Ous a la Suïssa.

P1080750

El Dissabte he tingut la família a dinar, el segon plat ho tinc clar, bacallà amb un suquet i unes gambes. Com el segon plat es contundent vull fer un entrant i de cop m’ha vingut la inspiració……En últim moment me’n he recordat de un entrant que fa molts anys que no faig i que als meus fills els agradava molt “Ous a la Suïssa”. Després de repassar la nevera i veure que tinc tots els ingredients, mans a la obra……….

Jo he fet servir formatge Havarti, la primera vegada que el vam provar va ser a Roskilde un poble de Dinamarca a on va anar a estudiar el nostre fill, des de les hores el faig servir. El compro en talls, es mantegós i molt gustos.

Aquest plat, potser un entrant però també pot solventar un sopar, es molt senzills i es prepara en uns minuts…………..

Ingredients per 4 persones:

  • 4 ous ecològics.
  • 8 llesques de pa de motllo.
  • 100 gr de pernil dolç.
  • 100 gr de formatge Havarti en talls primets.
  • 50 gr de mantega.
  • un got petit de llet.
  • 4 culleradetes de crema de llet.
  • sal i pebre.

Temps d’elaboració.

20 minuts.

Elaboració.

  1. Suquem de mantega el fons de una safata de forn, a sobre posem les dos llesques de pa de motllo una sobre l’altre. Enfonsem el centre de la llesca de sobre, fem un espai per desprès posar el ou i esquitxem una mica el pa amb la llet.
  2. Tallem en tires el pernil dolç i el formatge. Els disposem per sobre de la llesca de pa, sense cobrir el centre que hem enfonsat amb els dits.
  3. Posem un ou a cada forat que hem fet, intentant que la clara no marxi del pa.
  4. Salpebrem i posem una culleradeta de crema de llet al costat del ou.
  5. Introduïm al forn que estarà calent a 180º i deixem uns 10 minuts, el temps que necessitem perquè els ous quallin.
  6. El trèiem del forn i ja podem menjar, molt fàcil i agrada a quasi tothom.
  7. I a menjar, com us he dit, es molt fàcil……

P1080751

Quant a alcaliudelacuina

Tinc que confessar que m'agrada cuinar. I sobre tot fer-lo per la família i els amics. Es la manera que tinc per dir, us estimo.
Aquesta entrada ha esta publicada en Aperitius i entrants, Ous. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Ous a la Suïssa.

  1. Retroenllaç: Ous a la Suïssa. | Celler-Adocse

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s