Magdalenes de mantega amb xocolata.

Aquí està un del plats dolços que agraden més a casa nostra, els Muffins, que son com unes magdalenes; les faig grans i normalment farcides amb xocolata o gerds.

De petita a casa els Dissabtes,  tota la família feiem magdalenes i rosquilles. Alguns Diumenges al mati la mama treia una mena de màquina i feiem xurros; ho passabem divertidisim.

Les magdalenes les feiem amb: farina, ous, oli que es fregia amb pell de llimona i taronja, uns sobres de gaseosa i una mica d’anis.

Aquesta tradició de entrar a la cuina amb els nens i fer coses junts,  l’hem seguit amb els nostres fills. Crec sinserament que es molt bo que els nens entrin a la cuina. Fer coses sencilles amb ells. Als nens els encanta tocar la massa amb les mans com si fos plastilina, embrutarse, innovar i deixar volar la seva imaginació.

Hem d’ensenyar als nostres fills que el menjar el podem fer nosaltres amb les nostres mans, els hem de ensenyar d’on venen els productes i han de saber que costa poc fer plats a casa senzills  i sans ¡¡¡ no tot es necessari comprar-ho fet ¡¡¡¡ .

Una mica d’història.

El muffins són una mena de magdalenes, però els ingredients -tot i que s’assemblin- són diferents. Aquest tipus de magdalena prové d´Anglaterra, amb referències al 1703. Es menjava per esmorzar o be per berenar.

Hi ha moltes varietats: amb fruits  secs, amb fruits vermells, amb especies o be amb  xocolata.

A partir del 1950 es van fer molt famoses tan a Anglaterra com a EEUU, i en la actualitat es consumeixen en cafeteries, pastisseries i es venen amb supermercats.

Temps d’elaboració:

1/2 hora de elaboració, mes les 2 hores de repòs.

Ingredients per 12 unitats.

  • 125 gr de mantega tova (pomada).
  • 1 iogurt natural.
  • 275 gr de farina.
  • 1 sobre de llevat.
  • 225 gr de sucre.
  • 2 ous.
  • 5 cullerades de llet.
  • 1 miqueta de vainilla.
  • 175 gr de llàgrimes de xocolata..
  • Motllos de magdalenes de paper o be utilitzar uns motllos de silicona.

 Elaboració.

  1. Folrem els motlles de muffins amb paper de cuina tallat amb quadrat o be amb motllos de paper i es posa dins del motllos de muffins.
  2. En un bol es posa el sucre i la mantega en pomada (tova, no desfeta del tot).
  3. Barregem o be manualment en una batedora de filferro o en una d’elèctrica, fins que quedi ben esponjosa.
  4. Després afegir els dos ous, el iogurt, la llet, ho barregem.
  5. Tamisem la farina juntament amb el llevat, afegim les gotes de xocolata. Ho barregem amb compte.
  6. Deixem la massa reposar unes 2 hores o be la podem fer per la tarda i el muffins al matí següent ( guardada a la nevera ). Així pujarà més la massa i quedaran els muffins  amb mes sombreret.
  7. Posem la massa als motllos omplin-los solament fins 3/4.
  8. Escalfem el forn a 180º i posem el muffins durant 15 minuts mes o menys. Jo ho faig amb la part de baix del forn  i els últims 5 minuts escalfo tot el forn (això dependrà del tipus de forn).
  9. Es treuen del forn i es deixen refredar.

Recordeu que…………

Si no teniu temps no es imprescindible deixar reposar la massa a la nevera, encara que teniu que saber que pujaran una mica menys.

Es important barrejar be la mantega i el sucre en el pas nº 3,  jo he fet amb un batedor elèctric del robot de cuina.

Per tamisar la farina podeu fer-ho passant-la per un colador de malla petita. D’aquesta  manera la farina agafa aire i ajuda a fer pujar la massa.

A mi personalment m’agraden el muffins grans, si voleu fer-los mes petits amb aquestes mides us sortiran unes 20 o 24 unitats.

Podeu fer-los del que mes us agradi: fruits secs, especies o fruits (mores, gerds, etc).

Quant a alcaliudelacuina

Tinc que confessar que m'agrada cuinar. I sobre tot fer-lo per la família i els amics. Es la manera que tinc per dir, us estimo.
Aquesta entrada ha esta publicada en Postres. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s