar a estudiar el nostre fill, des de les hores el faig servir. El compro en talls, es mantegós i molt gustos.
Aquest plat, potser un entrant però també pot solventar un sopar, es molt senzills i es prepara en uns minuts…………..
Ingredients per 4 persones:
- 4 ous ecològics.
- 8 llesques de pa de motllo.
- 100 gr de pernil dolç.
- 100 gr de formatge Havarti en talls primets.
- 50 gr de mantega.
- un got petit de llet.
- 4 culleradetes de crema de llet.
- sal i pebre.
Temps d’elaboració.
20 minuts.
Elaboració.
-
Suquem de mantega el fons de una safata de forn, a sobre posem les dos llesques de pa de motllo una sobre l’altre. Enfonsem el centre de la llesca de sobre, fem un espai per desprès posar el ou i esquitxem una mica el pa amb la llet.
-
Tallem en tires el pernil dolç i el formatge. Els disposem per sobre de la llesca de pa, sense cobrir el centre que hem enfonsat amb els dits.
-
Posem un ou a cada forat que hem fet, intentant que la clara no marxi del pa.
-
Salpebrem i posem una culleradeta de crema de llet al costat del ou.
-
Introduïm al forn que estarà calent a 180º i deixem uns 10 minuts, el temps que necessitem perquè els ous quallin.
-
El trèiem del forn i ja podem menjar, molt fàcil i agrada a quasi tothom.
-
I a menjar, com us he dit, es molt fàcil……
Retroenllaç: Ous a la Suïssa. | Celler-Adocse