Aquí està un del plats dolços que agraden més a casa nostra, els Muffins, que son com unes magdalenes; les faig grans i normalment farcides amb xocolata o gerds.
De petita a casa els Dissabtes, tota la família feiem magdalenes i rosquilles. Alguns Diumenges al mati la mama treia una mena de màquina i feiem xurros; ho passabem divertidisim.
Les magdalenes les feiem amb: farina, ous, oli que es fregia amb pell de llimona i taronja, uns sobres de gaseosa i una mica d’anis.
Aquesta tradició de entrar a la cuina amb els nens i fer coses junts, l’hem seguit amb els nostres fills. Crec sinserament que es molt bo que els nens entrin a la cuina. Fer coses sencilles amb ells. Als nens els encanta tocar la massa amb les mans com si fos plastilina, embrutarse, innovar i deixar volar la seva imaginació.
Hem d’ensenyar als nostres fills que el menjar el podem fer nosaltres amb les nostres mans, els hem de ensenyar d’on venen els productes i han de saber que costa poc fer plats a casa senzills i sans ¡¡¡ no tot es necessari comprar-ho fet ¡¡¡¡ .
Una mica d’història.
El muffins són una mena de magdalenes, però els ingredients -tot i que s’assemblin- són diferents. Aquest tipus de magdalena prové d´Anglaterra, amb referències al 1703. Es menjava per esmorzar o be per berenar.
Hi ha moltes varietats: amb fruits secs, amb fruits vermells, amb especies o be amb xocolata.
A partir del 1950 es van fer molt famoses tan a Anglaterra com a EEUU, i en la actualitat es consumeixen en cafeteries, pastisseries i es venen amb supermercats.
Temps d’elaboració:
1/2 hora de elaboració, mes les 2 hores de repòs.
Ingredients per 12 unitats.
- 125 gr de mantega tova (pomada).
- 1 iogurt natural.
- 275 gr de farina.
- 1 sobre de llevat.
- 225 gr de sucre.
- 2 ous.
- 5 cullerades de llet.
- 1 miqueta de vainilla.
- 175 gr de llàgrimes de xocolata..
- Motllos de magdalenes de paper o be utilitzar uns motllos de silicona.
Elaboració.
- Folrem els motlles de muffins amb paper de cuina tallat amb quadrat o be amb motllos de paper i es posa dins del motllos de muffins.
- En un bol es posa el sucre i la mantega en pomada (tova, no desfeta del tot).
- Barregem o be manualment en una batedora de filferro o en una d’elèctrica, fins que quedi ben esponjosa.
- Després afegir els dos ous, el iogurt, la llet, ho barregem.
- Tamisem la farina juntament amb el llevat, afegim les gotes de xocolata. Ho barregem amb compte.
- Deixem la massa reposar unes 2 hores o be la podem fer per la tarda i el muffins al matí següent ( guardada a la nevera ). Així pujarà més la massa i quedaran els muffins amb mes sombreret.
- Posem la massa als motllos omplin-los solament fins 3/4.
- Escalfem el forn a 180º i posem el muffins durant 15 minuts mes o menys. Jo ho faig amb la part de baix del forn i els últims 5 minuts escalfo tot el forn (això dependrà del tipus de forn).
- Es treuen del forn i es deixen refredar.
Recordeu que…………
Si no teniu temps no es imprescindible deixar reposar la massa a la nevera, encara que teniu que saber que pujaran una mica menys.
Es important barrejar be la mantega i el sucre en el pas nº 3, jo he fet amb un batedor elèctric del robot de cuina.
Per tamisar la farina podeu fer-ho passant-la per un colador de malla petita. D’aquesta manera la farina agafa aire i ajuda a fer pujar la massa.
A mi personalment m’agraden el muffins grans, si voleu fer-los mes petits amb aquestes mides us sortiran unes 20 o 24 unitats.
Podeu fer-los del que mes us agradi: fruits secs, especies o fruits (mores, gerds, etc).