Carbassons farçits.

Avui us presento una recepta feta amb un producte que és de temporada “el carbassó”. Es un plat molt mediterrani i es pot fer farçit d’allò que mes us agradi: carn, verdures, arròs o peix. Es poden gratinar amb pa rallat, formatge o beixamel.

Es un plat molt suau de gust i de fàcil digestió, que acompanyat amb una bona amanida pot ser un magnific plat unic……

Carbassons acabats d’agafar del hort.

Una mica d’história.

És una germana de les carbasses, originàries del centre i el sud d’Amèrica. Al seu lloc d’origen es cultiva des de fa milers d’anys.

És una cucurbitàcia i el seu nom llatí és Cucurbita pepo. També es coneix com a carbassa d’estiu ja que es cull el fruit immadur durant aquesta època. A diferència de les carbasses la planta té una tija de creixement limitat amb unes fulles molt grans, amb uns pecíols molt llargs. El fruit pot ser de verd fosc, verd mes clar o blancs.

El fruit es cull immadur ja que els fruits massa madurs i massa grans són molt fibrosos i poc apreciats. El creixement dels fruits és molt ràpid i cal estar molt atent ja que en dos o tres dies se’ns pot passar la collita.

Al mercat els trobem amb una mida massa petita, que dificulta a vegades el fet de farçir-los. Si teniu possibilitat de comprarlos a pagès molt millor ja que la mida encara que petita no us és tant i la seva tendresa es igual o millor aixi com la seva frescura, ja que de ben segur els carbasson han fet menys  quilometres.

Valor nutritiu.

El carbassó té  vitamina C, flavonoides, àcid fòlic i minerals i presenta propietats diürètiques.

Buidar de carn els mitjos carbassons. Han de quedar com barquetes.

Temps d’elaboració.

45 minuts mes o menys.

Ingredients per 4 persones:

  • 4 Carbassons ben tendres. (Si son grans no pasa res, els talleu per la meitat i en lloc de 2 trossos sortiran 4)
  • 1 ceba grossa.
  • 250 gr de car picada barrejada de vedella i de porc.
  • sal i pebre.
  • Formatge rallat ( jo he possat parmesa i cheddar) .
  • 2 cullarades d’oli.

Posem en una paella els trossos de carbassó que hem buidat amb la ceba.

Elaboració.

  1. Rentarem els carbassons, els tallarem per la meitat i els buidarem, deixant mig centímetre de polpa enganxat a la pell. Picarem la polpa que hem buidat dels carbassons.
  2. Els carbasson els possen en una safata de forn amb la part que hem buidat cara abaix. Possem al forn uns 10 minuts a 180º. Una vegada passats els 10 minuts retirem del forn i reservem.
  3. En una paella amb una mica d’oli, courem la ceba i la polpa picada dels carbassons. Quant la ceba està ben transparent afegim la car picada, salpebrem i deixem fer.
  4. Farçir els carbassons amb la carn picada i els anem possant en una safata del forn.
  5. Els cobrirem amb el formatge ratllat i ho ficarem al forn, prescalfat, a una temperatura de 170º, on s’hi hauran d’estar uns 10 minuts.
  6. Una vegada gratinats es retiren.

Afegim a la paella amb els trosos se carbasso i la ceba,la carn picada.

Omplim les barquetes de carbassó i posem el formatge ratllat.

Gratinem al forn.

Recordeu que……….

  • Aquesta recepta es pot fer amb el farçit que mes us agradi, carn, peix, gambetes, verdures o arròs.
  • En algunes receptes es recomana bullir els carabassons una mica abans de treura-lis la carn. Jo ho he provat però personalment m’agrada molt més, fets com ho he explicat.
  • Tambè podeu afegir al farçit una mica  de beixamel, si ho preferiu.
  • Es important no posar masa oli (2  cullarades) al hora de sofregir la ceba i el carabassó, ja que deixa anar aigua i a l’hora de farçir queda masa liquid.
Anuncis

Quant a alcaliudelacuina

Tinc que confessar que m'agrada cuinar. I sobre tot fer-lo per la família i els amics. Es la manera que tinc per dir, us estimo.
Aquesta entrada ha esta publicada en Verdures i Llegums. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s