Avui, com cada divendres, venen a dinar els tiets del meu marit. Desprès de una setmana de bojos, amb el Conan (el nostre gos) malalt no tinc plantejat que fer per dinar. Així que he recorregut al pollastre que vaig comprar ahir al mercat.
He optat per una recepta molt fàcil de fer i rapida “Pollastre al forn amb llimona”, l’he fet moltes vegades i sempre agrada a tothom, així que dit i fet ……..
Ingredients per 6 persones.
- 6 quarts de pollastre.
- 2 llimones.
- sal i pebre.
- 1 branca de romaní.
- 1 branca de farigola.
- 3 fulles de sàlvia.
- 1 fulla de llorer.
- 6 dents d’alls.
- julivert.
- 1 cullerada de mel
- 1 gotet de porto.
- 1 gotet de brandi o whisky
- oli d’oliva.
- 0,500 gr. de xampinyons.
Temps d’elaboració.
3/4 hora.
Elaboració.
- Tallem els quarts de pollastre en dos trossos. Els salem i posem força pebre(si han de menjar nens posem menys o la eliminem).
- Posem el pollastre en una safata i posem per sobre l’oli, el suc de les llimones, les fulles de romaní i farigola, la fulla de llorer, els alls i julivert picadets, la copa de porto i la mel. Deixem reposar una bona estona.
- Escalfem el forn a 170º i posem la safata. Deixem fer durant una 1/2 hora i afegim el got de brandi i el xampinyons sencers. Tornem a posar la safata al forn i deixem fer uns 10 minuts mes.
- I a menjar……..
Raco del vi….
-
Aquest pollastre l’he marinat amb un cava, que a mi personalment m’agrada molt ” Un Llopart Integral Brut Nature”.
-
Es un cava de caves Llopart, situades en San Sadurní d’ordal, amb una tradició vitícola que es remunta a 1385. Elaborant cava des de 1887.
-
Es un cava elaborat amb les varietat Parellada, Chardonnay i Macabeo. Envellit en ampolla durant 18/24 mesos.
-
Amb un preu de 11 euros.
Retroenllaç: Pollastre al forn amb llimona i mel. | Celler-Adocse